Γιατί μένουν αναπάντητα τα ψεύδη της Παρακρατικής Συμμορίας (ΑΣΕΤΜΔΘ) ;

30 Απριλίου 202408:02

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

“Αναβαθμισμένη απάντηση” έδωσαν τα στελέχη του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη μέσω των προπαγανδιστικών μηχανισμών τους στις ξεκάθαρες τοποθετησεις της κ. Μαίρης-Μαριγούλας Κοσμίδου για την Μειονοτική Εκπαίδευση, εξαπολύοντας και μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του κρατικού μηχανισμού.

Οι εκπρόσωποι των παραλλήλων δομών και οι Εγκάθετοι του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη, επιμένουν στην αναπαραγωγή επικινδύνων και διχαστικών θέσεων αποσιωπώντας κι αποκρύπτοντας το τί πραγματικά συμβαίνει στην Θράκη.

Την ίδια στιγμή η τοπική κοινωνία παρακολουθεί φαινομενικά άβουλη κι αδιάφορη, το τοπικό πολιτικό δυναμικό ανύπαρκτο, οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας απόντες και κυρίως οι συνδικαλιστές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης (λαλίστατοι σε άλλες περιπτώσεις) και -βεβαίως- η τοπική δημοσιογραφία περί άλλων τυρβάζει.

Διαβάζοντας προσεκτικά την δισέλιδη ανακοίνωση ανώνυμου συντάκτη της παράνομης παρακρατικής συμμορίας που λυμαίνεται τον πολιτικό, κοινωνικό, θρησκευτικό και οικονομικό χώρο της Μειονότητας, γνωστής ως ΑΣΕΤΜΔΘ- “Ανωτάτη Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης” οφείλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

  • 1.. H ελληνική Πολιτεία ενεργεί με γνώμονα το σεβασμό της διεθνούς και της εθνικής έννομης τάξης την οποία κι εφαρμόζει υπέρ των συμπολιτών μας, μελών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης μέσω από μία, πολιτική πλήρους ισονομίας και ισοπολιτείας. Η πολιτική αυτή ερείδεται στις δημοκρατικές αξίες, στο Σύνταγμα της Ελλάδας, στις πρόνοιες της Συνθήκης της Λωζάννης και των συναφών διεθνών και ευρωπαϊκών κανόνων, με απόλυτο σεβασμό προς τα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ή άλλες ιδιαιτερότητές τους.
  • 2. Οι Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας – τουρκογενείς, Πομάκοι και Ρομά – διατηρούν τις πολιτιστικές και γλωσσικές τους ιδιαιτερότητες. Οι διακριτές αυτές ταυτότητες των τριών συνιστωσών της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη, γίνονται απολύτως σεβαστές από την Πολιτεία, στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Διεθνούς δικαίου.
  • 3. Η Μειονότητα είναι Θρησκευτική κι εκπροσωπείται πρώτιστα από τους Μουφτήδες της Θράκης κι έπειτα διά των εκλεγμένων αντιπροσώπων της και των νομίμων συλλόγων κι άλλων φορέων. Συνοπτικά, οι διαχρονικές μεταρρυθμίσεις στην τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση έχουν ενισχύσει την συμμετοχή της μειονότητας στη Θράκη. Έχουν συμβάλει στον εκδημοκρατισμό της τοπικής πολιτικής ενώ η συμμετοχή στην κομματική και πολιτική ζωή της Χώρας με τρεις (3) εκλεγμένους βουλευτές συμβάλλει στην ενίσχυση της
    θέσης των μελών της μειονότητας ως ισότιμων πολιτών, και στην διάδοση μιας αίσθησης εμπιστοσύνης προς τα ελληνικά κρατικά όργανα.
  • 4. Την παραπάνω συνθήκη επιχειρεί ν’ανατρέψει η δράση ενός παρακρατικού οργάνου υπό την εμφανή καθοδήγηση κι ενίσχυση της επίσημης κρατικής πολιτικής της Τουρκίας προκειμένου να επιβάλλει μορφή μίας άτυπης δια-κρατικής και “υπο-εθνοτικής” συνδιοίκησης κατασκευάζοντας μία “νέα εθνική τουρκική ταυτότητα” για την Μειονότητα. Συνοπτικά, ο στόχος των εμπνευστών της ΑΣΕΤΜΔΘ αποσκοπεί στην πλήρη εξαφάνιση των πολιτικο-ιδεολογικών ενδομειονοτικών διαφοροποιήσεων και την καλλιέργεια κλίματος δυσπιστίας προς το Πολιτικό και Πολιτειακό Σύστημα της Ελλάδας . Σε αυτό το πλαίσιο η ΑΣΕΤΜΔΘ υιοθετεί παρακρατικές τακτικές και πολιτικές.
  • 5. Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επικεφαλής του κράτους, τον Πρωθυπουργό ως πρόεδρο της κυβέρνησης μέσα σε ένα πολυκομματικό σύστημα, και με τις εξουσίες διακεκριμένες. Η νομοθετική εξουσία ανήκει στη Βουλή των Ελλήνων.Κατά το ισχύον Σύνταγμα, η εκτελεστική λειτουργία του κράτους ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση, που περιλαμβάνει τον Πρωθυπουργό ως Πρόεδρό της και όλους τους Υπουργούς, οι οποίοι διορίζονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού και αποτελούν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι ψευδείς ισχυρισμοί της δισέλιδης ανακοίνωσης ανώνυμου συντάκτη που εκπροσωπεί την παρακρατική συμμορία του Προξενείου, σύμφωνα με την οποία, “η μειονοτική εκπαίδευση ρυθμίζεται από μονομερή διατάγματα κι εγκυκλίους” στερείται κάθε σοβαρότητας και παραπέμπει ευθέως σε αμφισβήτηση του Δημοκρατικού Κεκτημένου της Ελληνικής Κοινωνίας.
  • 6. Εκ του (5) να επισημανουμε ότι για κάθε νομοσχέδιο ή πρόταση νόμου τίθεται το σχετικό κείμενο προς διαβούλευση με την δυνατότητα συμμετοχής μεμονωμένων προσωπικοτήτων, συλλογικοτήτων και φορέων εκτός των απόψεων που διατυπώνουν οι εκπρόσωποι της Μειονότητας στην Βουλή. Ακόμη και τα εικονιζόμενα μέλη της παρακρατικής συμμορίας (κάποιοι με δράση και δραστηριότητα διπλής ροής) μπορούν να μεταφέρουν σε όλες τις βαθμίδες πολιτικής και πολιτειακής οργάνωσης την άποψη και την θέση των συνιστωσών της τρισυπόστατης Μειονότητας.
  • 7.Για τα ζητήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα μέλη της παρακρατικής συμμορίας που υποθάλπονται από την επίσημη τουρκική πολιτικη΄, ψεύδονται καθώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ για την ίδρυση Μειονοτικού-Γυμνασίου Λυκείου πλην μίας μη επικαιροποιημένης πρότασης του 2008 από πλευράς φορέων κι εκπροσώπων της Μειονότητας.
  • 8.Ο ανώνυμος συντάκτης της δισέλιδης ανακοίνωσης της παρακρατικής συμμορίας, επιχειρεί να επιβάλει και την φίμωση στις απλές καθημερινές σχέσεις των συμπολιτών μας αλλά και των μάχιμων εκπαιδευτικών προσπαθώντας να ελέγξει ακόμη και την εκπαιδευτική ενημέρωση στην σχέση δασκάλου-γονέων “ποινικοποιώντας” την όποια παιδαγωγική σύσταση για το μέλλον των παιδιών της Μειονότητας. Ο,τιδήποτε κινείται εκτός της “τουρκοποίησης της Μειονότητας” αντιμετωπίζεται ως ΄”μίασμα”, “μεμπτή αποκλίνουσα συμπεριφορά” και “προδοσία”.
  • 9. Ο ανώνυμος συντάκτης της δισέλιδης ανακοίνωσης της παρακρατικής συμμορίας κατασκευάζει ένα αφήγημα (κάτι που αποτελεί πρακτική του τουρκικού παρακράτους την τελευταία 10ετία) ότι για την οικονομική δυσπραξία της Μειονότητας και την δημογραφική απίσχναση της Θράκης ευθύνεται η “πολιτική αφομοίωσης της Ελλάδας”. Προφανώς κι αποτελεί μία μετάθεση ευθυνών της επίσημης τουρκικής πολιτικής προπαγάνδας που χρησιμοποιεί μια παραπλανητική ρητορική για ν’αποκρύψει ότι τα ελάχιστα πλέον σχολεία της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία μαρτυρούν τον βίαιο και συστηματικό ξεριζωμό των Ελλήνων από τα πατρογονικά τους εδάφη όταν στην Κωνσταντινούπολη λειτουργούν μόνο τρία σχολείό , στην Ίμβρο ένα και στην Τένεδο κανένα. Να τονισθεί ότι η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη αριθμεί περίπου 120.000 μέλη, ενώ η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία δεν υπερβαίνει τα 3.000 άτομα, την στιγμή που την εποχή της Λωζάννης ήταν ισάριθμες.
  • 10. Η παρακρατική συμμορία προσπαθεί να αποτρέψει την αναπόδραστη φυγή προς τα εμπρός της Ελληνικής Κοινωνίας στο σύνολό της, που υιοθετεί μια στάση αποστασιοποίησης από εθνικισμούς και προκαταλήψεις, διάκειται θετικά στο θέμα της ενσωμάτωσης σε περιφερειακό πλαίσιο και με τις επιλογές της αντανακλά την
    αποδοχή της πολυπολιτισμικής συνύπαρξης και σεβασμού της ετερότητας αμφισβητώντας τις μονολιθικές αντιλήψεις που επιβάλλονται από ιερατεία και παρακρατικές, παραθρησκευτικές και παραπολιτικές υπόγειες δομές.

*Συμμορία (σύν + μόρα < μείρομαι) είναι μια ομάδα συνεργατών, φίλων ή μελών μιας οικογένειας με καθορισμένη ηγεσία και εσωτερική οργάνωση που προσδιορίζει ή διεκδικεί τον έλεγχο της επικράτειας σε μια κοινότητα και συμμετέχει, είτε μεμονωμένα είτε συλλογικά, σε παράνομη και ενδεχομένως βίαιη συμπεριφορά.

Αντί Επιλόγου

Η ΑΣΕΤΜΔΘ υπονομεύει τους θεσμούς της Πολιτείας στην Θράκη

ΑΣΕΤΜΔΘ: Το παρακράτος της Άγκυρας στην Θράκη

Γιατί μένουν αναπάντητα τα ψεύδη του κ. Αχμέτ Καρά;

Πέντε αλήθειες για τη μειονοτική εκπαίδευση

Γιατί ενοχλήθηκε το τουρκικό παρακράτος από τις αλήθειες για την μειονοτική εκπαίδευση;

Οι εγκάθετοι του Προξενείου έχουν γνώση κι άποψη για την Μειονοτική Εκπαίδευση;

Αρθρογράφος