Η ΑΣΕΤΜΔΘ υπονομεύει τους θεσμούς της Πολιτείας στην Θράκη

9 Δεκεμβρίου 202319:23

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Το άτυπο και παράνομο όργανο-ομπρέλα των παρακρατικών δομών της Άγκυρας στην Θράκη, γνωστό και ως ΑΣΕΤΜΔΘ (Ανώτατη Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης) της οποίας προΐσταται ο παρακρατικός ψευδομουφτής Κομοτηνής κ. Ιμπραήμ Σερήφ με δεύτερο τη τάξει τον παρακρατικό ψευδομουφτή Ξάνθης κ. Μουσταφά Τράμπα, εξέδωσε ανακοίνωση μετά τη συνάντηση των μελών του με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Αναφέρεται σχετικά: ” Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Πρόεδρο για την αποδοχή του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου και για το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση δώρων του Προέδρου του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και του Μουφτή Κομοτηνής, İbrahim Şerif, και του Μουφτή Ξάνθης, Μουσταφά Τράμπα.”

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 στα τζαμιά που ελέγχονται από τις παρακρατικές ψευδομουφτείες που επιβάλλουν το νεο-οθωμανικό πολιτικό ισλάμ της Άγκυρας στην Θράκη, το κήρυγμα αναφερόταν “στους χαιρετισμούς και τις ευχές του Προέδρου που έστειλε στην τουρκική μειονότητα“.

Με την ανοχή και την κατευναστική τακτική που ακολουθείται ευνοείται η δημιουργία μιας παράλληλης πραγματικότητας στην Θράκη όπου για τμήμα του πληθυσμού, καλλιεργείται η ψευδης εντύπωση πως στην περιοχή συνδιοικούν η Άγκυρα και η Αθήνα, γεγονός που δύναται να διαταράσσει τις πάσης φύσεως ισορροπίες.

Η σύγχυση επιτείνεται από την συμμετοχή σε αυτό το άτυπο όργανο και αιρετών όλων των βαθμίδων που όχι μόνον δεν προωθεί την επίσημη κρατική πολιτική αλλά δημιουργεί έναν διχαστικό μηχανισμό που καλλιεργεί κλίμα δυσπιστίας και αντιπαλότητας απέναντι στην ελληνικη διοίκηση υπονομεύοντας και τους θεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας.

ΑΣΕΤΜΔΘ: Το παρακράτος της Άγκυρας στην Θράκη

Αρθρογράφος