Ο Αλ. Χαρίτσης γνωρίζει ότι ο Πρόξενος κέρασε κεφτεδάκια τον Οζγκιούρ Φερχάτ;

13 Μαΐου 202423:46

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την Κυριακή 12/5/2024 οργανώθηκε στον Μίσχο του Δήμου Ιάσμου μία υπαίθρια εκδήλωση Εγκαθέτων, Παρακρατικών και λοιπών τουρκοδίαιτων εκπροσώπων της προξενικής μειονότητας με θέμα την “Ημέρα Νεολαίας στη Φύση” που αποτελεί προέκταση του φετινού προγράμματος της τουρκικής δημοκρατίας για την Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού της 19ης Μαϊού και του Κεμάλ Ατατούρκ. [σσ ετήσια τουρκική εθνική εορτή που τιμά την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα στις 19 Μαΐου 1919, η οποία θεωρείται ως η αρχή του Τουρκικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας]

Ο φετινός εορτασμός της 19ης Μαϊου στην Τουρκία προβλέπεται να περιλαμβάνει μεγαλειώδεις εκδηλώσεις με την συμμετοχή εκπροσώπων από 81 τουρκικές επαρχίες αλλά και αντιπροσώπους από άλλες τουρκικές κοινότητες (υπολογίζονται περίπου στα 200 άτομα) που θα γίνουν δεκτοί από τον Ρ.Τ. Ερντογάν και τον υπουργό νεολαίας και αθλητισμού Osman Aşkın Bak

Στην ταυτότητα της προαναφερθείσης εκδήλωσης φέρεται ως διοργανωτής η Κοινότητα Νέων Ακαδημαϊκών (GAT), που λειτουργεί υπό την ομπρέλα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας (BTAYTD), που εκπροσωπείτο από τους Emre Kamil, Burak Adil, Hilmi Eren Sait και Emir Mehmet οι οποίοι διατηρούν σχέσεις τόσο με άλλους τουρκοδίαιτους συλλόγους όσο και με το ακροδεξιό και ισλαμοφασιστικό DEB/ΚΙΕΦ.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής κ. Αϊκούτ Ουνάλ ο οποίος μετά το τέλος της ομιλίας του κέρασε κεφτεδάκια τους συνδαιτημόνες του βάσει πρωτοκόλλου: Çiğdem Asafoğlu και υποψήφιοι ευρωβουλευτε΄ς, Özgür Ferhat, Caner İmam, Sedat Hasan, Ahmet Aydın, Hüseyin Bostancı,κ.α.

Η υπαίθρια εκδήλωση έκλεισε με μουσικές τοπικού συγκροτήματος.

Το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι γιατί η Νέα Αριστερά και ο Αλέξης Χαρίτσης ανέχονται τον κ. Οζγκιούρ Φερχάτ ο οποίος ακολουθεί κατά πόδας τον Τούρκο Πρόξενο και συμπεριφέρεται ως βουλευτής του DEB/ΚΙΕΦ δρώντας υπό τις εντολές της κ. Τσιγδέμ Ασάφογλου….

Αρθρογράφος