Οι Εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ στην 20η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

15 Μαΐου 202421:46

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Με τιμώμενo το Εμιράτο τη Σάρτζα (Sharjah–UAE), που δικαίως αποκαλείται πολιτιστική πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), θα πραγματοποιηθεί η 20η επετειακή διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης από 16 έως 19 Μαΐου 2024.

Μοναδική στην κατηγορία της στον ελληνικό χώρο, η ΔΕΒΘ εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2004 με στόχο να εντάξει την Ελλάδα στον χάρτη των Διεθνών Εκθέσεων Βιβλίου. Σύντομα κατάφερε να αναδειχθεί σε κομβικό άξονα πολιτιστικών και εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ευρώπης, Βαλκανίων, Μεσογείου και Μέσης Ανατολής. Σήμερα αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας με διεθνή αναγνώριση.

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τους Έλληνες εκδότες, τη ΔΕΘ–HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020. Η ΔΕΒΘ είναι μέλος του Φόρουμ Διεθνών Εκθέσεων Βιβλίου και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εκθέσεων Βιβλίου ALDUS UP.

Την παρουσία τους με συγκεκριμένο πρόγραμμα βιβλιοπαρουσιάσεων, ανακοίνωσαν και οι Εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ, στην 20η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης όπου ιδιαίτερη θέση καταλαμβάνει και το νέο βιβλίο ΤΟ ΠΕΤΡΑΔΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ των Μαριάννα Λαλίδου και Όλγας -Σοφίας Γκουτζουρά που θα παρουσιασθεί στο περίπτερο των εκδόσεων την Κυριακή 19/5/2024 και ώρα 12.00-14.00.

Αρθρογράφος