Οι Ψευδομουφτήδες Θράκης σε διατεταγμένη υπηρεσία των Ισλαμιστών στην Κωνσταντινούπολη

13 Μαΐου 202412:19

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στην Κωνσταντινούπολη διεξάγεται από την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής των Ισλαμιστών Μελετητών που διοργάνωσε η Προεδρία των Θρησκευτικών Υποθέσεων στο Γραφείο Εργασίας του Ντολμάμπαχτσε υπό την αιγίδα του Τούρκου Προέδρου κ. Ρ.Τ. Ερντογάν.

Κατά την διάρκεια της διήμερης συνόδου των ισλαμιστών θα αναπτυχθούν 5 θεματικές ενότητες: 1. Τρόποι Αντιπροσώπευσης και Διάδοσης του Ισλάμ 2.Δυνατότητες καταπολέμησης ισλαμοφοβίας 3.Δυνατότητες στήριξης στην Γάζα και την Παλαιστίνη 4. Παγκόσμιο κάλεσμα κατά του Ισραήλ 5. Απολογισμός.

Η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής Ισλαμιστών Μελετητών, η οποία περιλαμβάνει 92 συμμετέχοντες από τον Ισλαμικό Κόσμο, θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 14 Μαΐου 2024.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον εναρκτήριο λόγο του τόνισε «Από εδώ, στέλνω τους χαιρετισμούς μου στις Παλαιστίνιες, Σύριες και Τουρκεστάνες μητέρες των οποίων οι καρδιές έχουν μετατραπεί σε φωτιά με τον πόνο των χαμένων παιδιών τους».

Ο Πρόεδρος Ερντογάν εκτίμησε ότι “ η συγκέντρωσή μας θα ενσταλάξει θάρρος στους Παλαιστίνιους αδελφούς και τους καταπιεσμένους και θα διαμηνύσει σε όλη την ανθρωπότητα ότι οι καταπιεσμένοι Παλαιστίνιοι δεν είναι μόνοι».

Ο Πρόεδρος Ερντογάν τονίζοντας ότι μια από τις πιο βάναυσες σφαγές στην ανθρώπινη ιστορία έχει γίνει στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, συνέχισε λέγοντας:

«Το Ισραήλ, το οποίο έχει επεκτείνει την επικράτειά του μέσω συνεχούς κατοχής, καταπίεσης και ληστείας από την ίδρυσή του, συνεχίζει να χύνει αθώο αίμα. Μέχρι σήμερα, 15 χιλιάδες παιδιά έχουν δολοφονηθεί άγρια. 35 χιλιάδες αδέρφια και αδελφές Παλαιστίνιοι, κυρίως γυναίκες και πολίτες, μαρτύρησαν και 80 χιλιάδες τραυματίστηκαν. Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν από τα σπίτια και τη χώρα τους. Η Γάζα, που ήταν ήδη υπαίθρια φυλακή πριν από τις 7 Οκτωβρίου, έχει μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης, το παράδειγμα του οποίου έχουμε δει μόνο στη Γερμανία του Χίτλερ, τις τελευταίες 219 ημέρες. Γίναμε μάρτυρες τέτοιων σκηνών που τα λόγια είναι ανεπαρκή να περιγράψουν. Ρίχτηκαν βόμβες σε νοσοκομεία, χώρους λατρείας, σχολεία και οικισμούς πολιτών, που ήταν ανέγγιχτοι ακόμη και στον πόλεμο. «Όλες οι αρχές, οι κανόνες και οι γραμμές σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες έχουν καταπατηθεί μπροστά στα μάτια του κόσμου».

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν διεμήνυσε ότι η Τουρκία στηρίζει τον Παλαιστινιακό Λαό παρομοιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση με τις κρίσεις στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Υεμένη, τη Σομαλία και τη Βοσνία, λέγοντας « ως Τουρκία, είμαστε σε πλήρη αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό από την πρώτη μέρα. Κάνουμε έντονες προσπάθειες για να σταματήσουμε την αιματοχυσία στη Γάζα και να αποτρέψουμε τις ισραηλινές επιθέσεις. Είμαστε η χώρα που παρέχει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, με το ποσό της βοήθειας να φτάνει περίπου τους 54 χιλιάδες τόνους. Στέλνουμε 127 τόνους καθαρού πόσιμου νερού κάθε εβδομάδα στη Γάζα, όπου το Ισραήλ έχει καταστρέψει τους υδάτινους πόρους του. Περιθάλπουμε πάνω από 400 ασθενείς από τη Γάζα και τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων καρκινοπαθών, στα νοσοκομεία της χώρας μας. Θα ξεκινήσουμε τώρα τις προετοιμασίες για την ανοικοδόμηση της Γάζας»

Ο Πρόεδρος της DIYANET Θρησκευμάτων Δρ. Ali Erbaş, στην ομιλία του, επεσήμανε ότι σήμερα ο κόσμος περνά μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του, υπό την πολιορκία τεράστιων προβλημάτων όπως οι πόλεμοι, η φτώχεια, η τρομοκρατία και η απόγνωση, και είπε: «Ο κόσμος χρειάζεται οι οικουμενικές αξίες του Ισλάμ, τα καλά ήθη και οι αρχές του που υποστηρίζουν το δικαίωμα, περισσότερο από ποτέ. Από την άλλη πλευρά, παρατηρούμε με λύπη μας ότι οι μουσουλμάνοι, που πρέπει να φέρουν ελπίδα στον κόσμο με το μήνυμα του ελέους του Ισλάμ, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στον κόσμο».

Ο Πρόεδρος Erbaş επεσήμανε ότι η Προεδρία Θρησκευτικών Υποθέσεων έχει ισχυρή επικοινωνία με μουσουλμανικές χώρες και κοινότητες σε όλο τον κόσμο, από την Ασία έως την Ευρώπη, από την Αμερική έως την Αφρική, από τη Μέση Ανατολή έως την Άπω Ανατολή, ιδιαίτερα με τις μουσουλμανικές χώρες, και πρόσθεσε ότι ” πραγματοποίησαν διαδικτυακές συναντήσεις με τη συμμετοχή περίπου 200 υπουργών, επικεφαλής θρησκευτικών διοικήσεων και μελετητών από περίπου 90 χώρες προκειμένου να επιστήσουν την προσοχή του κόσμου στη σφαγή στην Παλαιστίνη και τη Γάζα

Στην Σύνοδο συμμετέχουν και οι παραθρησκευτικοί εκπρόσωποι του πολιτικού ισλάμ στην Θράκη και προϊστάμενοι των παρακρατικών δομών των Ψευδομουφτειών Ξάνθης και Κομοτηνής κκ Μουσταφά Τράμπα και Ιμπραήμ Σερήφ αντιστοίχως. Ο κ. Ιμπραήμ Σερήφ τυγχάνει και ετεροκαθοριζόμενος Πρόεδρος της Παρακρατικής Δομής γνωστής ως “ΑΣΕΤΜΔΘ-Ανωτάτη Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτ. Θράκης.”

Στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής, οι Ιμπραήμ Σερήφ και Μουσταφά Τράμπα συναντήθηκαν με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρόεδρο Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Ali Erbaş.

Στην ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μουφτής Σερήφ δήλωσε: «Πρέπει να παρουσιάσουμε τις αλήθειες του Ισλάμ από κάθε άποψη στην κατανόηση της εποχής. «Μαζί με τους μελετητές που ήρθαν στη χώρα μας από όλο τον ισλαμικό κόσμο για να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Διάσκεψη Μελετητών του Παγκόσμιου Ισλαμισμού, παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Σπουδών Dolmabahçe με την αποδοχή και την τιμή του Προέδρου μας, κ. Recep Tayyip Erdoğan. »

Με την σειρά του ο παρακρατικός ψευδομουφτής Ξάνθης κ.  Μουσταφά Τράμπα έγραψε σχετικά στονλογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Παρακολουθήσαμε τη Διάσκεψη Κορυφής για τους Παγκόσμιους Ισλαμικούς Μελετητές της Κωνσταντινούπολης με τον μουφτή Κομοτηνής İbrahim Şerif μεταξύ 12 και 14 Μαΐου, που διοργανώθηκε από την Τουρκική Προεδρία Θρησκευτικών Υποθέσεων και με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, κ. Recep Tayyip Erdoğan».

Αρθρογράφος