Ο Ιλχάν Αχμέτ υποδέχθηκε τον ΓΓ της ης Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας

16 Μαΐου 202408:10

Ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) την 12/5/2024 υποδέχθηκε ως Γενικός Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας και βουλευτής Ροδοπης μαζί με τον Πρέσβη Dr. Saad bin Abdulrahman Alambar της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα τον Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Ισλαμικής Ένωσης (RABITA) τον σεΐχη Dr. Mohammed bin Abdulkarim al-Isa που ήρθε στη χώρα μας για να πραγματοποιήσει σειρά επαφών.

Στην συνέχεια ο Βουλευτής κ. Ιλχάν Αχμέτ ακολούθησε  τον Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Ισλαμικής Ένωσης (RABITA), Σεΐχη Δρ. Muhammad bin Abdulkarim al-Isa στις επαφές του στην Αθήνα ενώ από κοινού  με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γ. Καλαντζή  συνόδευσαν τον Σεΐχη Δρ. Muhammad bin Abdulkarim al-Isa στο νεόδμητο τέμενος στον Βοτανικό.

“Μετά τη μεσημεριανή προσευχή, ο Σεΐχης Δρ. Muhammad bin Abdulkarim al-Isa μου προσέφερε αναμνηστικό δώρο. Τους ευχαρίστησα για την καλοσύνη τους και μετέφερα τους χαιρετισμούς των ομοθρήσκων συμπατριωτών μου” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ιλχάν Αχμέτ σε ανάρτησή του.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ συμμετείχε , κατόπιν πρόσκλησης της Πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, συμμετείχε στο δείπνο που παρέθεσε ο Πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας Δρ Σαάντ Αλαμάρ στην πρεσβευτική κατοικία, προς τιμήν του Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου του Μουσουλμανικού Κόσμου κ. Μουχάμμαντ Μπιν Αμπντουλκαρίμ Αλ-Ίσσα σε εκπροσώπους της Μειονότητας.

Μ. Χαρακόπουλος με Σείχη στον Πρωθυπουργό: Μνημόνιο Συνεργασίας Ορθοδόξων και Μουσουλμάνων

Αρθρογράφος