Τζιγεροσαρμάδες Σερρών

2 Μαΐου 201418:00

Ποσότητα για: 6 άτομα

Υλικά συνταγής

1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια 2 μπόλιες (σκέπες) αρνίσιες ή κατσικίσια 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 φλιτζ. δυόσμο ψιλοκομμένο 4 κ.σ. ρύζι καρολίνα ή γλασσέ 1 φλιτζανάκι νερό 4 κ.σ. κουκουνάρι 1 αυγό για επάλειψη λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα λίγη ρίγανη αλάτι
πιπέρι

για τη σάλτσα

2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδος 4 αυγά αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Ζεματίζουμε τη συκωταριά και την ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε χλιαρό νερό τις σκέπες για να μαλακώσουν και να ανοίξουν.
Σε τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδάκι και προσθέτουμε τη συκωταριά, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το κουκουνάρι, το ρύζι και τα μπαχαρικά.
Στραγγίζουμε τις σκέπες και τις κόβουμε σε μαντηλάκια. Βάζουμε τη γέμιση σε σχήμα κεφτέ και τυλίγουμε όπως τα ντολμαδάκια. Αλείφουμε με ελάχιστο λαδάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C .
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και όταν πάρουν λίγο χρώμα οι τζιγεροσαρμάδες στον φούρνο τους περιχύνουμε με τη σάλτσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.

Πηγή : cooklos.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr