ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά(για ένα μεσαίο ταψί)
- 1 μικρή κολοκύθα
- 400 γρ. φέτα
- 3 αυγά
- 100 ml γάλα
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο (γύρω στα 150 ml)
- 250 -300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 2-3 λωρίδες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε στον πολυκόφτη (μπορούμε και να την τρίψουμε αλλά είναι πιο χρονοβόρα διαδικασία) και μετά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίχνουμε τα αυγά ,το γάλα, τη φέτα, το αλάτι , το πιπέρι και 3/4 από το λάδι και τα ανακατεύουμε.
- Σταδιακά ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένας σφιχτός χυλός.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα μεσαίο ταψί, το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα( εναλλακτικά βάζουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε τον χυλό πάνω της).
- Προσθέτουμε στην επιφάνεια τη γραβιέρα, τα κομματάκια μπέικον και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι (ή μπορούμε αντί για λάδι να βάλουμε διάσπαρτα κομματάκια βούτυρο).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για περίπου 1 ώρα( αν το ψήσουμε στις αντιστάσεις το βάζουμε στο πρώτο επίπεδο από κάτω για να ξεροψηθεί και η βάση της πίτας).
Ποτέ δε φανταζόμουν ότι η κολοκύθα θα γινόταν τόσο νόστιμη αλμυρή πίτα!
Πρέπει να τη δοκιμάσετε!!!