Μια εκπομπή “ειδικών αποστολών” από την κρατική τηλεόραση…

16 Μαρτίου 202111:28

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Παρακολουθήσαμε με μεγάλη προσοχή το 20λεπτο δημοσιογραφικό ένθετο της εκπομπής ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ με αφιέρωμα στην Θράκη  που προβάλλεται στην κρατική τηλεόραση και έχουμε ήδη αναφερθεί σε αυτήν σε προηγούμενο σημείωμά μας.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο προβλήθηκε μία ημέρα πριν την διεξαγωγή των διερευνητικών εντολών στην Αθήνα και αυτό έχει την δική του σημειολογική σημασία ειδικά από την στιγμή που θέτει σε πρώτο πλάνο το ζήτημα της “ταυτότητας” της μειονότητας και θέματα συλλογικού προσδιορισμού με “όχημα” αποφάσεις ΕΔΑΔ σε σχέση με την υπόθεση της ΤΕΞ.

Ένα άλλο ζήτημα αφορά στην επιλογή των προσκεκλημένων ομιλητών της εκπομπής με κεντρικό πρόσωπο την κ. Τσ. Ασάφογλου ως Προέδρου ΚΙΕΦ η οποία και υπερπροβλήθηκε σε σχέση με τους άλλους προσκελημένους.

Επίσης προβάλλονται ενδεχομένως ως μειονοτική taskforce οι Οντέρ Μουμίν, Χουσεΐν Μπαλτατζή, Φερχάτ Οζγκιούρ με χλωμό και χωρίς σύγκριση αντίβαρο τον Σελήμ Ισά..

Στα “σκόπιμα” λάθη της εκπομπής η απουσία της επίσημης απάντησης της Πολιτείας στις έμμεσες ή άμεσες αιτιάσεις του εκολλαπτόμενου μειονοτικού ιερατείου.

Ο μεστός λόγος του Στέργιου Γιαλάογλου, η επιστημονική προσέγγιση του Άγγελου Συρίγου και η παρουσία του Αντώνη Λιάπη δεν μπορούν ν’αποτελέσουν θεσμικό αντίβαρο απέναντι στην εικόνα που μετ’επιτάσεως προσπάθησε να διαμορφώσει η συγκεκριμένη εκπομπή.

Ο κ. Πιέρρος Τζανετάκος δεν έχει την απαιτούμενη προπαίδευση και γνώση , δεν έθεσε το πρόβλημα της Θράκης σε ένα ευρύτερο πλαίσιο , κατέβαλλε προσπάθειες για να αντιληφθεί το τί ακριβώς συμβαίνει αλλά αυτό δεν είναι αρκετό σε αυτή τη φάση και ίσως να είναι και “αχρείαστο”.

Άλλωστε τα προβλήματα της Θράκης είναι πολυδιάστατα και ειδικά στην Covid19 εποχή και από αυτό το σημείο θα έπρεπε να ξεκινήσει ο άπειρος περί των μειονοτικών συνάδελφος της ΕΡΤ.

Εκπομπή ήταν και πέρασε…

Αρθρογράφος