Ποιός θα σταματήσει τα “ανθυγιεινά παιχνίδια” των τουρκοφρόνων της Θράκης;

3 Δεκεμβρίου 202017:11

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Από χθες το απόγευμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούσε μία ανάρτηση του κ. Χουσεΐν Μπαλτατζή (ο οποίος ήταν και ένας εκ των ομοτραπέζων του “μυστικού δείπνου” με τους διπλωμάτες των ΗΠΑ) σχετικά με την Δωρεά Κινητής Μονάδας Γεννήτριας Οξυγόνου στο Νοσοκομείο Ξάνθης υπό τον Συντονισμό του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης από Επιχειρηματίες της Μειονότητας. Στην ανάρτηση μεταξύ άλλων αναφερόταν σχετικά:

 

“Ενημερωθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά, από τον τοπικό τύπο για την έγκριση, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης, της δωρεάς της κινητής μονάδας γεννήτριας οξυγόνου, στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη ότι η δωρεά ύψους 62.500,00€, για την αγορά της γεννήτριας οξυγόνου, είχε γίνει μετά από πρωτοβουλία και υπό τον συντονισμό του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης, από επιχειρηματίες της Μειονότητας που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα από τους κκ.: Αλή Ομέρ Κεχαγιά, Εκρέμ Τουμπάρ, Χαμδή Γιαζιτζή, Χασάν Πατρούν, Μεχμέτ Σάρ, Φατήχ Εσκή, Σαμή Ντουκιαντζή , οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του Συλλόγου.
Πιστεύουμε ότι οι κρίσιμες αυτές στιγμές, απαιτούν σύμπνοια και συστράτευση από όλους τους τοπικούς φορείς, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην προστασία του πολυτιμότερου ανθρώπινου αγαθού, αυτού της υγείας.”

Με λίγα λόγια, οι (πιθανοί) χρηματοδότες του εθνικιστικού κόμματος των τουρκοφρόνων της Θράκης ΚΙΕΦ/DEB που έκαναν τα πάντα στην πρώτη φάση της πανδημίας (σε συνεργασία με το τοπικό μειονοτικό παραιερατείο) για να αποδομήσουν την κυβερνητική προσπάθεια στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, τώρα έρχονται ως ευεργέτες και …σωτήρες του τοπικού νοσοκομείου με “μεσίτη” τον Δήμο Ξάνθης.

Όλα αυτά συμβαίνουν ερήμην (;) της Δκτριας του ΓΝΞ κ. Έλενας Ροφαέλα και του ΔΣ του Νοσοκομείου για τα οποία ασκείται έντονη κριτική για τον τρόπο που χειρίζονται την κρίση στο Νοσοκομείο. 

Επίσης, ενώ στις αρχικές ανακοινώσεις του, το  “σύστημα Τσέπελη” απέφυγε να “αποκαλύψει” την ταυτότητα των χορηγών , αργότερα ο ίδιος ο Δήμαρχος “αποκάλυψε” ότι πρόκειται για τους ίδιους “χορηγούς” οι οποίοι τον Μάρτιο 2020, με δικά τους έξοδα, συνέβαλαν στην μετατροπή του ΑΜΟΙΡΙΔΕΙΟΥ κλειστού γυμναστήριο σε ….κοιτώνα .

Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι από την αρχή της πανδημικής κρίσης και τις επιπτώσεις της στην περιοχή, το ΚΙΕΦ και το δίκτυο του πολιτικου ισλάμ στην περιοχή υπονόμευσαν κάθε προσπάθεια του Ελληνικού Κράτους για την προστασία της δημόσιας υγείας ενώ προώθησαν και την δική τους νεοθωμανική ατζέντα στην διαχείριση του Covdi19.

Το λάθος που εκμεταλλεύθηκε το ΚΙΕΦ και κυρίως ΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ είναι αυτό της Ελληνικής Πολιτείας που ακολουθούσε μία συντηρητική στεγνή ενημέρωση χωρίς την παρουσίαση αντικειμενικών παραμέτρων, δίκην αποφυγής πανικού!

Εκτιμάται δε ότι ακόμη και η “πομπώδης” ανακοίνωση για την δήθεν ετοιμότητα του δήθεν αυτοσχέδιου νοσοκομείου λειτούργησε σε βάρος και του κοινού φρονήματος αλλά και της εικόνας της πόλης και της περιοχής ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ και όχι εκεί που πραγματικά ήταν, στον Δήμο Μύκης!

Στην δεύτερη φάση της πανδημίας, το ΚΙΕΦ εναρμονίζεται ξανά με την επίσημη Τουρκια στην “διπλωματία κορονοϊού” προωθώντας την ατζέντα των “παράλληλων δομών υγείαςΑΠΑΞΙΩΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ και τις προσπάθειες των γιατρών της ΠΑΜΘ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εκ των ανωτέρω προκύπτει σειρά αναλυτικών ερωτημάτων, όπως:
1. Ήταν ενήμεροι οι υπάλληλοι του τοπικού κλιμακίου Θράκης της ΕΥΠ και την ΥΠΥ του ΥΠΕΞ για την κίνηση αυτή των τουρκοφρόνων επιχειρηματιών;
2.Είχε ενημερώσει η κ. Έλενα Ροφαελα και το ΔΣ του ΓΝΞ τον Υπουργό Υγείας για την δωρεά αυτή;
3.Υπάρχει πράγματι έλλειψη οξυγόνου στο ΓΝΞ στο βαθμό που να δικαιολογεί την δωρεά αυτή και βεβαίως την συνάκολουθη τεχνική υποστήριξη από τον Δήμο κόστους 70.000 ευρώ;
4. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί οι ευθύνες που φέρουν ενδεχομένως οι εκπρόσωποι του ΚΙΕΦ και του δικτύου των παρατύπων ιδιωτευόντων παραθρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας για την ανυπακοή στην τήρηση των αντιμέτρων Covid19
5.Η γνώμη της Διακομματικής Επιτροπής για όλα αυτά;

Τέλος ας μην ξεχνάμε την προβοκάτσια που επιχείρησαν να στήσουν σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΔΣΣ οι παράλληλες δομές του τοπικού μειονοτικού παραιερατείου.

Αρθρογράφος