Ποιός “σπρώχνει” τον κ. Φερχάτ Οζγκιούρ;

4 Μαρτίου 202121:58

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Μέσα από τις εσωτερικές διαδικασίες ανάδειξης της Συντονιστικής Γραμματείας της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην ΠΕ Ροδόπης ανεδείχθη το “νέο” ιερατείο του κόμματος στην περιοχή με τη νέα συντονίστρια κ Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, ενώ ο κ.Οζγκιούρ Φερχάτ παραμένει αναπληρωτής συντονιστής.

Ο κ.Οζγκιούρ Φερχάτ αποτέλεσε μία μεγάλη έκπληξη στις προηγούμενες Εθνικές Εκλογές όπου πολύ μεγάλη ώθηση του έδωσε ο Δήμος Ιάσμου, από όπου και κατάγεται. Εκεί ήταν συνολικά πρώτος σε σταυρούς μεταξύ όλων των υποψηφίων με 3.062 σταυρούς με τον Ιλχάν Αχμέτ να λαμβάνει 1.326 σταυρούς. Το τότε ιερατείο του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε ότι ο κ. Οζγκιούρ Φερχάτ θα εκλεγόταν βουλευτής και τόνιζαν ότι κατάφερε να πείσει κυρίως τους πολίτες της μειονότητας ότι είναι καλύτερη επιλογή από τον κο Καρά Γιουσούφ.

Την τελευταία περίοδο ο κ. Οζγκιούρ Φερχάτ γνωρίζει ιδιαίτερη προώθηση από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και διαφαίνεται μία εν εξελίξει ενδοπαραταξιακή αντιπαλότητα ανάμεσα στον κ. Φερχάτ Οζγκιούρ και τον Τάκη Χαρίτου ενώ δεν αποκλείεται να προωθείται και ενδομειονοτικά για να ανακόψει την πορεία του κ. Ιλχάν Αχμέτ. Υπάρχει και μία τρίτη διάσταση που θέλει τον κ. Οζγκιούρ Φερχάτ να ανακόπτει την κινητικότητα του κ. Τάκη Χαρίτου στον χώρο της μειονότητας.

Εντύπωση και απορίες προκάλεσε επίσης και το γεγονός ότι οι συντελεστές της εκπομπής ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ της κρατικής ραδιοτηλεορασης ΕΡΤ1 που βρέθηκαν στην Θράκη και ειδικά στον Ίασμο για τις ανάγκες ενος οδοιπορικού επέλεξαν τον κ. Οζγκιούρ Φερχάτ να μιλήσει “για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή επί του συνόλου της μειονότητας και της πλειονότητας”, παρακάμπτοντας τον θεσμικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάκη Χαρίτου ενώ περιμένουμε να δούμε τους συνομιλητές του κ. Πιέρρου Τζανετάκου στην περιοχή.

Δεν γνωρίζουμε εάν αποτελεί κεντρική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η προώθηση του κ. Φερχάτ Οζγκιούρ ούτε εάν κάποιοι κύκλοι στην Αθήνα βλέπουν έναν νέο συνομιλητή στην Ροδόπη στο πρόσωπό του αλλά το σίγουρο είναι ότι ο κ. Φερχάτ Οζγκιούρ τοποθετείται στην πολιτική σκηνή του μέλλοντός μας.

 

Αρθρογράφος