“Μαύρο χρήμα” από την Θράκη διοχετεύεται στην Χαμάς;

11 Μαΐου 202415:25

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε πρόσφατη ενημέρωση που είχαμε από την οργάνωση ΙΗΗ, διαβάσαμε ότι “σίτιση και επισιτιστική βοήθεια παρασχέθηκε στη Γάζα από το Human Rights and Freedoms Humanitarian Aid Foundation, με έδρα το Λονδίνο IHH UK . Η IHH UK παρέδωσε βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη στο πλαίσιο της εκστρατείας υποστήριξης τροφίμων που ξεκίνησε για χιλιάδες Παλαιστίνια θύματα στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Γάζα “

Ο Πρόεδρος του IHH UK Ali Tahir μας γνωστοποίησε ότι :

«Ως Ίδρυμα , υλοποιήσαμε τα έργα μας στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (Jabaliye – κέντρο της Γάζας – Beit Lahia) και διανείμαμε τη βοήθεια των αδελφών μας στη Δυτική Θράκη και τη Γερμανία, ιδιαίτερα την Αγγλία, και στο νότο της Λωρίδας της Γάζας ( Rafah & Khanyounus).

Ο αριθμός των δικαιούχων έχει ως εξής:

Διανομή γευμάτων σε 3000 οικογένειες
Διανομή δεμάτων τροφίμων σε 400 οικογένειες

Η έκτακτη βοήθειά μας στη Γάζα συνεχίζεται. « Η βοήθειά μας στη Γάζα θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του Eid al-Adha».

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες ο σύλλογος Çınar, ως ΜΚΟ που διαστηριοποιείται στον χώρο της Θράκης, διοργάνωσε την σχετική εκστρατεία εκ μέρους του IHH-UK για τους χρήζοντες βοηθείας στην Σομαλία και την Γάζα , στα πλαίσια της “προσφοράς θυσιών” με αντίτιμο κουπονιού εράνου τα 100 ευρώ. Ως εισπράκτορες στην Θράκη είχαν ορισθεί οι Bilal Budur, Murat Köse, Enes Hasankahya, Ramadan Molla, Necat Ahmet με τελικό αποδέκτη τον Ali Tahir Cambaz από την Γλαύκη που διαμένει στο Λονδίνο και δραστηριοποιείται στο πεδίο των κρίσεων.

 

Σε πρόσφατο άρθρο μας είχαμε επισημάνει ότι “η οργάνωση ΙΗΗ δραστηριοποιείται και στην Θράκη και οι εδώ εκπρόσωποί του συμμετέχουν στις τοπικές δράσεις του τοπικού ισλάμ διοργανώνοντας παράνομους εράνους για την ενίσχυση των δράσεων του ΙΗΗ εκτός Ελλάδας συγκεντρώνοντας “μαύρο χρήμα” που το στέλνουν (άγνωστο πως….) στις προαναφερθείσες περιοχές. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η “ταρίφα” για δωρεές στην Θράκη είναι κατ’ελάχιστον 1500 ευρώ για ιφτάρ λχ στην Αφρική 300 ατόμων.”

 

Σε παλαιότερο κείμενό μας είχαμε αναφέρει ότι ” Κομβικός είναι ο ρόλος του κ. Ali Tahir Cambaz από την Γλαύκη της Ξάνθης, ο οποίος διαμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο και ειναι πρόεδρος του αγγλικού παραρτήματος της ΙΗΗ. Κατά την διάρκεια της θητείας του έχει διενεργήσει φιλανθρωπικές εκστρατείες στην Θράκη για την Σομαλία και το Τσαντ.Ως τοπικός ανταποκριτης της συγκεκριμένης ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης φέρεται ο Σύλλογος Πλάτανος ο οποίος ιδρύθηκε το 2008, έχει στην κατοχή και το ομώνυμο ραδιόφωνο Cinar, συνδέεται με την εφημερίδα Millet και με πρόεδρο τον δημοσιογράφο κ. Τζενγκίζ Ομέρ.”

Αντί Επιλόγου

Η ακραία ισλαμιστική οργάνωση ΙΗΗ δραστηριοποιείται στην Θράκη;

Εντάσσεται και η Θράκη στα σχέδια των χορηγών της Χαμάς;

ΙΗΗ: Συνεχίζει την δράση του το “φιλάνθρωπο πολιτικό ισλάμ” στα Βαλκάνια

Μπορεί να υπάρχει σε τέμενος στην Ελληνική Επικράτεια τουρκική σημαία;

Αρθρογράφος