Ο Οζκγιούρ Φερχάτ στηρίζει τα παράνομα Kuran Kursu

11 Μαΐου 202419:13

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Συνεχίζεται η εθνικιστική κατήχηση και καλλιεργείται ο θρησκευτικός φανατισμός στα παρασχολεία που διατηρεί η παρακρατική παραθρησκευτική δομή της ψευδομουφτείας στο Ν. Ροδόπης, τα οποία κι εξελίσσονται σε πυρήνες εθνοθρησκευτικής αποσταθεροποίησης και αμφισβήτησης των επισήμων θεσμών της Πολιτείας, όπως είναι η Εκπαίδευση που παρέχεται στους Μουσουλμανόπαιδες της Μειονότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε ο 17ος διαγωνισμός ανάγνωσης του Κορανίου που διεξήχθη το Σάββατο 11 Μαΐου στον οικισμό Ομηρικό το Δήμου Αρριανών, υπό την ευθύνη της παρακρατικής παραθρησκευτικής δομής της ψευδομουφτείας Κομοτηνής με την συμμετοχή του θρησκευτικού υπαλλήλου από τα Ύψαλα, του Μουφτή Ahmet BAYRAKTAR, ο οποίος είχε παραστεί και το 2023 στον ίδιο διαγωνισμό.

Δεν γνωρίζουμε από ποιά Αρχή ή φορέα είχε εξουσιοδοτηθεί ο κ. Ahmet BAYRAKTAR να συμμετάσχει σε παράνομη εκδήλωση παρακρατικής και παραθρησκευτικής οργάνωσης στην Ροδόπη. Ο ίδιος πάντως με την ιδιότητα του Μουφτή Υψάλων ευχαρίστησε το “Γραφείο Μουφτή Κομοτηνής” (σσ εννοεί την ψευδομουφτεία) για την πρόσκληση στον διαγωνισμό Κορανίου λέγοντας: “Προστατεύετε τις παραδόσεις, τα ήθη και τις αξίες σας. Είθε ο Παντοδύναμος Θεός να μας δώσει την ικανότητα να υπηρετούμε τον Κύριό μας σε αυτόν τον ιερό σκοπό”. Ο Μπαϊρακτάρ επεσήμανε ότι τα μαθήματα Κορανίου είναι σημαντικά για τις κοινωνίες.

Την εκδήλωση πλαισίων με την παρουσία τους Παρακρατικοί κι Εγκάθετοι θιασώτες του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη, ενώ οι αιρετοί κκ Οζγκιούρ Φερχάτ (βουλευτής Νέας Αριστεράς) και ο Ερδέμ Χουσεΐν (Δήμαρχος Αρριανών) αναφέρθηκαν στο νόημα και τη σημασία της ημέρας και ευχαρίστησαν όσους συνέβαλαν σε αυτή την οργάνωση.

Η συγκεκριμένη παραθρησκευτική εκδήλωση μετετράπη και σε προεκλογική συγκέντρωσης στήριξης του μειονοτικού κόμματος DEB/ΚΙΕΦ με τον Ψευδομουφτή Κομοτηνής κ. Ιμπραήμ Σερήφ να συγχαίρει τους υποψηφίους ευρωβουλευτές του κόμματος και να τους εύχεται καλή επιτυχία.

Αναφορικά με τα παράνομα κατηχητικά σχολεία του Kuran Kursu, να επισημανθεί ότι

  • 1.έχουν μετατραπεί σε εθνοθρησκευτικής αποσταθεροποίησης,
  • 2.δεν υφίσταται κανέναν έλεγχος στην δραστηριότητα και το περιεχόμενο της διδασκαλίας τους, ενώ
  • 3υπάρχουν και καταγγελίες στο παρελθόν για σεξουαλικές κακοποιήσεις ανήλικων παιδιών που λαμβάνουν μέρος μέσα σε τεμένη την ώρα που πραγματοποιούνται σε αυτά τα φροντιστήρια Κορανίου (Kuran Kursu)

Αντί Επιλόγου

Το πολιτικό ισλάμ της Θράκης προσηλυτίζει τους Μουσουλμανόπαιδες;

Αρθρογράφος