Γιατί με το ΜέΡΑ25;

4 Ιουλίου 201913:17

Τρία μνημόνια μετά και με ένα τέταρτο σε εξέλιξη, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν την 7η Ιουλίου τους διαχειριστές της κρίσης χρεωκοπίας. Εκείνοι που εκλέχτηκαν για να κάνουν την ρήξη και να φέρουν την ελπίδα, αναπαραγάγουν καθημερινά το μη βιώσιμο παρελθόν που κάποτε καταδίκαζαν. Από την άλλη,  οι εξαρχής συμβιβασμένοι ζητούν να επανεκλεγούν υποσχόμενοι πράγματα που απαιτούν την ρήξη την οποία δηλώνουν ότι δεν διανοούνται να κάνουν. Τα αποτελέσματα γνωστά: μετακύλιση του προβλήματος του χρέους, ερημοποίηση της χώρας, απαξίωση της μισθωτής εργασίας, υπερφορολόγηση της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, φυγή νέων ανθρώπων στο εξωτερικό. Οι πολίτες κουράστηκαν στην ατελείωτη νύχτα των Μνημονίων που όλο «τελειώνουν» μονιμοποιούμενα.

 

Στις εκλογές αυτές υποστηρίζω τις ρεαλιστικές, υπεύθυνες, συγκεκριμένες, ριζοσπαστικές προτάσεις του ΜέΡΑ25 για το τι πρέπει και μπορεί να γίνει ώστε να καταργηθεί άμεσα η Χρεοδουλοπαροικία στην Ελλάδα.Συγκεκριμένα, εφτά, άμεσα υλοποιήσιμες τομές.

 

  • Τερματισμός Λιτότητας με Δραστική Μείωση των Πλεονασμάτων.
  • Αναδιάρθρωση Δημόσιου Χρέους με Ρήτρα Ανάπτυξης: Όσο υψηλότερο το εθνικό εισόδημα τόσο πιο πολλά θα εισπράττουν οι δανειστές – και το αντίθετο.
  • Κατάργηση της 100% προπληρωμής φόρου. Μέγιστος ΦΠΑ στο 18%. Κατάργηση της προπληρωμής φόρου των επιχειρήσεων και μείωση φορολογικού συντελεστή στο 20% για τις μεσαίες και 15% για τις μικρές.
  • Ίδρυση Δημόσιας Εταιρίας Διαχείρισης κόκκινων δανείων ώστε να σταματήσουν άμεσα οι πωλήσεις τους σε αρπακτικά ταμεία καθώς και οι εξώσεις κατοικίας και μικρών επιχειρήσεων
  • Ένταξη στο ΙΚΑ όσων εργάζονται με μπλοκάκι πάνω από 8 ώρες την εβδομάδα και 5-ετή φορολογική και ασφαλιστική ασυλία στις επιχειρήσεις νέων ανθρώπων
  • Μετατροπή ΤΑΙΠΕΔ/Υπερταμείου σε Αναπτυξιακή Τράπεζα, με τις μετοχές της να περνούν στα ασφαλιστικά ταμεία προς ενίσχυση τους.
  • Δημόσιο Σύστημα Ψηφιακών Πληρωμών, για δωρεάν συναλλαγές, για να στηριχθεί το πρόγραμμα εναντίον της φτώχειας, για να μειωθεί η εξουσία των τραπεζών και της τρόικας επί της κοινωνίας.

 

Οι προτάσεις αυτές μπορούν να τονώσουν την τοπική οικονομία και να διαμορφώσουν ένα υποστηρικτικό πλαίσιο ανάπτυξης και για τη Ροδόπη με αιχμή την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό και τη βιομηχανική και βιοτεχνική παραγωγή, τις καινοτόμες τεχνολογίες.

 

Γιατί  τώρα;

 

  • Γιατί ο αποτελεσματικότερος τρόπος να ψαλιδιστεί η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, είναι να βρίσκεται το ΜέΡΑ 25 στη Βουλή.
  • Γιατί χαμένη ψήφος είναι αυτή που θα επενδυθεί στην κίβδηλη προοδευτική ρητορεία του ΣΥΡΙZA, τα ξεφτισμένα διλήμματα, το συστηματικό βάπτισμα του κρέατος σε ψάρι.
  • Γιατί η επιτάχυνση των επιπτώσεων της κλιματικής καταστροφής (π.χ. Μάτι, Μάνδρα) κάνει επιτακτική την ανάγκη για ένα συνολικό πρόγραμμα Πράσινης Μετάβασης όπως αυτό που προτείνει το ΜέΡΑ25που θα αφορά την ενέργεια, τις μεταφορές, την βιομηχανία/βιοτεχνία, τον τουρισμό, την αγροτική πολιτική, την διαχείριση απορριμμάτων.
  • Γιατί μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών το χαμόγελο επέστρεψε στα πρόσωπα όλων όσων αγωνιούν και αγωνίζονται για μια ρεαλιστική διέξοδο από τη νύχτα των μνημονίων.

 

Ας σηκωθούμε!

 

Ποιος είμαι

Γεννήθηκα στην Κομοτηνή το 1975. Είχα την τύχη να μορφωθώ από αφοσιωμένους δασκάλους και καθηγητές διαδοχικά στο 10οδημοτικό σχολείο, το 3οΓυμνάσιο, το 2οΓενικό και το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Κομοτηνής. Μεγάλωσα πολιτικά μέσα στο μαθητικό κίνημα του 1990-91 ενάντια στο νόμο Κοντογιαννόπουλου και υπήρξα ενεργό μέλος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης. Φοίτησα στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκλέχθηκα στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου φοιτητών του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής. Παράλληλα, συμμετείχα σε κινήσεις για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων ενώεπί σειρά ετών εργάστηκα ως εθελοντής στο ίδρυμα αποκατάστασης και αποθεραπείας παιδιών με ειδικές ανάγκες της Θεσσαλονίκης ‘Άγιος Δημήτριος’. Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στην Κομοτηνή στη 211 ΕΜΑ και την Ίλη Στρατηγείου. Συνέχισα τις σπουδές μου στην Αγγλία όπου απέκτησα μεταπτυχιακό τίτλο (ΜSc) στις μαθησιακές εφαρμογές των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και διδακτορικό τίτλο (Phd) στο ίδιο αντικείμενο με εξειδίκευση στη χρήση της τεχνολογίας στις πανεπιστημιακέςσπουδές. Σήμερα, είμαι επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο ΆνγκλιαΡάσκιν του Κέιμπριτζ όπου διευθύνω το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα (ΜΑ) των Σπουδών ΑνώτερηςΕκπαίδευσης. Παράλληλα, διατελώ ερευνητής επισκέπτης στα πανεπιστήμια της Ουψάλα (Σουηδία) και του Τέξας στο Ώστιν (ΗΠΑ). Η επιστημονική μου έρευνα επικεντρώνεται στην ποιότητα της διδασκαλίας και της μάθησης σε πανεπιστημιακό επίπεδο με ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα νέων τεχνολογιών, ισότητας ευκαιριών και αποτελεσμάτων,και συγκριτικές εκπαιδευτικές μελέτες.Συμμετείχα σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα και παρουσίασα προτάσεις στην παγκόσμια διάσκεψη της UNESCO με θέμα την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη (Ναγκόγια, Ιαπωνία 2014).Δημοσιεύω σε διεθνή περιοδικά στα παραπάνω αντικείμενα και συνέδρια και υπήρξα εισηγητής σεμιναρίων σε ευρωπαϊκά, αμερικανικά και ασιατικά πανεπιστήμια.

Αρθρογράφος