Αρνάκι με μαστέλο Χίου και λαχανικά

12 Φεβρουαρίου 201414:00

Αρνάκι με μαστέλο Χίου και λαχανικά

Υλικά
1 κιλό αρνάκι μπούτι, κομμένο σε μπουκιές από τον χασάπη
500 γραμμ. μανιτάρια πλυμένα και κομμένα σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
3 χρωματιστές πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
λίγο θυμάρι
300 γραμμ. μαστέλο Χίου, κομμένο σε καρεδάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε στο λάδι το αρνάκι. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε πιατέλα. Στο ίδιο λάδι και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε με τη σειρά τα καρότα, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια αφήνοντας 3 λεπτά προτού ρίξουμε το επόμενο λαχανικό. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να σιγοβράσουν ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτουμε το τυρί και αμέσως μεταφέρουμε όλα τα υλικά μαζί με το αρνί που έχουμε κρατήσει στην άκρη, σε μια σακούλα ψησίματος για φούρνο. Κλείνουμε ερμητικά με το ειδικό κούμπωμα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί στο κέντρο του φούρνου για περίπου 50 λεπτά, ώσπου το τυρί να λιώσει και το αρνάκι να μελώσει.

Πηγή : HomeFood.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr