Gateau μελιτζάνας

16 Σεπτεμβρίου 201317:00

Κλασικό συνοδευτικό της νότιας Γαλλίας

Υλικά για 8 άτομα

-6 μελιτζάνες τσακώνικες
-2 φέτες ψωμί χοντρές
-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
-2 φλιτζάνια γάλα
-3 κρόκοι + 3 ασπράδια αβγού
-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-½ φλιτζάνι τυρί κίτρινο τριμμένο
-6 φιλετάκια αντζούγιας σε ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τις τηγανίζουμε ελαφρά. Στη συνέχεια, τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το λάδι τους. Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα. Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες, στύβουμε το ψωμί, τα ανακατεύουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα ασπράδια) και αλατοπιπερώνουμε καλά. Κόβουμε το μείγμα με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να δέσουν. Αναμειγνύουμε σιγά σιγά τα ασπράδια με το υπόλοιπο μείγμα χρησιμοποιώντας πλαστική σπάτουλα Μεταφέρουμε το σύνολο σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 20 λεπτά.

Συνταγή Κώστας Τσίγκας, Επιμέλεια: MIME.com, Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος

Πηγή : thecookbook.gr

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr