ΣΥΝΤΑΓΗ
Για ένα μικρό ταψάκι (γύρω στα 8-10 κομμάτια)
Υλικά (για τη βάση)
- 120 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
- 3 αυγά
- 100 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
- 50 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
- Αλάτι (όχι πολύ αν είναι αλμυρό το τυρί μας), πιπέρι
Υλικά (για την επικάλυψη)
- 10 -15 ντοματίνια κομμένα στα 4
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 150 -200 γρ. φέτα τριμμένη
- Ελιές της αρεσκείας μας κομμένες σε κομματάκια
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια γαβάθα ρίχνουμε όλα τα υλικά της βάσης και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηκτός χυλός.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψάκι και στρώνουμε τον χυλό με τη σπάτουλα ,προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το λάδι, τον μαϊντανό και τη ρίγανη,ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5 λεπτάκια .
- Απλώνουμε με κουτάλι το μείγμα μας σε όλη την επιφάνεια του χυλού και από πάνω ρίχνουμε τις ελιές, τη φέτα και έξτρα ρίγανη.
- Ψήνουμε σε προαθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει).
Μπορούμε να προσθέσουμε και λεπτές φέτες κολοκυθιού ή και μικρά κυβάκια μελιτζάνας.
Μπορείτε να πειραματιστείτε με την επικάλυψη και να βάλετε ό,τι σας αρέσει!