Το Cookingtherapy.gr προτείνει: Κέικ σπανάκι με φέτα και μπέικον

22 Ιανουαρίου 202321:31

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 100 ml γάλα
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 250 γρ. φέτα
  • 3 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 70 γρ. φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με αυγοδάρτη και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το baking.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε το σπανάκι , τη φέτα, τον άνηθο και το μπέικον και τα ενσωματώνουμε με μία μαρίζ.
  4. Τα βάζουμε σε μια μικρή ορθογώνια φόρμα του κέικ στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  5. Αφήνουμε να ξεκουραστεί το μείγμα μας για ένα 20λεπτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Ένα από τα πιο νόστιμα αλμυρά κέικ που έχετε φάει!

Αρθρογράφος