Δανέζικη ομελέτα

12 Ιουνίου 201311:00

Γρήγορο και εύκολο φαγητό. Είναι συγχρόνως νόστιμο και θρεπτικό, και με μια σαλάτα μαζί, φτιάχνετε ένα πλήρες γεύμα.

Υλικά
4 χοντρές φέτες ζαμπόν (η μηχανή του μπακάλη στο νούμερο 4)
λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο, ή άλλο χορταρικό (μαϊντανός, σέλινο, άνηθος)
8-10 αυγά
50 γραμ. βούτυρο
ένα τηγάνι διαμέτρου 22εκ., που να μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε μαχαίρι

Εκτέλεση
Χτυπήστε τα αυγά βάζοντας ένα κουτάλι σούπας νερό για το κάθε αυγό και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.

Ροδίστε σ’ ένα τηγανάκι το ζαμπόν κομμένο κομματάκια.

Στο τηγάνι των 22 εκ. λιώστε το βούτυρο, ρίξτε τα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε μια φορά. Αφήστε τα να ψηθούν όπως για ομελέτα και όταν είναι ακόμη υγρά, ρίξτε από πάνω το ζαμπόν και γαρνίρετε με το κρεμμυδάκι.

Φέρτε το τηγάνι στο τραπέζι, για να σερβίρετε κατευθείαν στα πιάτα.

Πηγή: 1988, πρωτότυπος ημεροδείκτης με 209 συνταγές οι πιο πολλές εύκολες και συχνά διαιτητικές, επιμέλεια Λένα Σαββίδη, Ερμής, 1987.

HomeFood.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr