Σουπιές Γιαχνί για το Σαρακοστιανό τραπέζι!

3 Μαρτίου 201409:35

Το παραδοσιακό εστιατόριο της Κομοτηνής “ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ” προτείνει για το Σαρακοστιανό τραπέζι σουπιές γιαχνί  και υπόσχεται ότι κάθε εβδομαδα της Σαρακοστής θα είναι μαζί σας με μία συνταγή.
Τα Υλικά:

  • 1000-1200 γρ. φρέσκιες σουπιές
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδου
  • 1 ποτήρι άσπρο κρασί (κρασοπότηρο)
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τις σουπιές.
  2. Αφαιρούμε το δόντι,τα μάτια και το κόκκαλο.
  3. Τις κόβουμε σε κομμάτια.
  4. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι ροδισουν.
  5. Προσθέτουμε τις σουπιές,το κρασί,το νερό,το αλάτι και το πιπέρι.
  6.  Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά οι σουπιές μας, περίπου 1-1 30΄ώρα.

ΤΙΠ

  • Αν θέλετε πριν πλύνετε τις σουπιές κρατήστε μελάνι και το προσθέτετε στο μαγείρεμα για πιο σκούρο χρώμα και μοναδική γεύση

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr