mudia-giouvetsi

Μύδια γιουβέτσι

14 Οκτωβρίου 201216:00

mudia-giouvetsiΆλλη μία συνταγή που μυρίζει θάλασσα και Ελλάδα από το LoveCooking.gr.

Συστατικά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ½ κιλό φρέσκα μύδια

½ φλιτζάνι άσπρο κρασί

3 φλιτζάνια νερό

2 φλιτζάνια κριθαράκι

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουταλιές σούπας μαϊντανό

¼ φλιτζανιού βούτυρο

1 φλυτζάνι ντομάτα πουρέ

Περιγραφή Συνταγής

1.Αφού καθαρίσουμε πολύ καλά τα μύδια βγάζοντας τους και τα μουστάκια τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.

2.Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο.

3.Ρίχνουμε τα μύδια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα μαγειρεύουμε 8-10 λεπτά μέχρι να ανοίξουν.

4.Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.

5.Τα σβήνουμε με το κρασί και μετά προσθέτουμε τη ντομάτα και το νερό για να πάρουν όλα μαζί μια βράση. Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε το φαϊ να σιγοβράσει για 10 λεπτά και μετά βγάζουμε τα μύδια με τρυπητή κουτάλα.

6.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι, και το βράζουμε για 10 λεπτά.

7.Στο μεταξύ βγάζουμε τα μύδια από το κέλυφός τους εκτός από μερικά που τα κρατάμε για γαρνίρισμα.

8.Ρίχνουμε τα μύδια πάνω από το κριθαράκι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.

9.Ανακατεύουμε τα μύδια με το κριθαράκι, γαρνίρουμε με τα κελύφη, γαρνίρουμε με φυλλαράκια μαϊντανού και σερβίρουμε.

Διάρκεια: 40 λεπτά

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr