Η ατζέντα της ΝΔ για την Θράκη που τόσο αργεί….

22 Ιουλίου 202114:51

Πριν από δύο ακριβώς χρόνια αναρωτιόμασταν για την ατζέντα της ΝΔ για την Θράκη επισημαίνοντας: “Η πρόσφατη ενορχηστρωμένη απόβαση του “οικουμενικού τουρκικού εθνικισμού” σε συνδυασμό με τις εξελίξεις σε Αιγαίο και Κύπρο δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού και πολιτικάντικης συμπεριφοράς. Αντιθέτως , απαιτούν ενωτικό πνεύμα και συναντίληψη για τα όσα πρόκειται ,ίσως, να συμβούν στον ευρύτερο γεωπολιτικό/οικονομικό χώρο της Θράκης και της βαλκανικής ενδοχώρας.”

Δύο χρόνια μετά το ερώτημα εξακολουθεί να μένει επίκαιρο, με εμφανή την ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΤΑΓΩΝ και των ΣΑΜΟΥΡΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ , για τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, την Θράκη και το Αιγαίο.

Την στιγμή που το αναθεωρητικό νεοθωμανικό ερντογανικό ισλάμ στην Θράκη εκβιάζει και απειλεί Χριστιανούς και Μουσουλμάνους και προωθεί τους εκλεκτούς τους ΣΥΡΙΖΑ  που στηρίζουν έμπρακτα την επιθετική πολιτική της Άγκυρας, θα περίμενε κανείς ότι οι επίσημες αρχές της Θράκης και οι βουλευτές της ΝΔ θα στήριζαν τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ δείχνοντας σεβασμό στον Θεσμό των Τοποτηρητών Μουφτειών.

Και αυτή τη χρονιά είχαμε το κωμικό φαινόμενο όλοι να εύχονται γενικώς για το Κουρμπάν Μπαϊράμ μέσω του έντυπου ή του ηλεκτρονικού τύπου της περιοχής με το ανάλογο αντίτιμο.

Κανείς όμως εκ των ΘΕΣΜΙΚΩΝ της περιοχής δεν επισκέφθηκε τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ενώ αρκετοί θεσμικοί “προσκύνησαν” τους παραθεσμικούς καταδικασθέντες απο την Ελληνική Δικαιοσύνη Αχμέτ Μετέ και Ιμπραήμ Σερήφ.Ευτυχώς που και αυτή τη χρονιά το Δ’ΣΣ στήριξε τον Νόμιμο Μουφτή Ξάνθηςκαθώς εκπρόσωπος του Δ’ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ επισκέφθηκε τη Μουφτεία Ξάνθης και μεταβίβασε τις ευχές του Διοικητή του, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη.Επίσης στο Διδυμότειχο ο Δήμαρχος κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου επισκέφθηκε το τέμενος για να ευχηθείδια ζώσης στο Τοποτηρητή Μουφτή κ. Χαμζά Οσμάν και  τους μουσουλμάνους συμπολίτες του.

Άραγε δεν προβληματίζει τον Έλληνα Πρωθυπουργό αλλά και τους Θρακιώτες Νεοδημοκράτες η στάση του μειονοτικού παραϊερατείου με αποκορύφωμα τον εκβιασμό και τον εκφοβισμό που αυτές τις ημέρες ασκεί σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους;

Κανένα νεό από τους υποστηρικτές της Διακομματικής;

Αρθρογράφος