Η Ολυμπιακή Φλόγα διέσχισε την ΑΜΘ, διανυκτερεύει στην Αλεξανδρούπολη

22 Απριλίου 202420:34

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Από τη Θεσσαλονίκη στην Αλεξανδρούπολη κατευθύνθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα για την 7η μέρα της Λαμπαδηδρομίας. Από το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων διέσχισε την Καβάλα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή ολοκληρώνοντας τη διαδρομή της στον Δήμο Αλεξανδρούπολης με μία τελετή στον Φάρο.

Με μία σχετική κι αναμενόμενη καθυστέρηση , η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας ακολούθησε την παρακάτω διαδρομή: Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δήμος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΑΡΧ. ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ- ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΚΟ ΗΡΩΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΤΕΛΕΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ -ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (αντί της προαναγγελθείσης ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ – ΣΠΑΘΙ) – ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΤΕΛΕΤΗ ΦΑΡΟΣ
(ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

Σε αντίθεση με την Καβάλα, την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη, η Ολυμπιακή Φλόγα στην Κομοτηνή δεν έτυχε ανάλογης υποδοχής από τον κόσμο της πόλης, αθλητικά σωματεία και αντιπροσωπείες συλλόγων, κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει τις τοπικές αρχές αλλά και όσους -υποτίθεται- ότι ασχολούνται με την τουριστική προβολή της πόλης μας, καθώς αυτοί ευθύνονται για το οργανωτικό έλλειμμα που το βάφτισαν “σεμνή τελετή”.

Στα Ιωάννινα για την 8η μέρα η Ολυμπιακή Φλόγα

Την Τρίτη στις 23 Απριλίου, με αφετηρία τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης, συνεχίζει τη διαδρομή της προς τα Ιωάννινα η Ολυμπιακή Φλόγα αφού περάσει από τους Δήμους Παγγαίου, Ελευθερούπολης, Βέροιας, το Ανάκτορο Φιλίππου Β΄ και τον Δήμο Ιωαννιτών. Η 8η μέρα θα ολοκληρωθεί με μια τελετή στην Πλατεία Μαβίλης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δήμος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 9:00 (εκκίνηση λαμπαδηδρομίας από Βασ. Αλεξάνδρου )

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ 11:30 (εκκίνηση λαμπαδηδρομίας από Hotel Pravi)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 11:42 ΤΕΛΕΤΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 15:07 (εκκίνηση λαμπαδηδρομίας από Ανοίξεως και Πιεριών)

ΑΙΓΕΣ 15:44 ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β΄

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 18:50 (εκκίνηση λαμπαδηδρομίας από Δωδώνης 115)

ΤΕΛΕΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ 19:13

Βίντεο από Καβάλα και Ξάνθη

Αρθρογράφος