Η Νέα Αριστερά και το πολιτικό franchise του DEB/ΚΙΕΦ

22 Απριλίου 202410:57

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Είναι πλέον ξεκάθαρη η τριπλή τακτική του μειονοτικού παραϊερατείου:

  • 1. δημιουργείται ένα αφήγημα με το ακροδεξιό εθνικιστικό ισλαμοφασιστικό κόμμα της οικογενείας Σαδήκ DEB/ΚΙΕΦ το οποίο συσπειρώνει τον σκληρό πυρήνα των υπαλλήλων του παρακράτους στην Θράκη και
  • 2. η Νέα Αριστερά του Αλέξη Χαρίτση και της Έφης Αχτσιόγλου θα ενσωματώσει ψηφοθηρικά τον πιο χαλαρό πυρήνα της μειονοτικής ψήφου ώστε να εκλέξει ευρωβουλευτή, ν’αυξήσει τα ποσοστά της και να εξασφαλίσει και την κρατική επιχορήγηση.
  • 3. οι Εγκάθετοι βουλευτές (Ζεϋμπέκ, Φερχάτ και Μπουρχάν Μπαράν) θα λειτουργούν συντονισμένοι με τις επιταγές του προξενείου και το ίδιο ισχύει και για τους αιρετούς στην αυτοδιοίκηση.

Η ανοχή των επικεφαλής πολιτικών και κομματικών σχηματισμών ανοίγει διάπλατα τις πόρτες σε πρακτικές αποσχιστικού εθνικισμού που καλλιεργεί μία διαφορετική ταυτοτική συνείδηση σε τμήμα της Μειονότητας.

Το φωτογραφικό υλικό από τελετή Χατίμ στο Ωραίο Ξάνθης με τους Εγκαθέτους να δηλώνουν υποταγή στο εκπρόσωπο του παρακρατικού και παραθρησκευτικού εκπροσώπου του τουρκοδίαιτου πολιτικού ισλάμ στην Θράκη κ. Μουσταφά Τράμπα

Αρθρογράφος