Το τουρκικό Προξενείο απειλεί κι εκβιάζει Έλληνες Αιρετούς

22 Ιουλίου 202113:36

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Μία ενδιαφέρουσα , αν κι αναμενόμενη, εξέλιξη σημειώθηκε στα πλαίσια του κοσμικού εορτασμού της μουσουλμανικής θρησκευτικής Γιορτής των Θυσιών όπου άπαντες φανερά (όσοι προσήλθαν στον αύλειο χώρο του Προξενείου για να ευχηθούν στην Υψηλή Πύλη της Κομοτηνής) κι όσοι κρυφίως (έκοντες-άκοντες απέφυγαν να εκτεθούν στην δημοσιότητα αλλά και αγνόησαν επιδεικτικά τους Νομίμους Τοποτηρητές Μουφτειών) “προσκύνησαν” τους εκπροσώπους του νεοθωμανικού πολιτικού ισλάμ στην Θράκη.

Πρόκειται για ένα κείμενο που δημοσιεύθηκε στην τουρκόφωνη  Birlik, (του οποίου την μετάφραση παραθέτουμε πιο κάτω) του οποίου ο συντάκτης επιτίθεται κι εκβιάζει Έλληνες Αιρετούς στοχοποιώντας κατ’αρχήν τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ κκ Ιλχάν Αχμέτ και Μπουρχάν Μπαράν ενώ αναλύοντας το δημοσίευμα προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι υπάρχει “εμμονή” στο πρόσωπο του κ.Ιλχάν Αχμέτ ενώ είναι ενδιαφέρον και το μήνυμα που αποστέλλεται στον Χρήστο Μέτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Άντε καταλάβαμε,  δεν μπορείτε να πείτε «Είμαστε Τούρκοι», όμως δε μπορείτε να έρθετε ούτε στο Μπαϊράμ (στη γιορτή);

Τα μάτια μας αναζήτησαν το βουλευτήΚΙΝΑΛ ΡοδόπηςΙλχάν Αχμέτ και τονβουλευτή ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν, τους ψάξαμε, τους ψάξαμε αλλά δυστυχώς δε μπορέσαμε να τους δούμε.

 Ιλχάν Ταχσίν   21 Ιουλίου 2021

 

Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, ζήσαμε για άλλη μια φορά όλοι μαζί τη χαρά του Κουρμπάν Μπαϊράμ. Όπως γίνεται κάθε χρόνο και φέτος μετά την προσευχή του Μπαϊραμιού, γιορτάσαμε στη Δυτική Θράκητην πρώτη μέρα με ενθουσιασμό μαζί με τις οικογένειες και τους συγγενείς.

Θυσιάστηκαν τα ζώα στο Θεό (στον Αλλάχ) , και απλώθηκε το χέρι βοηθείας ήσυχα και ήρεμα στις άπορες οικογένειες και στα ορφανά. Ένα περίφημο λόγιο του Προφήτη μας του Μοχάμετ είναι αυτή η έκφραση:  «Αυτό που δίνει το δεξί σου χέρι δεν πρέπει να το γνωρίζει το αριστερό σου! Το Ισλάμ, είναι η θρησκεία της ανοχής, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης».Σ’αυτό το πλαίσιο, οι Μουσουλμάνοι είναι αδέλφια μεταξύ τους και συμβουλεύεται να απλωθεί χέρι βοηθείας σε όποιον έχει ανάγκη. Όμως είναι πολύ σημαντικό, όπως αναφέρεται ανοιχτά και ξεκάθαρα στο Κοράνιο και στα λεγόμενα του Προφήτη, αυτή η βοήθεια που προσφέρεται να μη δηλώνεται δημόσια και να μην φέρνει τους άπορους αυτούς σε δύσκολη θέση.

 

Ενώ όταν έρχεται η δεύτερη ημέρα του Μπαϊραμιού, επικρατεί ένας άλλος ενθουσιασμός από μία μέρα πριν, ο ενθουσιασμός της Γιορτινής επίσκεψης. Και αυτή η επίσκεψη δεν είναι άλλη από την επίσκεψη που πραγματοποιείται εδώ και χρόνια στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, στο Προξενείο της Μητέρας Πατρίδας. Από τους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρουεκατοντάδες Τούρκοι ομογενείς μας, φτάνουν στην Κομοτηνή και ζουν τον ενθουσιασμό του μπαϊραμιού στο Προξενείο μαζί με τους εκπροσώπους της Μητέρας Πατρίδας.

Τα τελευταία δύο χρόνια όμως, λόγω της πανδημίας τουCovid-19, που πήρε πολλές ζωές αγαπημένων μας ανθρώπων χωρίς να κάνει θρησκευτικές, γλωσσικές και φυλετικές διακρίσεις, κοντινοί μας, αδέλφια μας, ομογενείς μας, ομόθρησκοί μας έχασαν τις ζωές τους, και γι’αυτό το λόγοακριβώς αυτός ο εορτασμός συνεχίζει και πραγματοποιείται με τον ίδιο ενθουσιασμό αλλά με τη τήριση των απαραίτητων μέτρων στον εξωτερικό χώρο (στον κήπο) του Προξενείου.

Ενώ στα παλιότερα χρόνια συνηθιζόταν και παρευρίσκονταν σε αυτόν τον εορτασμό  μέλη της  ελληνικής πολιτικής σκηνής όπως Έλληνες Βουλευτές, Δήμαρχοι και Νομάρχες και άλλα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τώρα τα τελευταία χρόνια το Ελληνικό Κράτος, στα πλαίσια της νέας στάσης που κρατάει προς την Τουρκία, έχει κόψει σαν μαχαίρι αυτές τις συμμετοχές στο συγκριμένο εορτασμό και τα συγκεκριμένα άτομα υπακούουν αυτολεξεί σ’αυτή την αρνητική πολιτική.

Ενώ από την πλευρά της Τουρκίας, οι εκπρόσωποι του Τουρκικού Κράτους (ο Γενικός Πρόξενος και οι Πρόξενοι), συνεχίζουν μέχρι και σήμερα και παρευρίσκονται σύμφωνα με τις διπλωματικές προδιαγραφέςστις εθνικές ημέρες και γιορτές της Ελλάδας εφαρμόζοντας τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Ας έρθουμε όμως σε μας και στους δικούς μας. Και σ’αυτό το Κουρμπάν Μπαϊράμ, πάντα τηρώντας τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της πανδημίας, ο Γενικός Πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου, η σύζυγός του η Ασλί Ομέρογλού και η Πρόξενος Νεσλιχάν Αλταϊ και οι υπόλοιποι υπάλληλοι του προξενείου υποδέχτηκαν όλους τους επισκέπτες στον υπαίθριο χώρο, στον κήπο του Προξενείου.

Μεταξύ των άλλων, στον εορτασμό παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και Εκλεγμένος Μουφτής Κομοτηνής ο Ιμπραχήμ Σερίφ, ο Εκλεγμένος Μουφτής Ξάνθης ο Αχμέτ Μετέ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΞάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, η Πρόεδρος του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) Τσιγδέμ Ασάφογλου, οι Δήμαρχοι, και οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των συλλόγων και οργανισμών της μειονότητας.

Τα μάτια μας αναζήτησαν το βουλευτή ΚΙΝΑΛ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και τον βουλευτή ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν, τους ψάξαμε, τους ψάξαμε αλλά δυστυχώς δε μπορέσαμε να τους δούμε. Το πολύ πολύ δύο γιορτές το χρόνο έχουμε. Τι έγινε και δεν βλέπουμε τελευταία αυτούς τους δυο Βουλευτές μας στους εορτασμούς γιορτών και σε άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις;

Άντε καταλάβαμε,  δεν μπορείτε να πείτε «Είμαστε Τούρκοι», όμως δε μπορείτε να έρθετε ούτε στο Μπαϊράμ (στη γιορτή);

Άντε καταλάβαμε,  δεν μπορείτε να πείτε «Είμαστε Τούρκοι», όμως δε μπορείτε να έρθετε ούτε στο Μπαϊράμ (στη γιορτή); Το κόμμα σας το ΚΙΝΑΛ και η πρόεδρος του κόμματος σας η Φώφη Γεννηματά, τόσο σας εκφόβισαν; Σας το απαγόρευσαν κι αυτό;

Η εφημερίδα ΜΠΙΡΛΙΚ γράφει, γράφει όμως, εσείς μη το ξεχνάτε ότι είστε στην Αθήνα με τις ψήφους των ανθρώπων που σας ψήφισαν. Αλλά, καλά θα ήταν να μη ξεχνάτε και να  θυμάστε  γιατί κάθεστε σ’αυτές τις θέσεις στην Αθήνα μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι άνθρωποι της Τουρκικής Μειονότητας στη Δυτική Θράκη θέλουν να τα μάθουν αυτά, στις γιορτές τα μάτια τους σας ψάχνουν και όταν δε σας βρίσκουν ρωτούν να μάθουν μέσω της εφημερίδας μας.

Μας βρίσκουν στην αγορά και ρωτάνε «που είναι αυτοί οι Βουλευτές; Η Δυτική Θράκη αδειάζει, οι νέοι φεύγουν από τη Δυτική Θράκη μαζί με τις οικογένειές τους! Ο Ιλχάν Αχμέτ για χρόνια λέει πως υπερασπίζεται τα δικαιώματα των καπνοπαραγωγών, αγωνίζεται γι’αυτά, λέει πως έγραψε, ρώτησε, έκανε, λέει και λέει αλλά δεν είδαμε κανένα άλλο αποτέλεσμα εκτός από τα γραψίματα, και έρχεται ο κόσμος και παραπονιέται σε μας.

Αντί να βγαίνετε στα ραδιόφωνα και να σχολιάζετε τις κριτικές που σας κάνουν, καλά θα ήταν να βγείτε και να πείτε στον κόσμο τι χειροπιαστό κάνατε μέχρι σήμερα,  τι δώσατε σ’αυτούς τους ανθρώπους της μειονότητας μέχρι σήμερα, να βγείτε και να τα πείτε αυτά. Τα υπόλοιπα είναι ανούσια! Η πολιτική λασπώματος είναι μια πολύ φτηνή τακτική πια.

Αλλά μην ανησυχείτε όταν έρθει η ώρα, ο λάος θα λογαριαστεί και με το ΚΙΝΑΛ, και με την Νέα Δημοκρατία και με το ΣΥΡΙΖΑ.  Τώρα όλοι έχουν αρχίσει και λένε το εξής: «Μέχρι σήμερα εκλέξαμε βουλευτές και τι έγινε; Δε θα πάμε στις κάλπες αυτή τη φορά, και τέλος!»

Μην υποτιμάτε αυτά τα λόγια του κόσμου! Μετά από την πολιτική αφαίρεσης των δικαιωμάτων της μειονότητας που ασκεί η Ελλάδα, τώρα έχει ξεκινήσει και η πολιτική του εξαναγκασμού για οικονομική μετανάστευση, ήρθε ή ώρα να δείξετε το θάρρος και να πείτε « Σταμάτα πια Ελλάδα»!

 

Αρθρογράφος