Ελαιόλαδο Maron: Όταν η παράδοση εξελίσσεται σε σύγχρονο brand name

6 Απριλίου 201509:58

Το  KomotiniPress εντόπισε σε αγορές του εξωτερικού σε μία πρωτοποριακή συσκευασία το Λάδι Μαρωνείας  Maron και η σχετική έρευνα οδήγησε σε έναν “δικό” μας παραγωγό – επιχειρηματία που δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Βολουδάκη.

Τον Γιώργο Βολουδάκη (με σπουδές στην Κλασσική Αρχαιολογία) η κοινή γνώμη της Ροδόπης (και όχι μόνον) τον ξέρει ως ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Ρωξάνη», κι έναν από τους πιο συνεπείς υποστηρικτές του εναλλακτικού τουρισμού,με ιδιαίτερη έμφαση στον φυσιολατρικό και περιηγητικό τουρισμό, τη φωτογραφία τοπίου αλλά και την ιστορία επιχειρώντας να συνδράμει στη διάσωση της μνήμης της περιοχής με την έκδοση βιβλίων.

Συγχρόνως, ο Γιώργος Βολουδάκης από χρόνια διατηρεί στην Κομοτηνή κατάστημα (το  V15) με το οποίο επιχειρεί να μας εισάγει σε έναν άλλο τρόπο ζωής προσφέροντάς μας τεχνογνωσία αλλά και εξοπλισμό για σπορ όχι ιδιαίτερα συνήθη στην καθημερινότητά μας που περιορίζεται ακόμη στην ακινησία του αυτοκινήτου, σπορ από ορειβασία και περιήγηση μέχρι ποδήλατο βουνού ή καταδύσεις, και όχι μόνον.

Εδώ, όμως, μας ενδιαφέρει ο Γιώργος Βολουδάκης ως ένας μικρός παραγωγός ελαιολάδου. Παράγει ετησίως μερικούς τόνους εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου αποκλειστικά από ελιές Μαρώνειας και αποκλειστικά στον παραδοσιακό ελαιώνα με βιολογική καλλιέργεια. Ακολουθώντας μια παράδοση δεκαετιών, σήμερα η τρίτη γενιά παραγωγού συσκευάζει το εξαιρετικό αυτό προϊόν και το εξάγει σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. .

Ο ελαιώνας  βρίσκεται μέσα στον παραδοσιακό ελαιώνα της Μαρώνειας. Τα 1200 δένδρα βρίσκονται σε έξι ελαιώνες και έχουν μέση ηλικία 200 ετών με το παλαιότερο να αγγίζει τα 500. Σήμερα ο τόπος αυτός συνεχίζει να παράγει τα δύο προϊόντα που έκαναν την πόλη ονομαστή στην αρχαιότητα: το κρασί και το ελαιόλαδο. Ίδιος τόπος ίδιοι άνθρωποι το ίδιο εξαιρετικά προϊόντα. 

Η συσκευασία γίνεται σε ειδικής παραγωγής  φιάλες 500 ml κατασκευασμένες από αλουμίνιο κατάλληλες για χρήση σε τρόφιμα. Το προϊόν προστατεύεται από τον αέρα και το φως και διατηρεί για μεγαλύτερο χρόνο τις χημικές και φυσικές ιδιότητές του. Η συσκευασία είναι πλήρως επαναχρησιμοποιούμενη και ανακυκλώσιμη και προσφέρει στο προϊόν τα χαρακτηριστικά διατήρησης που απαιτούνται. Το ελαιόλαδο δεν φιλτράρεται.

000049 000016

Περισσότερα στο maron.gr

Αρθρογράφος