Οντέρ Μουμίν: Πήραμε μέτρα, τα οποία δεν εφαρμοζόντουσαν σε άλλους δήμους!

28 Ιανουαρίου 202107:48
Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Ιάσμου, κ. Οντέρ Μουμίν, παραχώρησε την πρώτη ζωντανή συνέντευξή του για το 2021 στην οποία σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου Ιάσμου,ανέπτυξε 15 θεματικές ενότητες.
 
Από το σύνολο των τοποθετήσεων του κ. Οντέρ Μουμίν που έχουν ιδιαίτερη πολιτική χροιά, επιλέγουμε την “απολίτικη” πλευρά που αφορούν στις ενέργειες και πρωτοβουλίες που ο ίδιος διαρκώς αναλαμβάνει για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.
 
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Οντέρ Μουμίν:
 
Ο Δήμος Ιάσμου επέδειξε τρομερά αντανακλαστικά, με την ουσιαστική συμβολή των συνδημοτών μου αποκτήσαμε καλή πρακτική στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτή η πρακτική, αυτή η αντιμετώπιση δε, αποτέλεσε πρότυπο ακόμη και πανελλαδικά. Πήραμε μέτρα, τα οποία δεν εφαρμοζόντουσαν σε άλλους δήμους.  Σιγά σιγά φαίνεται ότι βγαίνουμε από την πανδημία μεν, αλλά τα βήματα που θα κάνουμε πρέπει να είναι προσεκτικά για να μην έχουμε χειρότερα αποτελέσματα ή πισωγυρίσματα.  
 
  • Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε δήμους, οι οποίοι επλήγησαν βαθύτατα από τον κορωνοϊό. Στείλαμε 2.000 μάσκες στην Ιταλία, στον Δήμο Romano di Lombardia, 3.000 μάσκες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
  • Δωρίσαμε αντιδραστήρια αξίας 20.000 € στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.
  • Όσον αφορά την τηλεκπαίδευση, ήμασταν ο πρώτος δήμος που κάλυψε πλήρως τις ανάγκες των μαθητών, με 63 τάμπλετ που χορηγήσαμε σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Όπως επίσης στις απολυμάνσεις των δημοσίων χώρων, των ιερών ναών και εκπαιδευτικών δομών, πάλι πρωτοστατήσαμε.
  • Κάναμε πλείστες επεμβάσεις στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου. Επιχορηγήσαμε την κατασκευή χώρου απομόνωσης για τους ασθενείς του Covid-19, ανακαινίσαμε και προετοιμάζουμε τον χώρο για τους εμβολιασμούς. 
  • Το ασθενοφόρο ήταν ένα πάγιο αίτημα των δημοτών, είχε να λειτουργήσει 15 χρόνια. Με τη βοήθεια των δύο Αντιδημάρχων, του Γιαλούτς Οκτάι και του Χουσεΐν Σαλήμ αλλά και της κας Ειρήνης Χατζοπούλου, της Υποδιοικήτριας της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης, το Κέντρο Υγείας Ιάσμου απέκτησε ασθενοφόρο. 
  • Είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά ένα Αγροτικό Ιατρείο στο Κοπτερό και ένα στο Αγίασμα. Είναι πανέτοιμα και θα λειτουργήσουν με την άρση της αναστολής των Αγροτικών Ιατρείων.

Αρθρογράφος