Ειδική Αγωγή για τους έχοντες – Η απάντηση Πολάκη σε ερώτηση για τη διαχείριση ειδικών θεραπειών

22 Απριλίου 201908:00
Στις 29 Ιανουαρίου ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ είχε καταθέσει ερώτηση αναφορικά με την ”  Διαχείριση των Ειδικών Θεραπειών (χρονίως πασχόντων παιδιών με αυτισμό)  μετά τις πρόσφατες περικοπές τους, ποσοτικά & θεματικά” προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας. Μετά την πάροδο δύο μηνών εδόθη… μισή απάντηση επί του θέματος από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ενώ σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εργασίας τελούμε για μια ακόμη φορά υπό τον πέπλο αιδήμονος σιωπής.    
 
Στην απάντηση του ο κ. Πολάκης μας καταθέτει το επιχείρημα  ότι “δεν έχει σημειωθεί καμία δραστική περικοπή στις αποζημιώσεις των ειδικών θεραπειών (Λογοθεραπείες, Εργοθεραπείες, Ψυχοθεραπείες, Φυσικοθεραπείες, παιδιών/εφήβων), καθώς σύμφωνα με το νέο ΕΚΠΥ δεν υφίσταται όριο δαπανών για κάθε θεραπευτική Πράξη, όπως υπήρχε στον προηγούμενο ΕΚΠΥ αλλά μόνο όριο θεραπευτικών Πράξεων ανά πάθηση”.
 
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχει διαλυθεί πλήρως η ειδική αγωγή, αφού μόνο εκείνοι οι γονείς που διαθέτουν χρήματα θα έχουν πρόσβαση σε αυτήν, τη ίδια στιγμή που τα ΚΕΦΙΑΠ είναι πλήρως υποστελεχωμένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κομοτηνής για το οποίο προσεχώς θα υποβληθεί ξεχωριστή ερώτηση στην Βουλή.
 
Σε ό,τι αφορά το σύνολο των υπολοίπων ερωτήσεων ο κ. Πολάκης παραπέμπει στο υπουργείο Εργασίας..
 
Παραθέτουμε παρακάτω την ερώτηση και την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.        
 

Αρθρογράφος