pirsoski-me-kima_copy

Πιροσκί με κιμά

3 Μαΐου 201216:00

pirsoski-me-kima_copyΜε καταγωγή από τη Ρωσία, τα πιροσκί λατρεύονται από μικρούς και μεγάλους!

Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Ευδοκίας Πατσιλινάκου: Μεζεδάκια για Μερακλήδες, εκδ. Κέδρος.


{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

Υλικά για τη ζύμη:

250 γρ. γιαούρτι σακούλας

1 κ.γ. σόδα

2 ποτήρια αλεύρι μαλακό

1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο γάλακτος

Υλικά για τη γέμιση:

1/2 κιλό κιμάς

2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα

1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

1 αβγό βραστό σφιχτό ψιλοκομμένο

1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο ξηρό

Περιγραφή Συνταγής

1.Xτυπάμε για λίγα λεπτά το βούτυρο.

2.Αναμιγνύουμε τη σόδα με το γιαούρτι.

3.Έπειτα αναμιγνύουμε το βούτυρο με το μείγμα σόδας-γιαουρτιού και ανακατεύουμε.

4.Προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε τη ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη.

5.Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τον κιμά και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.

6.Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μαϊντανό.

7.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία.

8.Αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου.

9.Αφού κρυώσει ο κιμάς, προσθέτουμε ψιλοκομμένο το βραστό αβγό.

10.Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 6-7 εκατοστών.

11.Σε κάθε κομμάτι τοποθετούμε μια κουταλιά κιμά και τυλίγουμε σε μακρόστενες πιτούλες.

12.Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο ή ψήνουμε για 15 λεπτά σε δυνατό, προθερμασμένο φούρνο.

Πηγή : www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr