Ν. Φακιρίδης: Για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, με τον ίδιο το λαό στην εξουσία!

1 Ιουλίου 201914:01

Συμπατριώτισσα- συμπατριώτη

 

Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε και πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε. Το μυαλό μας όμως να το έχουμε στις              8 Ιούλη, στην επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα λοιπόν:

 Έχει καμία σημασία για τα λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες ,η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο;

Έχει καμία σημασία ποιο κόμμα θα αποτελέσει συμπλήρωμα της νέας κυβέρνησης;

Έχει καμία σημασία αν θα μπουν «κόμματα μιας χρήσης» στη Bουλή;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ ,γιατί γνωρίζουμε καλά ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι εδώ τα προβλήματα και η ανασφάλεια, γιατί θα είναι εδώ οι οικονομικοί και πολιτικοί λόγοι που τα γεννούν.

Θα είναι εδώ:

— Oι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που ψήφισαν και εφάρμοσαν ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Κανένας δεν μιλάει για κατάργησή τους.

— Οι «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις, που όλοι αποδέχονται στο όνομα της συνέχειας του κράτους.

— Τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.

— Οι «συστάσεις» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως η περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η ελαστικοποίηση ωραρίων και εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι πλειστηριασμοί κ.λπ.

— Οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι παροχές και οι φοροελαφρύνσεις, που τάζουν, αφορούν κυρίως τη δική του κερδοφορία. Για να το πετύχουν ξεζουμίζουν το λαό.

— Οι επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΝΑΤΟ – ΕΕ, που φέρνουν νέους μεγάλους κινδύνους στο Αιγαίο και την Κύπρο, προωθούν τη «συνδιαχείριση».

Άρα αυτό που έχει σημασία είναι,  ο λαός να βγει ποιο δυνατός από αυτές τις εκλογές

για να αντιμετωπίσει αυτή την άγρια επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων του.

Γι να είναι πιο δυνατός ο λαός ένα πράγμα χρειάζεται: ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ

Γιατί το ΚΚΕ ήταν και είναι ο συνεπής αντίπαλος εκείνων που μας μαύρισαν τη ζωή όλα αυτά τα χρόνια, εκείνων που και πάλι θα κυβερνήσουν σε βάρος μας, όσο κι αν το κρύβουν προεκλογικά, υποσχόμενοι «ψίχουλα» στο λαό.

Όλοι οι τοπικοί υποψήφιοι των κομμάτων που κυβέρνησαν, μιλάνε, για τα προβλήματα των εργαζομένων. των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των νέων, του νομού, σαν να ήταν παρατηρητές όλα αυτά τα χρόνια,  σαν να είναι αμέτοχοι για ότι έγινε η δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Ο λαός του νομού όμως και μνήμη έχει και πείρα απόκτησε για να μπορέσει να συνειδητοποιήσει  τις προσωπικές τους ευθύνες και φυσικά των κομμάτων τους.

  • Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «ξέπλυνε» την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν. Δεν «ξεμπέρδεψε με το παλιό», αλλά το «ανέστησε», αφού εκτός των άλλων, στα ψηφοδέλτιά του φιγουράρουν δεκάδες πρώην υπουργοί και στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν διακριθεί στην αντιλαϊκή πολιτική. Διέσυρε αριστερές αξίες και ιδανικά, γιατί εμφανιζόταν «αριστερός» στα λόγια, ενώ έπραττε «δεξιά». Εμφάνισε ως μονόδρομο την πολιτική των μνημονίων διαρκείας, έγινε το «καλύτερο παιδί» του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Έσπειρε την απογοήτευση, έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους πίσω στη ΝΔ.
  • Ότι το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, είναι έτοιμο να γίνει συμπλήρωμα σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη, άρα η ψήφος σε αυτό το κόμμα θα γίνει στήριγμα αντιλαϊκών αποφάσεων και νόμων.
  • Ότι κόμματα «μιας χρήσης» που εμφανίζονται και εξαφανίζονται λειτουργούν σαν  ευκαιριακά αναχώματα και συμπληρώματα, όπως για παράδειγμα το  κόμμα Βαρουφάκη

που μπορεί να συνεργαστεί μετεκλογικά τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ, όπως δηλώνει ο ίδιος ο Βαρουφάκης

  • Ότι πρέπει να πετάξουμε τη ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή στα σκουπίδια της Ιστορίας και να μπουν στο περιθώριο νέα ακροδεξιά μορφώματα τύπου Βελόπουλου.
  • Ότι στην επόμενη Βουλή, στην ουσία, διεκδικούν «έδρες» 4 μνημονιακά κόμματα      (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΜΕΡΑ25), 2 φασιστικά, ακροδεξιά μορφώματα (Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση) και το ΚΚΕ!.
  • Και τελικά ότι το ΚΚΕ αποτελεί το δυνατό χαρτί για το λαό! γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ επιστρέφει στο λαό, δυναμώνει τη λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.

Για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, για να μη μένει κανείς εργαζόμενος ανασφάλιστος, για να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, για την κατάργηση των δυσβάσταχτων φόρων, για τη διαγραφή χρεών των λαϊκών στρωμάτων, για να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε.

Για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, με τον ίδιο το λαό στην εξουσία!

Νίκος Φακιρίδης υποψήφιος βουλευτής Ν. Ροδόπης με το ΚΚΕ

Αρθρογράφος