Ποιός Έλληνας Αξιωματούχος θα συνοδεύει τον Τούρκο ΥΦΥΠΕΞ;

5 Μαΐου 202111:22

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όταν χθες επισημαίναμε ότι “Το κράτος των Αθηνών θα προσπαθήσει να υποβαθμίσει, όπως συνήθως συμβαίνει, με σκοπούμενες διαρροές και βαθύστοχαστες εκτιμήσεις που είτε αποσκοπούν στην συγκάλυψη της εδώ πραγματικότητας είτε θα ενστερνισθεί την “νιρβάνα” που διακατέχει την τοπική ηγεσία της Θράκης η οποία προσποιείται ότι “φυλάσσει Θερμοπύλες” αφήνοντας όμως το κλειδί πάνω στην αφύλακτη πόρτα….” ήμασταν σχεδόν σίγουροι για την αμηχανία της Κυβέρνησης μπροστά σε μία καλά οργανωμένη επικοινωνιακά δημόσια τουρκική διπλωματία!

Μπορεί τα αποικιακά πτηνά της αθηναϊκής δημοσιογραφίας να έχουν ακόμη μείνει στην Διπλωματία του Καβγά και να εξισώνουν τον Έλληνα ΥΠΕΞ με κάποιον ήρωα του Εθνεγερτηρίου 1821 αλλά η τουρκική διπλωματία ήρθε γρήγορα να μας προσγειώσει όλους!

Κατ’αρχήν κι ενω διαφαίνεται η αγωνία του σημερινού συστήματος να χαρακτηρίσει ως ιδιωτική την επίσκεψη του Τούρκου ΥΦΥΠΕΞ το τουρκικό ΥΠΕΞ με επίσημη ανακοίνωσή του δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ΑΛΛΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ δείχνει ότι υπάρχει ένα κατ’αρχήν συμφωνημένο πρωτόκολλο επισκέψεων το οποίο θα ακολουθήσει ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ και το οποίο οριστικοποιήθηκε χθες το πρωΐ,οπότε και δημοσιοποιήθηκε.

Θα ανέμενε κανείς ότι στην Αθήνα θα είχε συγκληθεί σύσκεψη των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων για να τεθούν δικλείδες ασφαλείας και να αποφευχθούν φαινόμενα που είδαμε σε άλλες αντίστοιχες επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων όπως λχ.η επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπ. Γιλντιρίμ, η επίσκεψη του κ. Μουχαρέμ Ιντζέ, οι διαδρομές των μαλακών συνόρων που πραγματοποίησε με την ανοχή (στην καλύτερη των περιπτώσεων των ελληνικών αρχών), η υψηλού συμβολισμού επίσκεψη που πραγματοποίησε, ο Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κ. Mustafa Sento με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του Α. Σαδήκ, για να μην αναφερθούμε στην παλαιότερη μνημειώδη εμφάνιση του Ρ.Τ. Ερντογάν στην Κομοτηνή με τον αμήχανο τότε Έλληνα ΥΦΥΠΕΞ Γιάννη Αμανατίδη να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

Την στιγμή που η τουρκική πολιτική έχει ενεργοποιήσει την δική της μακρόπνοη πολιτική για την περιοχή χωρίς να «φοβάται» τις αντιδράσεις του επίσημου ελληνικού κράτους, κάποιοι στην Αθήνα ανέσυραν και το θέμα του “ευκτηρίου οίκου των Αλεβιτών” που εγκαινίασε δειλά και ντροπαλά σχεδόν ΣΙΩΠΗΛΑ ο κ. Άγγελος Συρίγος ξεχνώντας το πώς πραγματικά εγκαταλείφθηκαν στην μοίρα τους οι προσπάθειες για να χαλάσουν τα σχέδια της Άγκυρας!

Μέχρι την ώρα που σύρονται αυτές οι γραμμές δεν γνωρίζουμε εάν κάποιος ομόλογος του Τούρκοιυ ΥΦΥΠΕΞ θα τον συνοδεύει ή θα δώσει εντολή στον επικεφαλής της ΥΠΥ Ξάνθης να το πράξει. Διαφορετικά θα έχουμε ένα ακόμη τουρκοφολκορικό σώου εν μέσω  Covid19!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ!

Η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει , επιτέλους, να αντιμετωπίσει στο πραγματικό πλέον μέγεθός του,  το «Θρακικό Ζήτημα»: πρόκειται, για  ένα πρόβλημα που απαιτεί συντεταγμένη και συγκροτημένη αντιμετώπιση  προκειμένου να αντιμετωπισθεί η «τουρκική εισβολή» (πολιτιστική, κοινωνική, θρησκευτική, οικονομική, εκπαιδευτική) στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στην Ελληνική Θράκη.

 

Αρθρογράφος