Ο Δήμαρχος Κομοτηνής ενημέρωσε την Συνδημότισσά μας ΠτΔ και όχι τους Κομοτηναίους για την επιδημιολογική εικόνα του Δήμου…

30 Νοεμβρίου 202117:05

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η είδηση για την επίσκεψη του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη στην ΠτΔ κ. Αικ. Σακελλαροπούλου αναδημοσιεύθηκε στο  Komotinipress από την Προεδρία της Δημοκρατίας και ομολογουμένως διαφέρει ως προς το  δελτίο τύπου που διένειμε το Δημαρχείο Κομοτηνής.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας “Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τον Δήμαρχο Κομοτηνής Ιωάννη Γκαράνη. Κατά τη συνάντησή τους, ο Δήμαρχος προσέφερε στην κυρία Σακελλαροπούλου το βιβλίο της Τζένης Κατσαρή-Βαφειάδη “«Διαβάζοντας» την πόλη” και την ενημέρωσε για ζητήματα που απασχολούν την πόλη της Κομοτηνής.”

Η κατά Γιάννη Γκαράνη εκδοχή πάντως ήταν μεγαλύτερη σε έκταση, ανέφερε και ολόκληρο τον τίτλο κι υπότιτλο του δωρηθέντος τόμου, περιείχε και τις σχετικές αβρότητες (πώς θα δικαιολογηθεί το ποσό των 530 ευρώ που μας κόστισε η επίσκεψη;) και ως πρωταρχικό θέμα φαίνεται ότι ήταν η ενημέρωση για τα επιδημιολογικά δεδομένα της Κομοτηνής.

Σε Μακεδονία και Θράκη καταγράφεται το 41% των θανάτων – Σε κρίσιμη κατάσταση το ΕΣΥ – Αδράνεια των τοπικών αρχών στην ΑΜΘ

Ο Δήμαρχος Κομοτηναίων ενημέρωσε άραγε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αντιδράσεις του ιδίου όπως και κάποιων άλλων επιφανών συμπολιτών μας για τα υγειονομικά μέτρα που προσπαθούσε ματαίως η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει στην περιοχή μας, σηκώνοντας αντάρτικο με επιστολές και διαμαρτυρίες; (θυμόμαστε άλλωστε τους  Avengers της Κομοτηνής)

Τί μαγειρεύεται στο “καζάνι” της Κομοτηνής από τους Avengers;

Πριν αλέκτορα φωνήσαι…

Ή μήπως ξεχνάει ο κ. Γιάννης Γκαράνης την συμμαχία του με τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ και το κοινό ψήφισμα συμπαράστασης προς τους υγειονομικούς υπαλλήλους, που τελούν σε αναστολή, την οποία συνυπογράφουν οι παρατάξεις «Κοινωνία Πολιτών» και «Σπάρτακος»;

Επιστολή συμπαράστασης προς υγειονομικούς υπαλλήλους που τελούν σε αναστολή

Τέλος, ενώ ο Δήμαρχος Κομοτηναίων συνομιλούσε με την Α.Ε. κ. Αικ. Σακελλαροπούλου ,  στο Κόσμιο φαίνεται ότι έχουμε συρροή κρουσμάτων με επίκεντρο το Νηπιαγωγείο του οικισμού που επηρεάζει και το Δημοτικό Σχολείο καθώς και το σύνολο των οικογενειών των μαθητών που πρέπει να υποβάλλονται 3 φορές την εβδομάδα σε έλεγχο.

Όλα αυτά συμβαίνουν μεσούσης της απεργίας των μικροβιολόγων, τα κέντρα δειγματοληψιών του ΕΟΔΥ στην Κομοτηνή δεν δύναται να εξυπηρετήσουν τους δημότες, η μετακίνηση ενέχει τους δικούς της κινδύνους ενώ θα μπορούσε να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κόσμιο σε συνεργασία με τον Δήμο και να κινηθεί ταχύτατα ώστε να σχηματισθεί πλήρης επιδημιολογική εικόνα.

Ενημέρωση δεν υπάρχει από κανέναν  και άπαντες αυτοσχεδιάζουν.

Για όλα αυτά ενημερώθηκε άραγε η Επίτιμη Συνδημότισσά μας ΠτΔ κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου; Για το ότι μένουμε χωρίς σχολεία και ιατρεία στην Ροδόπη;

Επίσκεψη της ΠτΔ στην Κομοτηνή και συνάντηση με τοπικούς φορείς

Αρθρογράφος