Τί μαγειρεύεται στο “καζάνι” της Κομοτηνής από τους Avengers;

7 Μαρτίου 202112:10

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Μετά τις πρώτες ενστάσεις για την έκφραση αντίθεσης στα κυβερνητικά μέτρα από πολιτικούς και θεσμικούς φορείς της Κομοτηνής και της Ροδόπης, θα πρέπει κανείς ν’αναζητήσει και τα κίνητρα για μία τέτοια κίνηση.

Στην περίπτωση των βουλευτώνκκ. Ιλχάν Αχμέτ, Τάκη Χαρίτου αλλά και του Δημάρχου Κομοτηνής , κ. Γιάννη Γκαράνη μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι η κίνησή τους αποσκοπεί στην ικανοποίηση κάποιων στεγανών του κομματικού τους ακροατηρίου έστω και με αχρείαστες δόσεις λαϊκισμού.

Οι υπόλοιποι συνυπογράψαντες όσο κι αν κινούνται ως εκπρόσωποι της παραγωγικής τάξης και των επαγγελματιών της περιοχής δεν μπορούν να αφήσουν κατά μέρος την κομματική τους ιδιότητα με τον Αντώνη Γραβάνη να αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση, αφού είναι και Πρόεδρος του ΕΒΕΡ και Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο υπό την σκέπη της Νέας Δημοκρατίας. Να επισημανθεί η στενή σχέση κάποιων εκ των προαναφερθέντων με τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Ευρ. Στυλιανίδη.

Σε γενικές και ειδικές γραμμές , πάντως , είναι ενδιαφέρουσα αυτή η υγειονομική συμμαχία με τους “δεξιούς” να συνυπάρχουν με “αριστερούς” και “πασόκους”….. Και μην βιασθούν να μιλήσουν για το ενδιαφέρον τους για την δημόσια υγεία, διότι μέχρι στιγμή μόνον τακτικισμούς έχουμε δει και ημίμετρα…

Η εκδηλωθείσα αντίθεση στα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του τρίτου πανδημικού κύματος συμπορεύεται με τις ζυμώσεις στον πολιτικό χώρο της κεντροδεξιάς αλλά και στην αναδυόμενη κρίση στο εσωτερικό της ΝΔ που αναζητά αφορμές για να εκφράσει την αντίθεσή της στις  επιλογές του Επιτελικού Κράτους όπως το αντιλαμβάνεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός , αλλά σε light εκδοχή.

Κι έτσι, ενώ δεν κουνήθηκε κανείς μεγαλόσχημος της ΝΔ από την ΠΑΜΘ στο θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου (όπου ο Πρωθυπουργός το χειρίσθηκε μέχρι τέλους το ζήτημα δίνοντας μια προσωρινή λύση) ο κορονοϊός έδωσε την αφορμή για μία αντίδραση και (ξεπερασμένη) επίδειξη δύναμης.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, να επισημανθεί η επανενεργοποίηση του κ. Αλέκου Κοντού στην περιοχή ο οποίος συναντήθηκε με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη μετά από πρόσκληση της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης και σε συνεργασία με τον Ομότιμο καθστόηγητή ΓΠΑ Χρήστο Αυγουλά, τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Δημήτρη Παπαγιαννίδη, τη Γενική Διευθύντρια ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Έλλη Τσιφόρου, τον Γενικό Διευθυντή Α.Σ. Ξάνθης Εμμανουήλ Σαραντίδη, και τον Γεωπόνο ΣΕΚΕ Α.Ε Βασίλη Αμπαρτζίδη μελέτησαν τις προτάσεις για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στη Θράκη.

Όλα αυτά συμβαίνουν, ερήμην του συνόλου των πολιτών της περιοχής που βιώνουν εξίσου τις συνέπειες της πολυεπίπεδης υγειονομικής κρίσης και των ενδεχομένων αστοχιών στην διαχείρισή της. Και μπορεί κάποιοι θεσμικοί να φωνασκούν από τη μια , εισπράττοντας αποζημιώσεις από την άλλη και να τυγχάνουν προνομιακών μεταχειρίσεων, χιλιάδες όμως εργάτες γης, εργαζόμενοι κι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες της περιοχής έχουν αποκλεισθεί ⠀και μετράνε τα “ψιλά” τους για τον καθημερινό επιούσιο.

Μία άλλη αστοχία της “υγιειονομικής συμμαχίας” είναι ότι ενισχύεται το “αντιϊκό κίνημα” και κατ’επέκταση η αντιεμβολιαστική διάθεση του πληθυσμού σε μία κρίσιμη καμπή της πορείας της πανδημίας ενώ αμφισβητείται η ίδια η κυβερνητική στρατηγική από την οποία κάποιοι φωνασκούντες στην ουσία κερδοσκοπούν. Με δεδομένη την επαπειλούμενη κατάσταση καλό θα ήταν κάποιοι να επιδείξουν την ενδεδειγμένη σοβαρότητα.

Να μην ξεχνάμε και τις αντιδραστικές φωνές που υπάρχουν στο εσωτερικό του μειονοτικού ιερατείου κι επεκτείνονται και στον ημιμαθή αγροτικό πληθυσμό για την αμφισβήτηση του Covid19.

Το όλο σκηνικό πάντως, και λόγω Τριωδίου, παραπέμπει σε καρναβαλίστικες μεταμφιέσεις με τους Covid Avengers να επιχειρούν.. Αναζητείται ο ντόπιος στρατολόγος Νικ Φιούρι….

Αρθρογράφος