Τί σηματοδοτεί για την Θράκη η άρνηση του κ. Ιλχάν Αχμέτ να μετατραπεί σε αρχιευνούχο (Kizlar Agasi) του Μουράτ Ομέρογλου…

6 Ιουλίου 202206:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στο Komotinipress έχουμε , πλέον, αποσαφηνίσει κι αποκωδικοποιήσει τους στόχους του παρακρατικού μηχανισμού που δρα υπό την κηδεμονία του Μουράτ Ομέρογλου στα πλαίσια του εν εξελίξει ε/τ πολέμου: Να δημιουργηθεί μία πολυεπίπεδη εικόνα σύμπλευσης της Μειονότητας με τους τουρκικούς στόχους και τις επιδιώξεις στην ευρύτερη περιοχή, μέσω στοχευμένων ενεργειών των ομάδων του πληθυσμού που είναι φιλικά προσκείμενες στο τουρκικό αφήγημα.

Ο Πρόξενος της Τουρκίας Μουράτ Ομέρογλου, με έναν υπερβάλλοντα ζήλο που αγγίζει τα όρια του ισλαμοφασιστικού σαδισμού πιέζει το μειονοτικό παραϊερατείο και τα ενεργούμενά του άτομα να καλλιεργήσουν συστηματικά την εικόνα μιας μη ικανοποιητικής κι αποτελεσματικής ανταπόκρισης του ελληνικού κράτους στα ζητήματα / προβλήματα των κατοίκων της Θράκης, δημιουργώντας κλίμα αμφισβήτησης των ελληνικών κρατικών οργάνων και θεσμών.

Προς τον σκοπό αυτό προβάλλει, με κάθε ευκαιρία και σε κάθε επίπεδο, επιτακτικά ζητήματα ενισχύσεως της εκπαίδευσης της μειονότητας, μέσω ιδρύσεων δίγλωσσων κοινοτικών σχολείων πρώτης και μέσης βαθμίδας εκπαίδευσης, αποφυγής διορισμού των μουφτήδων από το ελληνικό κράτος αλλά εκλογής τους από την ελεγχόμενη κοινότητα, καθώς και των αντίστοιχων επιτροπών διαχείρισης των βακουφιών. Παράλληλα, απαιτεί την αναγνώριση από την ελληνική πολιτεία του τουρκικού επιθετικού προσδιορισμού των συλλόγων της μειονότητας, όπως ο σύλλογος “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης”.

Από την άλλη, οι μηχανισμοί του βαθέος παρακράτους επενδύουν στη δημιουργία συνεχών τριβών και προβλημάτων εντός της μειονότητας ενώ δεν διστάζουν ο Μουράτ Ομέρογλου και οι πολιτικοί του ακόλουθοι, έκοντες / άκοντες / εκβιασθέντες και μωροφιλόδοξοι να διχάσουν, και να επιδιώξουν ανωμαλία στην Θράκη.Στην τακτική τους αυτή δεν διστάζουν να εξαφανίσουν στην κυριολεξία όποιον στέκεται εμπόδιο στο σχέδιο προβολής, εμπέδωσης κι επιβεβαίωσης του αφηγήματός τους, ότι η μουσουλμανική μειονότητα είναι αμιγώς τουρκική.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΡΑΤ ΟΜΕΡΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΝΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ:Ο Μουράτ Ομέρογλου, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο ευνούχων υπό την επίβλεψη κάποιου σύγχρονου Κιζλάρ Αγά που θα διαχειρίζεται στο μεσοδιάστημα που ακολουθεί όλες τις πολιτικές υποθέσεις και τις ενδομειονοτικές ίντριγκες ενώ θα επιβλέπει έναν “στρατό” παρακρατικών και παραθεσμικών ευνούχων υπό την διοίκηση σκοτεινών κέντρων.

Ο Μουράτ Ομέρογλου, ο σύγχρονος Πιουριφόΰ της Θράκης, ο θρασύδειλος και διπλωματικά απόβλητος Τούρκος Πρόξενος προσπαθεί εδώ και καιρό μέσα από το δίκτυο της Μαύρης Προπαγάνδας του Προξενείου να εκβιάσει και υποτάξει όποιον του αντιστέκεται εξασφαλίζοντας την σιωπή και την ανοχή του τοπικού πολιτικού κατεστημένου που σιωπά διότι φοβάται…..

Δια της γραφίδος μειονοτικού δημοσιογράφου ο ευνουχιστής της ΜειονότηταςΜουράτ Ομέρογλου πραγματοποιεί μία κατά ριπάς προπαγανδιστική επίθεση σε βάρος του Ιλχάν Αχμέτ, βουλευτή ΚΙΝΑΛ για τον οποίον διαδίδει με κάθε τρόπο (ψευδώς) ότι με την παρουσία του δεν στηρίζει την Μειονότητα στην Ελληνική Βουλή. Είχε προηγηθεί η συμβολική δολοφονία και το “σπασμένο μολύβι” του τουρκικου παρακράτους….

Ο Ιλχάν Αχμέτ, με μία ήρεμη αλλά ισορροπημένη συναισθηματικά δήλωση, απάντησε ότι “δεν πραγματοποιεί παρεμβάσεις ΜΟΝΟΝ υπέρ της Μειονότητας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά το αυτό πράττει για όλο το Ν. Ροδόπης και την Ελλάδα συνολικά ” καταγγέλοντας τον Μουράτ Ομέρογλου και τους πληρωμένους συκοφάντες του ότι “θέλουν να αναπτύξουν ανάμεσα στους πολίτες το μίσος και τη ν διχόνοια και να εμποδίσουν την ειρηνική συμβίωση και την ανάπτυξη συνολικά στην περιοχή μας.”

Την ίδια στιγμή στέλνει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι: “Όσο και να προσπαθούν, όμως, να αλλοιώσουν την πραγματικότητα σε Θράκη και Μειονότητα, δεν θα τα καταφέρουν. Και δεν θα τα καταφέρουν γιατί η ιστορία είναι ήδη γραμμένη και η απάντηση των συμπολιτών μας θα είναι προς όλους αυτούς τους κύκλους πάλι συντριπτική. Και μάλιστα αυτήν την φορά ακόμα πιο ισχυρή …”

Η σύγχρονη πολιτική και διπλωματική ιστορία θα καταγράψει την στάση του κ. Ιλχάν Αχμέτ, ως πράξη αντίστασης στον πολιτικό ευνουχισμό και εθνικό ακρωτηριασμό που επιχειρεί το Προξενικό Κατεστημένο στην περιοχή με την ανοχή του τοπικού πολιτικού δυναμικού το οποίο αδιαφορεί για τον διωγμό που υφίσταται η κοινωνική χειραφέτηση της Μειονότητας από τους προξενικούς ευνούχους και οσφυοκάμπτες.

Τα παραπάνω συνιστούν σημεία προβληματισμού και των ιθυνόντων εσωτερικής ασφάλειας οι οποίοι προσπαθούν κατά προσέγγιση να εκτιμήσουν την δυνητική απειλή που μπορεί να προκύψει από την δυναμική που έχουν αναπτύξει συγκεκριμένες ομάδες του μειονοτικού παραϊερατείου.

Αυτό που μας διδάσκει η μελέτη των συνιστωσών σε καταστάσεις υβριδικών προκλήσεων , και σύμφωνα με ειδικούς της πολιτικής κοινωνιολογίας, στην παρούσα φάση,
ο υβριδικός πόλεμος έχει έντονα τα κοινωνικά χαρακτηριστικά που σημαίνει ότι μόνον εδώ, στην κοινωνία της Θράκης και από τους ίδιους τους πολίτες θα κριθεί αυτή η μάχη. Σε πρώτη φάση αναδεικνύοντας στις προσεχείς εκλογές όσους αντιστάθηκαν στον πειρασμό να γίνουν γιουσουφάκια ή ευνούχοι της Προξενικής Πύλης.

Απορώντας για την “προξενολειχία” των Εθνοπατέρων της Θράκης

Αρθρογράφος