Ο ε/τ υβριδικός πόλεμος ξεκίνησε – Στην Κομοτηνή ζει και βασιλεύει το “πνεύμα Καλοχαιρέτα”

18 Ιουνίου 202209:17

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όταν ένα μήνα πριν το ,εξαρτώμενο από τον διπλωματικά και πολιτικά απόβλητο κ Μουράτ Ομέρογλου,  μειονοτικό παραϊερατείο απείλησε τον υπογράφοντα είχε επισημανθεί  ότι “Με τη δολοφονία του Γιώργου Καταϊβάζ ανεπίλυτη, ενώ δημοσιογράφοι σύρονται στα Δικαστήρια από πολιτικά πρόσωπα και καθώς ο έλεγχος των mainstream media από επιχειρηματικά συμφέροντα είναι εξαντλητικός, η μη-υπεράσπιση του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και της Ελευθεροτυπίας στην περιφέρεια και δη απο επιθέσεις με επώνυμη στόχευση και διαπιστωμένη προέλευση, δεν αποτελεί δίλημμα, αλλά αναπόδραστη προτεραιότητα.”

Τουρκικά media απειλούν Έλληνα δημοσιογράφο στην Κομοτηνή

Παράλληλα η δημοσιογραφία υφίσταται αυξανόμενη πίεση παγκοσμίως, με την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα να οξύνουν τις διεθνείς εντάσεις και τον διχασμό των κοινωνιών. Παρότι η Ευρώπη παραμένει η ήπειρος που διασφαλίζει περισσότερο την ελευθερία του Τύπου, ο εκφοβισμός και οι επιθέσεις που έχουν υποστεί δημοσιογράφοι σε ορισμένες χώρες, καθώς και ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας δείχνουν να επιδεινώνουν τη κατάσταση.

Στις 3 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν ανησυχία για την αύξηση των επιθέσεων έναντι δημοσιογράφων και τόνισαν τη σημασία του ελεύθερου Τύπου για τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει ποτέ να χρειάζεται να διαλέξουν ανάμεσα στη ζωή τους και στην αποκάλυψη της αλήθειας. Ποτέ δεν πρέπει να αναγκάζονται να ξοδεύουν χρόνια και οικονομίες για να αντιμετωπίσουν εκφοβιστικές αγωγές… Μια ισχυρή δημοκρατία χρειάζεται έναν ισχυρό Τύπο”, είπε η πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, κατά τη σύνοδο ολομέλειας στο Στρασβούργο.

«Η ετήσια έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα τονίζει την καταπίεση που υφίστανται οι δημοσιογράφοι και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης σε χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία. Η Βουλγαρία δεν βρίσκεται πια στην τελευταία θέση, χάρη στην νέα της κυβέρνηση η οποία φέρνει νέες ελπίδες για μεταρρύθμιση. Τελευταία στην κατάταξη είναι πλέον η Ελλάδα, η οποία υπέστη σοβαρά πλήγματα το 2021 και το 2022» γράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Δημοσιογραφία στο εκτελεστικό απόσπασμα

Τί συμβαίνει , όμως , στην Ελλάδα; Το παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα και όσοι συντηρούνται από αυτό, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το όλο ζήτημα ενώ σε τοπικό επίπεδο επικρατεί , ακόμη και τώρα, μία περίεργη σιωπή.

Πριν από δύο χρόνια , όμως, είχαμε επισημάνει πως “συνήθως, αυτές τις τακτικές βλέπουμε σε περιόδους που προηγούνται μεγάλων συγκρούσεων ή καταιγιστικών εξελίξεων και η δικτατορία των ομοκέντρων κύκλων εξουσίας και των ισχυρών μειοψηφιών πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της υιοθετώντας πρακτικές “πληροφοριακής στεγανότητας” και παραπλάνησης της κοινής γνώμης.”

Ο υβριδικός πόλεμος σε εξέλιξη στην Θράκη -Στόχος η δημουργία ελλείμματος ηγεσίας!

Την στιγμή που ε/τ υβριδικός πόλεμος παίρνει μία συγκεκριμένη μορφή, όπως συμβαίνει σε κάθε ανάλογη περίσταση, στόχος του επιτιθεμένου είναι οι μηχανισμοί της (μη ελεγχόμενης) πληροφόρησης και είναι απολύτως απαραίτητο να ελεγχθούν οι διαχειριστές των ειδήσεων και των πληροφοριών που τελικό αποδέκτη έχουν την κοινή γνώμη.

Η θρακιώτικη κοινωνία, λοιπόν, βρίσκεται σε μία περιδίνηση και βάλλεται πανταχόθεν στα πλαίσια ενός ιδιότυπου υβριδικού πολέμου , οι σχεδιαστές του οποίου έχουν στοχοποιήσει την όποια ηγεσία διαθέτει ο τόπος απαξιώνοντας ή και εξουδετερώνοντας ηθικά ή οικονομικά όποιον τολμήσει να αντιδράσει στους σχεδιασμούς εγχωρίων ή/και εξωχωρίων κέντρων εξουσίας.

Την ίδια στιγμή, σε ένα άλλο επίπεδο ανάλυσης μαθαίνουμε ότι άρχισε να λειτουργεί το TRT Balkan, η νέα ψηφιακή ειδησεογραφική πλατφόρμα του Ιδρύματος Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Τουρκίας (TRT), που έχει στόχο να παρουσιάσει σε παγκόσμια κλίμακα τα θέματα που ενδιαφέρουν τους ανθρώπους της περιοχής και την περιοχή. Το TRT Balkan που είναι διαθέσιμο σε πέντε γλώσσες, σκοπιανοβορειομακεδονικά, αλβανικά, βοσνιακά, κροατικά και σερβικά, απευθύνεται σε πάνω από 30 εκατομμύρια ανθρώπους στην περιοχή που ομιλούν τις εν λόγω γλώσσες.

Όπως τονίσθηκε στην τελετή παρουσίασης «Χάρη στους Τούρκους και Μουσουλμάνους αδελφούς μας στα Βαλκάνια, τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα και το TRT Balkan, πρώτα ο Αλλάχ, θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο όλους τους δεσμούς μας» ενώ έχει ενδιαφέρον η επισήμανση ότι « Ο ανταγωνισμός στα ΜΜΕ στα Βαλκάνια έχει αρκετά περίπλοκη δομή. Επιπλέον, υπάρχει ένα έδαφος όπου οι δραστηριότητες μαύρης προπαγάνδας γίνονται εμφανώς αισθητές και δομές όπως η αιματηρή τρομοκρατική οργάνωση FETÖ προσπαθούν να δημιουργήσουν μια σφαίρα επιρροής. Αντιτιθέμεθα σε αυτή τη τάξη ιδρύοντας μια πολύγλωσση ψηφιακή ειδησεογραφική πλατφόρμα στην περιοχή όπου ορισμένοι οργανισμοί ΜΜΕ παράγουν μεροληπτικές ειδήσεις και περιεχόμενο και προσπαθούν να κρατήσουν υπό την επιρροή τους τους λαούς της περιοχής με παραπληροφόρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην τουρκική πρωτεύουσα για την παρουσίαση του TRT Balkan παρέστησαν ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας (ΜΕΤ), Μουσταφά Σέντοπ, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Φαχρετίν Αλτούν και ο Γενικός Διευθυντής της TRT, Μεχμέτ Ζαχίντ Σόμπατζι.

Από την ΕΡΤ στο TRT (2ο μέρος)…. (video+photos)

Αυτή η παρατήρηση , γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, με την διαπίστωση ότι μία εβδομάδα μετά τις απειλές κατά της ζωής του βουλευτή ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Ιλχάν Αχμέτ παρά το γεγονός ότι έχουμε πολιτικές παρεμβάσεις από την Αθήνα , σε τοπικο επίπεδο απλώς διαπιστώνουμε σπασμωδικές αντιδράσεις και τα μέσα ενημέρωσης αντί να λειτουργήσουν όπως τους επιβάλλει ο ρόλος τους, υποκύπτουν στις εντολές άνωθεν.

Οι εκπρόσωποι δε του παρηκμασμένου αυτού συστήματος που τυγχάνουν και αιρετοί εκπρόσωποι όλων ημών, γοητευμένοι από την τρυφηλή ζωή, την ψευδαίσθηση εξουσίας και την ματαιοδοξία της πολιτικής ύπαρξής τους, υποκύπτουν κι αυτοί στα κελεύσματα του ενδοτισμού και του κατευνασμού, παρέα με ένα κομπιουτεράκι υπολογίζοντας ψηφαλάκια…

….Άντε να φωτογραφηθούν είτε συμμετέχοντας σε περιφορές εικόνων ή χορεύοντας σε κανά πανηγύρι και αυτάρεσκα να αντιγράφουν …..τον Βουλευτή Καλοχαιρέτα χάνοντας την επαφή με την ιστορική πραγματικότητα…

Κάθε χρόνο… εκλογές (video)

Αρθρογράφος