Το BTTD ως εκτελεστικός βραχίονας του Μουράτ Ομέρογλου

16 Ιουνίου 202212:56

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στις 31/1/2022 είχαμε επισημάνει ότι : Οι φορείς υλοποίησης της “αναθεωρητικής λογικής” του παραερντογανικού καθεστώτος.εντοπίζονται στην λειτουργία των ποικιλονύμων τουρκοφρόνων μειονοτικών συλλόγων που με το (προ)κάλυμμα της πολιτιστικής, θρησκευτικής, επιστημονικής, αθλητικής ή οικονομικής δραστηριότητας προωθούν συγκεκριμένα σχέδια υπότην εποπτεία του τουρκικού παρακράτους.Εκτιμάται ότι παρέχεται πάγια στήριξη στα μέλη περίπου 110 συλλόγων που λειτουργούν με ένα πολυπυραμιδικό σχήμα με τις κορυφές να αναδεικνύουν 10 “μητρικούς” συλλόγους οι οποίοι έχουν την εποπτεία του “πολιτισμικού,κοινωνικού και οικονομικού γίγνεσθαι της μειονότητας”.

Στις 12/5/2022 είχαμε διαπιστώσει ότι ΚΙΝ.ΑΛ. και ΣΥΡΙΖΑ χειραγωγούνται από τους μηχανισμούς του παρα-ερντογανικού καθεστώτος που αποσκοπεί στην εκλογή τουρκοφρόνων υποψηφίων βουλευτών θ’αποτελέσει ένα “όχημα τουρκικότητας” εντός του ελληνικού κοινοβουλίου διαδραματίζοντας αποφασιστικό ρόλο σε κυβερνητικά σχήματα με ισχνή πλειοψηφία. Είχαμε, χαρακτηριστικά, αναφερθεί στον ρόλο των κκ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ, Μπουρχάν Μπαράν, Οζγκιούρ Φερχάτ, Ριντβάν Μολλά Ισά κλπ για να φθάσουμε στις 18/5/2022 όπου βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μία αδιανόητη κίνηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που ΜΕΘΟΔΕΥΣΕ την αλλοίωση αποτελέσματος στον ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ κάτι που εκθέτει το κόμμα πανελλαδικά και έβαλε τεράστια ηθικά διλήμματα σε στελέχη αλλά και κατοίκους της περιοχής και βεβαίως άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου που εξέθεσε και τον διπλωματικά και πολιτικά απόβλητο κ. Μουράτ Ομέρογλου, Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή..

Στις 10/6/2022 είχαμε  εντοπίσει το ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΚΗΡΥΞΗΣ με το οποίο ο βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Ιλχάν Αχμέτ (ΚΙΝΑΛ) απειλήθηκε με (συμβολική, πραγματική, εικονική ;) εκτέλεση από το τουρκικό παρακράτος με μία σειρά διαδικτυακών δημοσιευμάτων αλλά και με μία συμβολική νεκρολογία. Ο τουρκικός παρακρατικός μηχανισμός του Φερρούχ Οζκάν ανέλαβε την “προειδοποίηση των στόχων” για να φθάσουμε στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ στα μεσάνυχτα της Κυριακής 13/6/2022 όπου σύμφωνα, με γραπτή ανακοίνωση, της (παράνομης και παράτυπης και παρακρατικής) “Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης” διεγράφησαν από μέλη της ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ (ΚΙΝΑΛ) και ο Δήμαρχος Ιασμου Οντέρ Μουμίν.

Αμέσως μετά την παραδειγματική αποβολή των δύο παρεισάκτων στο μειονοτικό παραϊερατείο κκ Ιλχάν Αχμέτ και Οντέρ Μουμίν, δημιοσιοποιήθηκε στις 13/6/2022 το ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ που το υπογράφει ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) και γνώρισε ταχυτάτη διάδοση και μετάδοση στον τουρκόφωνο τύπο ενώ είχαμε και μία ενδιαφέρουσα αναπαραγωγή στην φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα YENI SAFAK με μία αναπαραγωγή της στο ΕΘΝΟΣ προσαρμοσμένη στην ελλιπή αντίληψη του ελληνικού κοινού.

Επί του κειμένου της ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη οι Οντέρ Μουμίν και Ιλχάν Αχμέτ. Ο μεν πρώτος θα κάνει δηλώσεις στις 17/6/2022 ενώ ο κ. Ιλχάν Αχμέτ , απ’ο,τι μαθαίνουμε έχει ήδη στραφει με αγωγή και εξώδικο στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Αναλύοντας την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

 • 1.Ο γνωστός Φερρούχ Οζκάν ήταν Πρόεδρος του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) του οποίου τώρα πρόεδρος είναι ο Hasan Küçük και στη συνέχεια προχώρησε στην ίδρυση του λεγόμενου «Συλλόγου Τούρκων Ελλάδας» (YUNTURK). Οι δύο οργανώσεις συγκοινωνούν ενώ ο BTTDD λειτουργεί ως μηχανισμός στρατολόγησης Θρακιωτών μέσα από το δίκτυο που έχουμε περιγράψει ενώ δραστήριο είναι το παράρτημα της Προύσσας.
 • 2.Ο BTTDD προωθεί, ειδικά στην παρούσα φάση, την ιδέα του ANAVATAN-Τουρκία ως Μητέρα Πατρίδα κι εγγυήτρια δύναμη της Μειονότητας στην Θράκη.(κάτι το οποίο ειναι ανυπόστατο και ψευδές και πρέπει να τύχει ανάλογης απάντησης.Βλ και Και απόβλητος και αδιάβαστος ο Μουράτ : Όσα δεν έμαθε για την Συνθήκη της Λωζάνης – Η Τουρκία δεν είναι “anavatan”)
 • 3, Ο BTTDD εκτός από την “δολοφονία χαρακτήρων” και τον παραδειγματισμό των υπολοίπων παρακινεί σε ανυπακοή στους θεσμούς και πυροδοτεί την αρμονική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων κάτι που φαίνεται και από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν τα κείμενα στοχοποιώντας όποιον συνομιλεί λχ με τον ΓΓ Παιδείας και Θρησκευμάτων ή τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής ή ακόμη και τον Οικουμενικό Πατριάρχη. (Το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής ως «μηχανισμός δολοφονίας» χαρακτήρων)
 • 4.Μέσω του BTTDD ασκείται πίεση στους επωνύμους της Μειονότητας να υιοθετήσουν και να προωθήσουν τα σχέδια του παραερντογανικού καθεστώτος όπως φαίνεται και από την δήλωση της Γενικής Διευθύντριας της ΠΕΚΕΜ κ.Περβίν Χαϊρουλλάχ στην Yeni Safak η οποία τόνισε πως “σύμφωνα με τη Λωζάνη, η Τουρκία είναι ο εγγυητής της κοινωνίας της Δυτικής Θράκης. Χωρίς την υποστήριξη της Τουρκίας και τις επισκέψεις πολιτικών δεν θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε την ύπαρξή μας. Χάρη σε αυτές τις συνδέσεις, μπορούμε να διατηρήσουμε τη γλώσσα και τη θρησκεία μας ενότητα. Όμως την τελευταία περίοδο και οι δύο (Ιλχάν Αχμέτ, Οντέρ Μουμίν) άρχισαν να στέκονται απέναντι στην Τουρκία.”
 • 5. Το BTTDD στην ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ του αιτιολογεί τον ενδομειονοτικό πολιτικό αποκεφαλισμό του κ. Ιλχάν Αχμέτ προβάλλοντας ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ με κορυφαίο την παρουσία του στην τελετή παράδοσης των Ραφάλ!!!
 • 6. Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στους λόγους για τους οποίους το BTTDD αποδίδει την αποπομπή του κ. Οντέρ Μουμίν από τα άτυπα όργανα της μειονότητας κατηγορώντας τον ότι έχει καταστρέψει τους θεσμούς και προσπάθησε να διαχωρίσει τους ανθρώπους της περιοχής με τις στάσεις και τις συμπεριφορές του απέναντι σε μειονοτικά ιδρύματα και οργανώσεις. Επίσης παραπέμπει σε μία ανάρτηση στα μκδ του κ. Οντέρ Μουμίν της 1/10/2021 “με την οποία στόχευσε άτομα και οργανώσεις της Μειονότητας”. Επίσης καταδικαστέα η συμπεριφορά του (σύμφωνα με την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ) όταν απείλησε “μειονότητες με αστυνομικές και δημοσιονομικές επιδρομές”…
  6α. Κατ’αρχήν αναζητώντας την ανάρτηση στα μκδ εντοπίσαμε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του κ. Οντέρ Μουμίν μέσω του οποίου έγιναν αναφορές στον Ιλχάν Ταχσίν για τους ισχυρισμούς του σχετικά με το Φεστιβάλ Ειρήνης αλλά και για τις σχέσεις Οντέρ Μουμίν και Μητροπολίτη Μαρωνείας. Γίνεται αναφορά σε ένα πανώ στον Κομψάτο με μήνυμα διαμαρτυρίας κατά του Οντερ Μουμίν. Ανακοινώθηκε η κατάθεση μήνυσης κατά ατόμου που προσέβαλε την γηραιά μητέρα του Δημάρχου. Στράφηκε εναντίον του μηχανισμού του DEB/ΚΙΕΦ και των οικονομικών συμφερόντων που έχει ο κ. Οζτζιάν Μεχμέτ (σύζυγος της Προέδρου του ΚΙΕΦ κ. Τσιγδέμ Ασάφογλου) ενώ διετύπωσε και κατηγορίες κατά του κ. Ιμάμ Τζανέρ τον οποίο και κατηγόρησε για διπλό πράκτορα του Κυρ. Αμούτζα και του Καδή Ισμέτ.
  6β. Όσο κι αν ερευνήσαμε δεν εντοπίσαμε κάποια αστυνομική δράση σε βάρος της Μειονότητας στον Ίασμο εκτός από την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. μετά από καταγγελία (του Δημάρχου προφανέστατα) για παραβίαση των μέτρων κατά της πανδημίας από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου (βλ. Ο Ίασμος και το “Δίκαιο της Πανδημίας”). Εκτός κι αν το BTTDD θεωρεί ως πλειονότητα τους Μουσουλμάνους και μειονότητα τους Χριστιανούς του Ιάσμου υιοθετώντας έτσι το μοντέλλο που προωθεί ο Μουράτ Ομέρογλου για τον Ίασμο (βλ. Ο Τούρκος Πρόξενος στήνει τα πιόνια στην σκακιέρα του Ιάσμου – Μοντέλο power sharing στην Θράκη;
  6γ. Για την αλλαζονεία και την απολυταρχική συμπεριφορά του κ. Οντέρ Μουμίν ακούγονται πολλά και έχει δημιουργηθεί κλίμα δυσαρέσκειας στον Ίασμο , αλλά αυτό αφορά στην πολιτική του συμπεριφορά και κρίνεται αναλόγως απο τους δημότες ψηφοφόρους του.
  6δ. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει απαντήσεις στο Komotinipress για την Προύσσα και την Άγκυρα.
 • 7. Ενδιαφέρουσα η διαρκής κι επαναλαμβανόμενη επίκληση της “ιερότητας” του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή και για να μην ξεχνιόμαστε (…) προβάλλεται ως υπεράνω όλων ο κ.Μουράτ Ομέρογλου αφού σύμφωνα με την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ “η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης στη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 εχει ως εγγεγραμμένο εγγυητή την Δημοκρατία της Τουρκίας. Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας της Τουρκίας στη Δυτική Θράκη είναι το Γενικό Προξενείο Κομοτηνής. Καταδικάζουμε έντονα τα λόγια και τις ενέργειες του İlhan Ahmet για τον εκπρόσωπο της πατρίδας μας.”
 • 8.Συγκρίνοντας όλα τα γραπτά κείμενα που λειτουργούν ως ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ του Προξενείου προς τους αντιφρονούντες βλέπουμε ότι α)ο τρόπος και το ύφος γραφής είναι πανομοιότυπος β)μέσα από τα κείμενα δίνονται απαντήσεις από τον ίδιο τον Μουράτ Ομέρογλου γ) έχουν συνταχθεί με λογική “έντεχνου χαφιεδισμού” δ) βάλλεται ΕΥΘΕΩΣ το Ελληνικό Κράτος και ε) απειλούνται μ ετην ίδια ποινή όσοι δεν συμμορφωθούν με τις επιταγές της Υψηλής Προξενικής Πύλης
 • 9. Η κοινή και ταυτόχρονη δημοσιοποίηση της ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ εντός κι εκτός Τουρκίας δείχνει το εύρος της δραστηριότητας των παρακρατικών μηχανισμών και
 • 10. Ιδιαιτέρως πρέπει να ανησυχεί το φιλοτουρκικό λόμπυ που δρα στην Ελλάδα και οι εξαρτώμενοι απο το τουρκικό προξενείο που φαίνεται πως προχωρά σε εκκαθάριση διαφωνούντων κι αντιφρονούντων. Άλλωστε το “συμβολικό χτύπημα” κατά δύο αιρετών (ΟΤΑ, Κοινοβούλιο) εκπέμπει συγκεκριμένα μηνύματα…

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να παρέμβει άμεσα, να δράσει και να καταστείλει την δράση κάθε μηχανισμού που απειλεί την Εθνική Ασφάλεια τρομοκρατώντας τους Θρακιώτες ενώ πρέπει να κλειθεί από το ΥΠΕΞ ο Τούρκος Πρέσβης και να του επιδοθεί σχετικό διάβημα για την δραστηριότητα του Μουράτ Ομέρογλου.

Αρθρογράφος