Μέχρι πότε θα διαρκέσει η διακομματική ανοχή για την δράση του “Πιουριφόϊ” της Ιώνων

9 Απριλίου 202213:03

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Λίγο πριν την εκπνοή του 2021 είχαμε εκφράσει την άποψη σχετικά με το έργο της Διακομματικής για την ανάπτυξη της Θράκης ότι “Οι ίδιες εκθέσεις και το πόρισμα της πλειοψηφίας αποφεύγουν την κριτική σε εκπροσώπους και φορείς μιας πολυπλόκαμης εξουσίας που χρησιμοποιεί την Θράκη για ικανοποίηση επιμέρους στόχων, με ιδιοτέλεια και καιροσκοπισμό..”

Είχαμε επίσης συμπερασματικά τονίζει ότι στην Θράκη “Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται το Ισλάμ αλλά στις δομές του πολιτικού ισλάμ που υποστηρίζονται, καλλιεργούνται και ευδοκιμούν με την στήριξη του τουρκικού παρακράτους!”

Ποιός ήθελε να ¨ακυρώσει” την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Θράκη;

Το Ιανουάριο του 2022 είχαμε αποφανθεί ότιΤο παραερντογανικό καθεστώς ετοιμάζοντας την διάδοχη κατάσταση στα ανάκτορα του παραπέοντος Ρ.Τ. Ερντογάν φαίνεται ότι επιλέγει την Θράκη (κι όχι μόνον τον Εβρο) για να δημιουργήσει ένα δεύτερο μέτωπο στο οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να αφιερώσει πόρους, προσωπικό και κυρίως δυναμική σε έναν πολυδιάστατο υβριδικό πόλεμο πέρα από τα συμβατικά σχέδια τύπου Balyoz, Egemen, Ertugrul και την προσβολή θέσεων του Δ’ΣΣ .”

Τον Μάρτιο του 2022 ξεκινώντας από την “παραδοχή ότι οι διπλωματικές αποστολές της Τουρκίας κινούνται με γνώμονα την υλοποίηση της στρατηγικής της “Γαλάζιας Πατρίδας” και μετέρχονται όλων των μέσων για την επίτευξη των επιθυμητών ενδιαμέσων στόχων” είχαμε με τόλμη τονίσει πως “η διπλωματική αποστολή στην Κομοτηνή με αποκλειστική ευθύνη του κ. Μουράτ Ομέρογλου έχει δημιουργήσει ένα σχίσμα στο εσωτερικό της μειονότητας καθώς διαχωρίζει τα μέλη της σε “δικούς μας και χαφιέδες των Ελλήνων ” σπέρνοντας έτσι τη διχόνοια και την αντιπαλότητα μεταξύ Ελλήνων πολιτών. ενώ προχωράει και σε παράνομες κι εκβιαστικές πράξεις προτάσσοντας τα συλλογικά όργανα της μειονότητας ως νομιμοποιητικούς μηχανισμούς.”

Ο Τούρκος Πρόξενος ,κατόπιν εντολών του βαθέος παραερντογανικού αναθεωτικού νεοθωμανικού παρακράτους ” στήνει τα πιόνια στην τοπική σκακιέρα θέτοντας τις βάσεις για ένα μοντέλο power sharing στην Θράκη” και κήρυξε τον πόλεμο σε αιρετούς και άλλους επωνύμους της μειονότητας που δεν συμμορφώνονται με την γραμμή που ο ίδιος επιβάλλει στην τοπική κοινωνία.

Ο κ. Μουράτ Ομέρογλου, δρα ανενόχλητος -διά αντιπροσώπων- χωρίς να συναντά την αντίδραση των τοπικών μηχανισμών εξουσίας που επιδιώκουν την συναλλαγή με την “Υψηλή Πύλη” ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τους χρησιμοποιεί για την επίτευξη των δικών του στόχων, χωρίς να διστάζει και να τους εκθέσει σε μία σχέση συναλλαγής και συνδιαλλαγής.

Με λίγα λόγια εκθέτει το τοπικό πολιτικό σύστημα και τους κομματικούς μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, προωθεί την ατζέντα τουρκοποίησης της Θράκης και ταυτόχρονα αυτοπροβάλλεται στους προϊσταμένους του ως “επιτυχημένος” αφού καταφέρνει όλα τα παραπάνω.

Δήμος Αρριανών: ΥΠ.ΕΣ. και ΥΠ.ΕΞ. θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας “προαναγγελθείσης προβοκάτσιας”;

Η Θράκη απέκτησε,λοιπόν, ένα “παιδί-θαύμα” της τουρκικής διπλωματίας που θυμίζει τον αλήστου μνήμης Πρεσβευτή των ΗΠΑ Τζον Πιουριφόϊ που θεωρείται ως ένας από τους κλασικότερους εκφραστές της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην Ελλάδα. Ο Τζον Πιουριφόϊ έχει μείνει στα διπλωματικά χρονικά ως κυνικός, αδιαφορώντας για τα προσχήματα, με συμπεριφορά επικυρίαρχου – όπου στην εξουσία του όλες οι άλλες εξουσίες των χωρών στις οποίες υπηρέτησε ως διπλωμάτης έπρεπε να υποκλιθούν – έχει στο ενεργητικό του πολλές αποστολές, τις οποίες έφερε σε πέρας με επιτυχία.Στην Ελλάδα ήρθε το Σεπτέμβρη του 1950,και η aποστολή του ήταν η αντιμετώπιση του κομμουνισμού, η σταθεροποίηση του αστικού πολιτικού συστήματος και η συμπόρευση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Η θητεία του συνδέεται με την δολοφονία του Ν. Μπελογιάννη, την εναλλαγή κυβερνήσεων και την, με δόλιο τρόπο, εκλογική συντριβή του Νικ. Πλαστήρα.Αργότερα μετατέθηκε στην Γουατεμάλα όπου και σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Αφορμή για τα παραπάνω μας έδωσαν οι χθεσινές φωτογραφίες του Τούρκου Προξένου από την Ξάνθη όπου βλέπουμε δύο Έλληνες Βουλευτές (Μπουρχάν Μπαράν, Χουσεΐν Ζεϋμπέκ) έναν Έλληνα Δήμαρχο (Μαν. Τσέπελης , Δήμαρχος Ξάνθης) και όλο το μειονοτικό παραϊερατείο που συνεργάζεται με το τουρκικό παρακράτος ( ανάμεσά τους και ιδιώτες που διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης ΘρησκευτικήςΑρχής, Πρόεδροι δύο συλλόγων που έχουν κηρυχθεί παράνομοι με δικαστική απόφαση και άλλοι) να συμπληρώνουν το αφήγημα του κ. Μουράτ Ομέρογλου και να στέλνουν ένα συγκεκριμένο μήνυμα “επίδειξης δυνάμεως”εντός κι εκτός Χώρας:
“Ελέγχω τα πάντα, έφερα ακόμη κι Έλληνα Δήμαρχος κοντά στους (ψευδο)μουφτήδες, έφερα κοντά μου καταδικασθέντες προέδρους συλλόγων, έφερα βουλευτές που υιοθετούν τις τουρκικές θέσεις εντός κοινοβουλίου, θα σας φέρω και άλλους, Εμείς κάνουμε ό,τι θέλουμε εδώ στην Θράκη. Ελέγχουμε την Θράκη”

Ας μην ξεχνάμε ότι διαχρονικός ρόλος του Προξενείου της Κομοτηνής είναι ν α εγκλωβίζει με τους μηχανισμούς ψηφοθηρίας τους Έλληνες Αιρετούς της Θράκης εξασφαλίζοντας την ανοχή τους στις άλλες έκνομες δραστηριότητές του ή και να διασφαλίζει διαύλους επικοινωνίας με την κεντρική διοίκηση προετοιμάζοντας σταδιακά το έδαφος για την μελλοντική συνδιοίκηση.

Φιλέλληνες, φιλότουρκοι και”τάγματα ειρήνης” ….

 

 

Αξιοσημείωτη η απουσία του βουλευτή Ροδόπης (ΚΙΝ.ΑΛ./ΠΑΣΟΚ) κ. Ιλχάν Αχμέτ από τις “τουρκοπροξενικές μαζώξεις” ο οποίος τον τελευταίο καιρό βάλλεται όχι μόνον από τους τοπικούς μηχανισμούς του τουρκικού προξενείου αλλά και από το φιλοτουρκικό λόμπυ των Αθηνών προσπαθώντας να διαβάλλει τον κ. Ιλχάν Αχμέτ στο εσωτερικό της μειονότητας αλλά και στους μηχανισμούς της Τουρκίας στην Άγκυρα, δημιουργώντας την εντύπωση ότι ο κ. Ιλχάν Αχμέτ “πηγαίνει κόντρα στο κοινό αίσθημα της μειονότητας”.

Χαρακτηριστική η πρόσφατη ανάρτηση του κ. Παναγιώτη Δημητρά την οποία επικαλείται και ο κ. Ιλχάν Ταχσίν σε σχετικό άρθρο του. [Να θυμήσουμε και την περίφημη υπόθεση με το fake news της Gundem και το “κείμενο συνεκδοχής” που ακολούθησε μία εθιμοτυπική επίσκεψη με τα ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ του Προέδρου της ΔΕΜΠ Κομοτηνής στο γραφείο του κ. Ιλχάν Αχμέτ]. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟ κ. ΜΠΟΥΡΧΑΝ ΜΠΑΡΑΝ και ΧΟΥΣΕΙΝ ΖΕΥΜΠΕΚ

Μπορεί να πέρασε απαρατήρητη και χωρίς την συμμετοχή βουλευτών η συζήτηση επί της Εκθέσεως της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για την ανάπτυξη της Θράκης», σύμφωνα με το άρθρο 45 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, αλλά θα πρέπει να δει κανείς με μεγάλη προσοχή τις τοποθετήσεις του σώματος αλλά και τις επιμέρους των βουλευτών της Θράκης, των κ. Ιλχάν Αχμέτ, Μπουρχάν Μπαράν και Χουσεΐν Ζεϋμπέκ .

Στην περίπτωση του ΚΙΝΑΛ έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για την μελλοντική ανάλυση η τοποθέτηση του κ. Μιχάλη Κατρίνη, που ουσιαστικά ΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ο κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι σίγουρο ότι συνδέονται με τους σχεδιασμούς του στρατιωτικού κατεστημένου της Τουρκίας για την Ελλάδα και την Θράκη και η αναλυτική προσέγγιση της δράσης του Τούρκου Προξένου παραπέμπει στον ρόλο του εντολοδόχου στρατιωτικών εντολών για την δημιουργία αντεθνικού κλίματος μέσα από μηχανισμούς αναθεωρητικούς που διαταράσσουν την κοινωνική συνοχή της περιοχής.

Ας μην ξεχνάμε ότι στην περίπτωση της Κύπρου η γείτων επικαλέστηκε τα δικαιώματα των ομοεθνών της και το καθεστώς της «εγγυήτριας δύναμης», για να θέσει υπό τον έλεγχό της το ένα τρίτο του νησιού , όπως τώρα η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία επικαλούμενη την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο περιοχών του Ντονμπάς από τη Μόσχα.

Τί σηματοδοτεί η παρουσία των ΤΕΔ στην εκδήλωση για τον Αχμέτ Σαδήκ στην Άγκυρα;

Αρθρογράφος