Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν – Ο Εχίνος σε 14ήμερη καραντίνα (video)

25 Μαρτίου 202018:58

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς τα όσα εδώ και μέρες φοβούνται κάτοικοι, ειδικοί και δημοσιογράφοι για την κατάσταση που επικρατεί στα Πομακοχώρια της Ξάνθης , της Ροδόπης και γενικά σε δήμους και οικισμούς της μειονότητας.

Σε καραντίνα τέθηκε το χωριό Εχίνος του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη, λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κορωνοϊό, από τις 6:00 το απόγευμα της Τετάρτης και για δύο εβδομάδες.

Η αδιαφορία της ΠΑΜΘ, η ολιγωρία των αρμοδίων των οικείων δήμων , η άγνοια της Αθήνας για τις πληθυσμιακές και δημογραφικές ιδιαιτερότητες της περιοχής, οι τοπικοί βουλευτές (με λίγες εξαιρέσεις) που δεν “πάτησαν πόδι” για άμεση στελέχωση των αρμοδίων φορέων στην περιοχή, οι άπειροι και άσχετοι με την ιατρική επιστήμη διοικητες νοσοκομείων των τριών κρισίμων νομών της Θράκης, οι πιέσεις που δέχονται οι ιατρικοί σύλλογοι κάθε φορά που επισημάινουν τα κακώς κείμενα, η ανυπαρξία υπηρεσιών όπως η ΕΥΠ και η ΥΠΥ που ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ να προειδοποιήσουν Υπουργείο Υγείας και Κυβέρνηση και να ενεργοποιηθούν μηχανισμοί ενημέρωσης και διαλογής πιθανών ασθενών από τις συνοριακές διαβάσεις, είναι μόνον κάποιες από τις αιτίες των όσων ζούμε και θα ζήσουμε στις μέρες που ερχονται.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γινει στον ρόλο που θέλει να διαδραματίσει το εθνικιστικό ΚΙΕΦ το οποίο και λειτούργησε μέχρι στιγμής με προβοκατόρικο τρόπο.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από τις 18:00 το απόγευμα σήμερα, επιβάλλεται προσωρινός περιορισμός των κατοίκων χωρίς καμία εξαίρεση μετακίνησης. Η καραντίνα ισχύει για δύο εβδομάδες οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Την τροδοφοσία και τις λοιπές ανάγκες θα καλύπτουν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτι κάλεσε τους κατοίκους της Ξάνθης να παραμείνουν σπίτια τους καθώς ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου είναι υψηλότατος.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια.

Αρθρογράφος