Στην Κομοτηνή στις 22 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα

21 Απριλίου 202411:28
Τη Δευτέρα 22 Απριλίου η Κομοτηνή θα υποδεχτεί την Ολυμπιακή Φλόγα ως μία από τις πόλεις- σταθμούς από όπου θα περάσει στη διαδρομή της από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι το Παρίσι.
🏃 Διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κομοτηνή:
📌 Αφετηρία από την οδό Υψηλάντου 21 στις 14:22.
↘️ Οι Λαμπαδηδρόμοι με τη σειρά που θα παραλάβουν την Ολυμπιακή Φλόγα, είναι οι εξής:
▪️ Από την οδό Υψηλάντου 1 μέχρι την Τσανάκλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (Δημοκρίτου & Στουκόπουλου), 14:25: 1ος Λαμπαδηδρόμος Κυριάκος Μπακιρτζής- Πολεμικές Tέχνες.
▪️ Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής μέχρι την οδό Δημοκρίτου 1, 14:28: 2η Λαμπαδηδρόμος, Νικολέτα Μπάρμπα– Πάλη.
▪️ Από την οδό Δημοκρίτου μέχρι την οδό Ορφέως 21, 14:31: 3ος Λαμπαδηδρόμος, Αθανάσιος Μιμίκος – Καλαθοσφαίριση με Αμαξίδιο.
▪️ Από την οδό Ορφέως 21 μέχρι και το Δημαρχείο της Κομοτηνής, 14:34: 4ος Λαμπαδηδρόμος, Κωνσταντίνος Μπανιώτης -Άλμα εις Ύψος.
▪️ Από το Δημαρχείο μέχρι τη συμβολή των οδών Σισμάνογλου με Ζυμβρακάκη, 15:07: 5ος Λαμπαδηδρόμος, Χαρούν Μολλά- Ποδηλασία.
▪️ Λαμπαδηδρόμοι: Οι δύο αθλητές που επέλεξε η Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας είναι οι: Κυριάκος Αμούτζας και Δημήτρης Μπαξεβανίδης.
▪️ Τελετής Αφής στο Δημαρχείο Κομοτηνής στις 14:37
▪️ Τελετή Αφής Βωμού από τον Λαμπαδηδρόμο, Κώστα Μπανιώτη. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024».
🇬🇷 Θα ακουστεί ο Ολυμπιακός ύμνος, ο Εθνικός Ύμνος της Γαλλίας και ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας, ενώ παράλληλα θα υψωθούν οι αντίστοιχες σημαίες.
👤 Αφού ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» και εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων.
👉 Στις 15:07, η Ολυμπιακή Φλόγα θα ξεκινήσει το ταξίδι της από την Κομοτηνή προς την Αλεξανδρούπολη.

 

Αρθρογράφος