Από τον Εχίνο ο 21ος νεκρός με Covid 19

25 Μαρτίου 202016:51

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε.
Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Με αυτό το δελτίο τύπου το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης επιβεβαίωσε τις αρχικές αναφορές για τον θάνατο 74χρονου (άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν 77χρονο)  την Τρίτη 24 Μαρτίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με καταγωγή από τον Εχίνο του Δήμου Μύκης, ο οποίος είναι και μέχρι στιγμής το 21ο θύμα του κορωνοϊού.

Το τεστ για τον κορωνοϊό έγινε στον ηλικιωμένο πριν το θάνατο καθώς υπήρξε συσχέτιση και με άλλα κρούσματα στον οικισμό. Το αποτέλεσμα ήρθε μετά το θάνατο και επιβεβαίωσε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό, όπως αναφέρει το xanthi2.gr.

Ο πρώτος θάνατος έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους καθώς ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, κυρίως της ορεινής περιοχής, μεταναστεύουν σε χώρες του εξωτερικού όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ιταλία για απασχόληση. Αρκετοί εξ’ αυτών έχουν επιστρέψει ήδη στην Ξάνθη τις τελευταίες ημέρες

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο σημείωμά μας,απαιτείται εγρήγορση, υπευθυνότητα όλων των αρμοδίων φορέων ενώ οι μηχανισμοί της Πολιτείας και του Κράτους πρέπει να δράσουν άμεσα προς την κατεύθυνση προστασίας της δημόσιας υγείας.

 

 

Αρθρογράφος