Η Κομοτηνή ενωμένη στην μάχη εναντίον της αόρατης απειλής Covid-19 (video)

25 Μαρτίου 202012:07

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την Τρίτη 24/3/2020 ο Δήμος Κομοτηνής, έστω κι αργά, προχώρησε σε μία πρωτοβουλία που υπαγορεύουν λόγοι ασφαλείας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, όταν στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών της χωρικής του ενότητας, το αυτοκίνητο με την ηχητική εγκατάσταση που μετέδιδε μήνυμα για τον Κορονοϊό και την απαγόρευση κυκλοφορίας, παράλληλα με την ελληνική γλώσσα, υπήρξε και στην τουρκική.

Ήταν μία κίνηση που οφείλεται σε πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης,ο οποίος τις τελευταίες ημέρες ήρεμα και αποφασιστικά προχωράει σε κινήσεις ουσίας όσο κι αν κρατάει χαμηλά τον πήχη της δημοσιότητας.

Οι επιθέσεις που δέχεται από συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους αλλά και άλλους από την ομάδα του Εθνοσωτήριου life-style της πόλης και της περιοχής είναι τουλάχιστον άκυρες, άκαιρες και εκ του πονηρού.

Και αυτούς όλους ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ όταν η ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΝΩΛΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ άρχισε τον Αύγουστο να απειλεί την περιοχή, ούτε όταν η ΕΠΙΔΗΜΙΑ της γρίπης σάρωνε την Κομοτηνή και τα σχολεία αποδεκατίσθηκαν….

Αν ο κ. Γιάννης Γκαράνης και οι συνεργάτες καταφέρουν με αυτό το μήνυμα να σώσουν ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ, αν ο κ. Ευρυπιδης Στυλιανίδης μπόρεσε να βοηθήσει ΕΣΤΩ ΚΑΙ 12 ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ, αν ο κ. Ιλχάν Αχμέτ και οι ομοτράπεζοί του καταφέρουν να ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΝ την Περιφέρεια ή την Κεντρική Διοίκηση , αν Μουφτήδες και Ιερείς έκλεισαν Ναούς και Τεμένη και ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΩΝ, αν εμείς τα ΜΜΕ καταφέρουμε ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ (κι όχι μόνον) ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ τότε αυτή η κοινωνία μπορεί να προχωρήσει.

Απέναντι στην απειλή του Covid-19 είμαστε όλοι το ίδιο στόχοι! Όπως το 1999 ήμασταν το ίδιο στόχοι όσοι ζήσαμε τους ΝΑΤΟϊκόυς βομβαρδισμούς που σκότωναν το ίδιο Αλβανούς, Σέρβους, Αιγυπτιους, Αθίγγανους, Βλάχους, Βοσνίους,Τούρκους …….

Και κάτι χειρότερο: εάν ο ιός είναι στον αέρα θα ήθελα να ξέρω πως θα τον αντιμετωπίσουμε: με τις κολώνιες του Ερντογάν ή με τις συνομωσιολογίες των απαιδεύτων;

Άραγε , όσοι επικρίνουν την κίνηση του Δήμου Κομοτηνής έχουν νοιώσει την αγωνία εκείνων των γιατρών που προσπαθούν να πείσουν συμπολίτες μας πουν δεν γνωρίζουν (καλά) την ελληνική γλώσσα για την τήρηση των Μέτρων Ατομικής Προστασία;

Έχουν δει τα δάκρυα στα μάτια γιατρών και νοσηλευτών  που δυσκολεύονται να πείσουν τους συμπολίτες μας ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΥΛΕΣ ;

Γνωρίζουν τα στοιχειώδη για τους τρόπους μεταδικότητας του μεταλλασσόμενου ιού;

Το μόνο ΑΤΟΠΗΜΑ του κ. Γιάννη Γκαράνη είναι ότι δεν έβγαλε και μήνυμα για τις κοινότητες Ρομά του Δήμου Κομοτηνής.

Το ότι βεβαίως εκεί στον Δήμο Κομοτηνής έχουν ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ και κληρονόμησαν την ΚΡΥΨΙΝΟΙΑ ΤΟΥ Γ. Πετρίδη είναι επίσης κακή συνήθεια…

Και κάτι ακόμη: αν η κίνηση του Γ. Γκαράνη ενόχλησε κάποιους ενδοπαραταξιακά, ενδομειονοτικά ή εσωκομματικά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ, τότε είναι στον σωστό δρόμο.

Και είμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι αυτή η κίνηση δεν ΆΡΕΣΕ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ που ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ..

Η κοινωνία της Κομοτηνής ίσως βρεί τον δρόμο της.. Άλλωστε, η ζωή μετά τον κορωνοϊό δεν θα είναι ίδια.. Και  η Ελληνική Πολιτεία αλλά και οι Έλληνες Πολιτικοί πρέπει να το αντιληφθούν ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ!!!

Προσευχόμαστε όλοι, ο καθένας στον δικό του Θεό, να γλυτώσει η Ελλάδα και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ από τον φονικό ιό που έχει σαρώσει την υπόλοιπη Ευρώπη , την γειτονιά μας των Δυτικών Βαλκανίων, την Τουρκία αλλά και τον κόσμο ολόκληρο.

Ας γλυτώσουμε τώρα και ας αναμετρηθούμε μετά.. Μέχρι τότε ισχύει ο στίχος του Κώστα Τριπολίτη “….και επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε στο εξής θα παίζουμε σ’ αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα”

*η φωτογραφία είναι από μία κηδεία που τελέσθηκε στην Ελληνική Θράκη σε καιρό κορωνοϊού. Πόσοι φορούν μάσκα; Έγινε κάποια καταγγελία; Παρενέβησαν αρμόδιοι φορείς ΕΛ.ΑΣ. , ΕΥΠ, ΥΠΥ, ΠΑΜΘ; ……….

Αρθρογράφος