Θρίλερ με την κρίσιμη ψηφοφορία στην κυπριακή Βουλή

19 Μαρτίου 201315:29

Δραματικές είναι οι στιγμές στην Κύπρο, μετά και την παραδοχή του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ότι δεν εξασφαλίζεται στη Βουλή η απαιτούμενη πλειοψηφία για το νομοσχέδιο που αφορά το κούρεμα των καταθέσεων.Η ψηφοφορία αναβάλλεται και μετατίθεται εκτός απροόπτου για την Τετάρτη.

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στη Λευκωσία. Ο πρόεδρος όρισε για το απόγευμα της Τρίτης νέα συνάντηση πολιτικών αρχηγών σε μια προσπάθεια να τους πείσει.

Στη Μόσχα μεταβαίνει, πιθανώς εντός της ημέρας, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής. Στη ρωσική πρωτεύουσα αναμένεται και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προσπαθεί να ανακόψει μία ρωσική βοήθεια στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος Αναστασιάδης με την κ. Μέρκελ, η γερμανίδα καγελάριος φέρεται να επέμεινε ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχεδο διάσωσης πρέπει να διεξαχθούν αποκλειστικά και μόνο από την τρόικα.

Τέλος, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ εμφανίζεται να στηρίζει την πρόταση για ελάφρυνση του κουρέματος στις μικρές καταθέσεις.
in.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr