Γιορτή για το περιβάλλον στο πλαίσιο δράσεων ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής

19 Μαΐου 202409:10

Εκδήλωση για την βράβευση των μαθητών διοργανώνει ο Δήμος Κομοτηνής στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης Followgreen, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 στην «Τσανάκλειο» στις 11.00 π.μ.

Τα σχολεία πρόκειται να βραβευθούν στο πλαίσιο του  Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης όπου για 5η συνεχή χρονιά συνέλεξαν πόντους από τη διαλογή στην πηγή για ανακύκλωση 5 ρευμάτων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαιο και μπαταρίες). Επίσης τα σχολεία θα βραβευτούν για τη συμμετοχή τους στην Εικαστική Δράση Ανακύκλωσης που ήταν ενεργή στην δημοτική πλατφόρμα Followgreen.

Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα επιβραβευθούν με βεβαιώσεις  συμμετοχής, ενώ τα πρώτα σχολεία θα λάβουν βραβεία και δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Υποστηρικτές της βράβευσης και της δράσης γενικότερα είναι οι ακόλουθες εταιρείες:

  • Eco Μονοπρόσωπη ΕΠΕ
  • EastWest Greece
  • Παπαδήμος Παπάκης ΟΕ
  • Επιγραφές Αδαμίδης
  • Μεσόγειος Α.Ε.
  • Τηγανέλαια Θράκης.

Στις υπαίθριες δραστηριότητες θα συμμετέχει ενεργά το Κέντρο Νεολαίας και εθελοντισμού «Exagono» του Δήμου Κομοτηνής, ενισχύοντας έτσι το πλαίσιο δράσεων για την πρώτη Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2024.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, μαζί με τα παιδιά σας για να γνωρίσετε τον κόσμο της ανακύκλωσης, μέσα από τη δουλειά των παιδιών, αλλά και να συμμετάσχετε στα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια Followgreen.

Αρθρογράφος