“Τουρκο -Ισλαμικό Εκπαιδευτικό Τόξο”: Γιατί ο Πιουριφόϊ της Ιώνων επιχειρεί διείσδυση τώρα και στα μειονοτικά σχολεία;

28 Απριλίου 202207:24

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στην εκτενή αρθρογραφία μας για τα τεκταινόμενα στην Θράκη ήδη από το πρώτο κείμενό μας το 2014 στο Komotinipress είχαμε αναφερθεί στον “Δούρειο Ίππο” των παραλλήλων δρομών που χρηματοδοτούνται από το ερντογανικό παρακράτος με φορείς υλοποίησης το μειονοτικό παραϊερατείο και κεντρικό συντονιστή-επιβλέποντα τον εκάστοτε Πρόξενο, που στην περίπτωσή μας είναι ο “νεός Πιουριφόΐ” της Ιώνων.

Ένας από τους κύριους θεματικούς μας άξονες σχετίζεται με το γεγονός ότι από το 2017 η κοινωνία της Θράκης βρίσκεται αντιμέτωπη με την άνοδο των νεο-οθωμανικών ανατρεπτικών ομάδων που καλύπτονται από την λειτουργία θρησκευτικών ταγμάτων στην Θράκη κι ως αποστολή έχουν να προωθούν την “θρησκειοποίηση της εκπαίδευσης των μουσουλμανοπαίδων” με την καθολική έγκριση του Προέδρου Ερντογάν και των υπηρεσιών του και φορείς υλοποίησης τους μηχανισμούς του τοπικού πολιτικού ισλάμ (παράτυποι παραθρησκευτικοί λειτουργοί και οι ακόλουθοι αυτών).

Ποιοί και πως θα θρηνήσουν για τον Μ. Μόρσι  στην Ελλάδα…

Η αθηνοκεντρική διαχείριση των μειονοτικών ζητημάτων σε συνδυασμό με τον “αβδηριτισμό που επειλεί την Θράκη” και τις “άκομψες και βεβιασμένες” παρεμβάσεις του Προξενείου στην λειτουργία του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής “Χαϊριγιέ” μας οδήγησαν το 2019 στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε σε μία ιδιότυπη “κοσοβοποίηση” της μειονοτικής εκπαίδευσης στην Θράκη, και μάλιστα σε μία πρώϊμη φάση της , καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο Κοσσυφοπέδιο ο τουρκικός παράγοντας στα Βαλκάνια είχε υποστηρίξει ανάλογες κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών με εθνικό και θρησκευτικό πρόσημο.

Τότε (το 2019) είχαμε τονίσει ότι: Σε εξέλιξη βρίσκεται το προξενικό σχέδιο δημιουργίας παράλληλης εκπαιδευτικής δομής αφού πριμοδοτείται η ανέγερση μίας νέας «Εστίας Τουρκοφρόνων» που πρόσκεινται στο «Τάγμα των Σουλεϊμαντζήδων». Πρόκειται για ένα πενταόροφο κτήριο στην οδό Τυρολόης που αναμένεται να εξυπηρετήσει τους προαναφερθέντες στόχους. Αντίστοιχες κινήσεις έχουμε και σε υπόλοιπα σημεία της Θράκης αλλά και σε περιοχές ενδιαφέροντος για τα τουρκικά σχέδια.

Το 2020 είχαμε αναφερθεί στην αποδυνάμωση του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής “Χαϊριγιέ” το οποίο΄από 400 σπουδαστές, διαθέτει πλέον 140 και παρατηρείται η μαθητική μετανάστευση προς την Τουρκία όπου λειτουργούν αντίστοιχες εκπαιδευτικές δομες (θρησκευτικά γυμνάσια και Λύκεια Ιμάμ Χατίπ) που αποτελούν σημαντικό εργαλείο αφελληνισμού κι εργαλειοποίησης της μειονότητας.

Ένας από τους στρατηγικούς στόχους του τουρκικού παρακράτους που δρα στην Θράκη είναι η αποδυνάμωση και του Σωματείου Ιεροδιδασκάλων Ισλαμικής Θρησκείας.Παρά τις προσπάθειας που αρχικά κατεβλήθησαν για τον διορισμό των 240 ιεροδιδασκάλων, οι μηχανισμοί του τουρκικού παρακράτους διοχέτευσαν “μαύρο χρήμα” για την εξαγορά συνειδήσεων αλλά και για να προωθήσουν στην μειονότητα αναρμόδιους και ακατάλληλους ανθρώπους οι οποίοι μεταγγίζουν τη διαφθορά τους στην μειονοτική κοινωνία της Θράκης.

Να υπογραμμισθεί ότι ο Σοφολογιώτατος Τοποτηρητής Μουφτής που είναι όχι μόνο ο πνευματικός καθοδηγητής του Ιδρύματος αλλά πλέον και πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας αυτού είχε αποδυναμωθεί μερίμνη του τοπικού και αθηνοκεντρικού πολιτικού συστήματος αλλά και με την θεσμική ασέβεια προς τον ρόλο του που επιδεικνύουν τοπικοί και άλλοι άρχοντες και παράγοντες. Εδώ να τονισθεί και ο ανύπαρκτος ρόλος της ΔΕΜΠ Κομοτηνής, που εκτός από κινήσεις δημοσίων σχέσεων, προσφορά λουκουμιών και παρασκηνιακές επαφές δεν αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην τοπική κοινωνία.

Δύο χρόνια μετά τις αφετηριακές μας επισημάνσεις, το 2021, και με αφορμή τις εκλογές στις σχολικές εφορείες των μειονοτικών σχολείων της Θράκης είχαμε εκφράσει την βεβαιότητα, βάσει των πληροφοριών μας, ότι προχωρά το σχέδιο με την ενίσχυση των δράσεων του “Τάγματος των Σουλεϊμαντζήδων – Suleymancılar Cemaati” ενώ αντίστοιχες κινήσεις έχουμε και σε υπόλοιπα σημεία της Θράκης αλλά και σε περιοχές ενδιαφέροντος για τα τουρκικά σχέδια.

Δεν είναι επίσης τυχαίο, ότι στελέχη και μέλη του μειονοτικού παραϊερατείου εξελέγησαν και σε σχολικές επιτροπές μειονοτικών εφορειών ενώ κάποιοι εξ αυτών συνδέονται και με ενεργό ρόλο σε δημοτικές παρατάξεις, κι εκμεταλλευόμενοι την πρακτική που ακολουθούν κάποιοι δήμοι με την παρακράτηση χρημάτων των σχολικών επιτροπών για να τα διοχετεύουν αδιαφανώς σε άλλες δράσεις , προωθούν παρασκηνικά την χρηματοδότηση σχολικών εφορειών μειονοτικών σχολείων της Θράκης με σκοπό να υπάρξουν εργασίες συντήρησης σε αυτά τα σχολεία με χρήμα από τα μαύρα ταμεία του ερντογανικού παρακράτους!

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του γράφοντος, το τουρκικό παρακράτος, έχοντας χαρτογραφήσει τις υπάρχουσες αδυναμίες σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής κοινωνίας (λ.χ. υγεία, παιδεία) προωθεί μέσω του τουρκοπροξενικού μειονοτικού παραϊερατείου “μυστικά κονδύλια” τώρα και σε σχολικές μονάδες εντός της Ελληνικής Επικράτειας και της Θρακικής ενδοχώρας με διττό σκοπό: Από την μια να προωθήσει τα σχέδια για την τουρκοισλαμομοπποίηση της εκπαίδευσης και από την άλλη να δημουργήσει οικονομικές εξαρτήσεις για εκείνους τους Έλληνες πολίτες της μειονότητας που πιθανώς θα δεχόταν υπό την πίεση των καταστάσεων μια τέτοια συναλλαγή εκβιάζοντάς τους σε μία δεδομένη χρονική στιγμή για να συμμετάσχουν στην ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ των τουρκοπροξενικών σχεδίων στην Θράκη.

Σε εφαρμογή το τρίτο στάδιο δημιουργίας “Γκρίζων Ζωνών” (και) στην Θράκη

Να μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τις διαρροές του wikileaks η “Η Τουρκία μισθοδοτεί στη Θράκη γνωστούς ιμάμηδες και ηγέτες της μειονότητας με 4 έως 5 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο…Στη μειονότητα υπάρχουν και Πομάκοι και Ρομά, αλλά η Τουρκία βάζει σε όλους την ετικέτα του Τούρκου”

Στην φωτογραφία εξωφύλλου (όπως λέγαμε παλιά) βλέπουμε την σημερινή ομάδα του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή και της ΜΙΤ στην Θράκη που προωθεί (δεν είναι τυχαία η παρουσία τους στο τουρκο-Ιφτάρ Κομοτηνής όπου έγινε επίδειξη δύναμης του Πιουριφόϊ) το ισλαμικό τόξο στην περιοχή μέσα από δράσεις φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους,αλλά αλληλένδετες χωροταξικά και δημογραφικά στην Ελληνική Θράκη. Ανάμεσα τους ο Μουσταφά Ντουντάρ που χρηματοδότησε την ανέγερση του γνωστού μνημείου και της οθωμανικής κρήνης στην Φιλλύρα και του υμνητή του Ερντογάν, Ριτβάν Μολλά Ισά δημοτικού συμβούλου του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, που θέλει να εκλεγεί βουλευτής Ροδόπης με το ΚΙΝ.ΑΛ.

Φθάνουμε,λοιπόν, στο 2022, και στα περίφημα τουρκο-Ιφτάρια που τα διοργανώνει η ΜΙΤ  με την συμμετοχή στελεχών του μειονοτικού παραϊερατείου, των ακολούθων τους αλλά και “συναινούντων” θεσμικών που δεν αντιλαμβάνονται (;) ότι η παρουσία τους νομιμοποιεί τα σχέδια του Πιουριφόϊ της Ιώνων τα οποία φαίνεται ότι απολαμβάνουν και της έγκρισης ακόμη και του ΠΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, που παρέθεσε και δείπνο Ιφτάρ στον κ. Μουράτ Ομέρογλου, ΕΚΠΕΜΠΟΝΤΑΣ ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.

Όσοι δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του νέου Πιουριφόϊ της Θράκης αντιμετωπίζουν την “ποινή της πολιτικής τους εξόντωσης”.

Αυτό όμως είναι θέμα για το επόμενο άρθρο μας…

Αρθρογράφος