Τούρκοι αξιωματούχοι και ψευδομουφτήδες σε Ιφτάρ 2000 ατόμων στην Κομοτηνή

27 Απριλίου 202207:32

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όπως είχε προαναγγελθεί πραγματοποιήθηκε νηστίσιμο δείπνο Ιφτάρ στο κτίριο της πρώην ΕΤΝΚ, την Τρίτη 26/4/2022 με κύριο προσκεκλημένο τον κ. Μεχμέτ Κασάπογλου, Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού της τουρκικής κυβέρνησης ο οποίος περιστοιχιζοταν από μέλη του μειονοτικού παραϊερατείου και μέλη της διπλωματικής αποστολής της γείτονος με επικεφαλής την Α.Ε. Πρέσβη στην Αθήνα κ. Burak Özügergin.

Ο υψηλός καλεσμένος αφίχθη το μεσημέρι μετά της συζύγου του και την συνοδεία του με κυβερνητικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, ακολούθησε η επίσκεψη του στα γραφεία του DEB/ΚΙΕΦ, προσευχήθηκε στον τάφο του Αχμέτ Σαδήκ, συμμετέσχε στη απογευματινή προσευχή στο κέντρο της πόλης της Κομοτηνής στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ , έκανε βόλτα στην αγορά της Κομοτηνής, συναντήθηκε με προέδρους συλλόγων και σωματείων, παρέστη στο Ιφτάρ και στην συνέχεια θα μεταβεί για προσευχή στο χωριό Αμάραντα και μετά θ’αναχωρήσει για Αλεξανδρούπολη για επιστροφή στην Τουρκία.

Ο δεύτερος κυβερνητικός αξιωματούχος που είχε ενεργό συμμετοχή στην σημερινή εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Χακάν Τσαβούσογλου, Δήμαρχοι από Bursa Osmangazi, τον Δήμο Γιλντιρίμ, ο Περιφερειάρχης Ιψάλων, εκπρόσωποι των Συλλόγου της Προύσσας κ.α.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι εκτός πρωτοκόλλου ήταν ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο μοναδικός βουλευτής Ροδόπης που εκπροσωπεί την μειονότητα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ενώ είναι εμφανής η “ανανέωση” που επιχειρεί το μειονοτικό παραϊερατείο στο σκέλος που (θα) εκπροσωπεί πολιτικά την μειονότητα. (βλ. και σχετική ανάλυση στο Πολιτική Συμφωνία ή “Συγχωροχάρτι” ΠΑΜΘ Χρ. Μέτιου στον Πιουριφόΐ της Ιώνων; – Το γνωρίζει η ΝΔ και η Κυβέρνηση;)

Το τελικό μήνυμα από το πολιτικοποιημένο νηστίσιμο δείπνο Ιφτάρ  , που κινήθηκε στα όρια της “τουρκοεθνικιστικής ευπρέπειας” ήταν το αναμενόμενο: «Θα είμαστε πάντα με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, βάσει πρωτοκόλλου συμμετείχαν στο Ιφτάρ οι :

 Hakan Çavuşoğlu, Burak Özügergin,  Murat Ömeroğlu, Mustafa Dündar,Abdulhadi Turus, Ali Molla Salih,  Prof. Dr. Mümin Şahin, Ekrem Güngör, Ali Eminlatif,  Gürcan Yılmaz, İkbal İbrahimoğlu, İbrahim İsmailoğlu ,Cihat Yusufoğlu,  İbrahim Şerif, Ahmet Mete,  Burhan Baran  Hüseyin Zeybek, Ahmet Hacıosman, Dr. Hüseyin Baltacı,Çiğdem Asafoğlu,  Sadık Ahmet,Levent Sadık Ahmet,Ozan Ahmetoğlu,Rıdvan Ahmet,  Erdem Hüseyin,  Rıdvan Delihüseyin,  Sadık Sadık, Sinan Ahmet,  Mehmet Emin Ahmet, Ahmet Kara, Hasan Apti, Mehmet Koç, İsmet Kadı,  Caner İmam, Cemil Kabza, Aydın Ahmet,  Hüseyin Bostancı, Tarkan Multaza,  Ahmet İbram, Cihan İmamoğlu

Αρθρογράφος