Σε εφαρμογή το τρίτο στάδιο δημιουργίας “Γκρίζων Ζωνών” (και) στην Θράκη

7 Ιανουαρίου 202215:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε ένα σχετικά πρόσφατο κείμενό μας , είχαμε επισημάνει ότι “Η τουρκική επιθετική πολιτική έχει διαμορφώσει το στρατηγικό σχέδιό της για την δημιουργία Γκρίζων Ζωνών στην Θράκη κι αυτό προσπάθησε να το υλοποιήσει τον Μάρτιο του 2020 κατά τα πρότυπα των Ιμίων , χωρίς να υπολογίζει ότι οι Θρακιώτες θα έδιναν την δική τους Μάχη του Έβρου…” και υπογραμμίζαμε εμφαντικά ότι “Η δημιουργία “Γκρίζων Ζωνών” στην Θράκη συνίσταται σε τρία βασικά στάδια: α) την επιβολή του δικτύου των παρακρατικών και παραθρησκευτικών εκπροσώπων του πολιτικού ισλάμ υπό την ηγεσία των Μετέ-Σερήφ, β) την παγίωση των παραλλήλων δομών (σε θρησκεία, εκπαίδευση, οικονομία, υγεία, κοινωνία κ.α.), και γ) στην διαμόρφωση ενός “αρχιϊερατικού” πυλώνα θρησκευτικής και πολιτικής επιρροής με στόχο την κεντρική πολιτική σκηνή με την δημιουργία ενός “αρχιιερατείου” για τους μουσουλμάνους εκτός Θράκης.

Ποιοί προωθούν τις “Γκρίζες Ζώνες” στην Θράκη;

Η εν εξελίξει εκδήλωση στην Άγκυρα που είναι αφιερωμένη στον Αχμέτ Σαδήκ δεν αποκλείεται να αποτελεί το επισφράγισμα του τρίτου στάδιου του “γκριζαρίσματος της Θράκης” ενώ προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον η συναντηση τριών αιρετών Δημάρχων της Θράκης με τον γνωστό Χακάν Τσαβούσογλου, συνάντηση που παραπέμπει στους 3 Σωματοφύλακες με τον Μέντορά τους: ο εξισορροπιστής Οντέρ Μουμίν, ο ριζοσπαστικός Ριντβάν Δεληχουσεΐν και ο αποτελεσματικός Ριντβάν Αμέτ.

Τί συνέβη στον Ίασμο;

Το παιχνίδι των τουρκοφρόνων στον Εχίνο

Τί ακριβώς έγινε στο AGROFEST  των Αρριανών;

Σίγουρα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μειονοτικό Game of Thrones το οποίο βρίσκει την ελληνική πλευρά σε ρόλο θεατή και μάλιστα στην ίδια χρονική στιγμή με την δημοσιοποίηση του πορίσματος της Διακομματικής για την Θράκη και λίγο μετά την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Νίκου Δένδια στον Έβρο που θορύβησε την τουρκική κυβέρνηση ενώ όπως είχαμε επισημάνει “…παρά τις αδυναμίες των πορισμάτων η επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Νίκου Δένδια ήρθε με εικόνα και ήχο να δείξει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πέρα από πορίσματα και εκθέσεις έχει σχέδιο, προοπτική και γνωρίζει τί πρέπει να κάνει!”

Ποιός ήθελε να ¨ακυρώσει” την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Θράκη;

Μία άλλη επισήμανση που οφείλουμε να κάνουμε αφορά στον ρόλο του κ. Λεβέντ Σαδήκ ο οποίος βρίσκεται σε συναλλακτικές σχέσεις με τον κ. Οντέρ Μουμίν, έχει οργανώσει τουρκοσυνέδριο με τον Ριντβάν Αμέτ στα Αρριανά και βρίσκει πολύτιμο συνεργάτη στον Δήμο Μύκης στο πρόσωπο του Ριντβάν Ντελη Χουσεΐν.

Μέχρι στιγμής και οι τρεις Έλληνες Αιρετοί Δήμαρχοι τυγχάνουν της στήριξης της Ελληνικής Πολιτείας λόγω του θεσμικού τους ρόλου ενώ κι ο Λεβέντ Σαδήκ δραστηριοποιείται στην Θράκη ανενόχλητος παρά την κατά καιρούς ανθελληνική στάση του.

Κεράσι, Μύρτιλο, Ανάπτυξη και το νέο προφίλ του κ.Λεβέντ Σαδίκ

 

Στην “επόμενη ημέρα” πώς θα μεταβούν οι τρεις Δήμαρχοι στην Αθήνα να ζητήσουν βοήθεια, χρήματα και επιδοτήσεις από την κεντρική διοίκηση όταν συντάσσονται σε μία “γραμμική πρόκληση” της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας;

 

“Σχέδιο Παράλληλων Δομών Υγείας” στη Θράκη: Τα τρία ατοπήματα του Χακάν Τσαβούσογλου!

Οι τρέχουσες εξελίξεις απαιτούν έναν υψηλό βαθμό γνώσης της τοπικής ανθρωπογεωγραφίας και της εκλογικής κοπτορραπτικής και ένα άλλο ερώτημα που μένει ν’απαντηθεί είναι: πήγαν μόνοι τους ή τους έστειλαν;

Το τουρκικό Προξενείο απειλεί κι εκβιάζει Έλληνες Αιρετούς

Αρθρογράφος