Τι δουλειά είχαν στο τουρκοιφτάρ οι αντίπαλοι του Οντέρ Μουμίν;

27 Απριλίου 202206:11

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε παλαιότερο άρθρο του Komotinipress είχαμε επισημάνει ότι δόθηκε το “λάκτισμα¨για “την έναρξη μιας πρόωρης προεκλογικής εκστρατείας στον Δήμο Ιάσμου που ως στόχο είχε την ανάδειξη διακριτών ρόλων.Ταυτόχρονα … ο κ. Οντέρ Μουμίν αποδέχεται ως αντίπαλό του τον κ. Ηλία Μπούκα στο πολιτικό αλλά όχι στο πολιτιστικό πεδίο…. και στον Ίασμο δημιουργήθηκε κι ένα εύθραυστο επικοινωνιακό τοπίο στο meta-facebook, μη θεσμοθετημένο, με δύο αντικρουόμενους πόλους με αλληλοτροφοδοτούμενο περιεχόμενο κι εκτιμάται (από τον υπογράφοντα) ότι αποτελεί συνέχεια του proxy war που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι..”

Από εκείνη την χρονική στιγμή, φαίνεται ότι ο πολιτικός χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα στον Δήμο Ιάσμου και ο “ασυνήθιστος Δήμαρχος” κ. Οντέρ Μουμίν προσπαθεί να διαχειρισθεί μία σειρα πολιτικών προκλήσεων και το ενδεχόμενο να συσπειρωθούν διαφορετικές τάσεις εναντίον του σε μία πολιτική αναμέτρηση, έτσι ενδεχομένως όπως φαίνεται να σχεδιάζει ο Πιουριφόϋ της Ιώνων στα επιμέρους σχέδια του ερντογανικού παρακράτους για τον Δήμο Ιάσμου.

Ο “ασυνήθιστος Δήμαρχος” που αυτοσχεδιάζει μόνος εναντίον όλων, άραγε απόρησε όταν κάθησε στο ίδιο τραπέζι με τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ιάσμου κ. Κυριάκο Αμούτζα ενώ απέναντί του είχε τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου κ. Ηλία Μπούκα;

Από την σύνθεση των ομοτραπέζων στο κεντρικό πάνελ του προχθεσινού καλά σκηνοθετημένου Ιφτάρ στο Δημοτικό Στάδιο Ιάσμου φαίνεται ότι το μειονοτικό παραϊερατείο (DEB/ΚΙΕΦ, ψευδομουφτής, υποπρόξενος κλπ) προκάλεσε την παρουσία του κ. Κυρ. Αμούτζα ομού μετά του κ. Ιμάμ Τζανέρσηματοδοτώντας μία νέα-προαναγγελθείσα- πολιτική σύμπραξη στον Δήμο Ιάσμου.

Το πολιτικό ισλάμ στην Θράκη (αντ)επιτίθεται – Οι αρχηγοί ΚΙΝ.ΑΛ. και ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζουν;

Το καινοφανές είναι ότι στο δείπνο Ιφτάρ με διοργανωτές τους ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ συμμετείχαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ιάσμου (για τον οποίον μάλλον είναι ατόπημα το ότι αναγνώρισε με την παρουσία του τον ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΙΜΠΡΑΗΜ ΣΕΡΗΦ) και  μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου με διακριτό κατά καιρούς το Εθνικό Πρόσημο της σύγκρουσης με τον κ. Οντέρ Μουμίν  τον οποίο προσφάτως κατηγόρησε με ερώτησή του στη βουλή και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Άραγε ο κ. Κυριάκος Αμούτζας και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου θα επισκεφθούν  και τον (νόμιμο) Τοποτηρητή Μουφτείας Ροδόπης ώστε να δείξουν κι εμπράκτως “ότι είναι αντίθετοι στις διχαστικές ενέργειες και διαχωρισμοούς πολιτών με γνώμονα το θρησκευτικό τους υπόβαθρο ή τις διαφορετικές πολιτικές τους απόψεις;”

Το αναλυτικό συμπέρασμα ωστόσο από τα παραπάνω είναι ότι με την παρορμητική του φύση ,την ευμετάβλητη στάση του και την  τακτική που ακολουθεί ο κ. Οντέρ ΜουμίνΤους έχει κάνει όλους Τούρκους στον Ίασμο” και κάποιοι παρασύρονται εύκολα!

Πότε θα επισκεφθεί ο Δήμαρχος Ιάσμου τους Τοποτηρητές Μουφτειών Ροδόπης και Ξάνθης;

 

 

Αρθρογράφος