Ποιοί και πως θα θρηνήσουν για τον Μ. Μόρσι  στην Ελλάδα…

19 Ιουνίου 201900:40

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο θάνατος του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι προκάλεσε τη θλίψη στους οπαδούς του και την ανησυχία σε διπλωματικούς και στρατηγικούς συμβούλους ανά τον κόσμο.

Η περιορισμένης έκτασης έκφραση συλλυπητηρίων – με την Τουρκία και το Κατάρ να είναι οι πρώτες χώρες που εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις-  αποτελούν ένδειξη μιας «αυτοσυγκράτησης» που επιδεικνύει η διεθνής κοινότητα απέναντι σε μία οργάνωση , όπως είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα , που θεωρείται τρομοκρατική σύμφωνα με την τυπολογία των επιστημών ασφαλείας.

Οι αιγυπτιακές αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν να γίνει η ταφή του εκλιπόντος πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο οικογενειακό κοιμητήριο, κατήγγειλε στο Reuters ο γιος του Αμπντουλάχ Μοχάμεντ Μόρσι.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα κατήγγειλε ότι ο θάνατος του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ήταν μια «πετυχημένη δολοφονία» και κάλεσε τους πολίτες της Αιγύπτου να παραστούν μαζικά στην κηδεία του, απευθύνοντας, επίσης, κάλεσμα στα πλήθη να συγκεντρωθούν έξω από τις πρεσβείες της Αιγύπτου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο ίδιο πνεύμα, ο πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τους «τυράννους» ότι ευθύνονται για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε τον θάνατο του Μόρσι ως ένα «σύμβολο του κατατρεγμού του ιδίου και του λαού του», χαρακτηρίζοντάς τον «μάρτυρα».«Στα μάτια μας, ο Μόρσι είναι ένας μάρτυρας που έχασε τη ζωή του για έναν σκοπό στον οποίο πίστευε» υπογράμμισε.

Οι Έλληνες αλλά –κυρίως- οι κάτοικοι της Ροδόπης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την προσήλωση του τούρκου προέδρου στις αξίες και τις αρχές των Αδελφών Μουσουλμάνων όταν χαιρέτησε την μουσουλμανική μειονότητα με «ραμπιά» γεγονός που δημιούργησε έντονες ανησυχίας για την ενδεχόμενη δραστηριοποίηση σκληροπυρηνικών δομών του πολιτικού ισλάμ στην  Χώρα μας και την Ελληνική Θράκη με την ανοχή  των ελληνικών κρατικών δομών και αρχών.

Οι αναφορές μας σε δομές του «φιλανθρωπικού ισλάμ» ως προπομπού ή και «ξενιστή» του πολιτικού ισλάμ στην Ελλάδα και την Θράκη μας οδηγούν σε συγκεκριμένες οργανώσεις, πρόσωπα κι εκφραστές αυτής της πρακτικής.

Η δραστηριότητα των παρατύπως  αυτοανακηρυχθέντων  θρησκευτικών λειτουργών κκ Μετέ και Σερήφ που ηγούνται των παράλληλων θρησκευτικών δομών στην Ελληνική Θράκη ελέγχεται κάποιες φορές για τον τρόπο που καλλιεργεί την ρητορική του μίσους στην περιοχή .

Να επισημανθεί , επίσης, ότι τον  κ.Ναΐμ Ελγαντούρ έχει καταγγείλει βουλευτής του ελληνικου κοινοβουλίου, με ερώτησή του στη Βουλή (Αρ.Πρ.:5705/17/5/2017), ως άνθρωπο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας .Παλαιότερα , είχε δημιουργήσει εντύπωση το γεγονός ότι η σύζυγος του αιγυπτιακής καταγωγής Ναΐμ Ελγαντούρ  κ. Άννα Στάμου πόζαρε χαμογελαστή στον φακό κάνοντας τον χαιρετισμό «ραμπιά» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, σε διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος υπέρ του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι.

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο τις στενές σχέσεις του Προέδρου της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος (ΜΕΕ) κ. Ναίμ Ελγαντούρ με την Τουρκική ΙΗΗ, καθώς επίσης και τις υβριστικές του δηλώσεις κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού κατά τη συνέντευξη τύπου της ΜΕΕ τον Σεπτέμβριο του 2012 όπου αποκάλεσε τον  κ. Αντώνη Σαμαρά ρατσιστή επειδή τόλμησε να εκστομίσει τη φράση «θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας από τους λαθρομετανάστες». Στην δραστηριότητα του κ. Ναϊμ Εγναντούρ εντοπίζονται και τα αίτια γένεσης και διατήρησης της δραστηριότητας οργανώσεων και ομάδων του ακροδεξιού χώρου.

Ήδη από το 2015, σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωποι του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής προσπάθησαν εκτός από την περιορισμένης σε απήχηση Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας να έρθουν σε επαφή και με άλλες οργανώσεις , κυρίως πακιστανικές, που δρουν με λογική ανάλογη των Αδελφών Μουσουλμάνων προσφέροντας στήριξη, οικονομική ή άλλη, στις δραστηριότητές τους.

Έχοντας επισημάνει την φάση του μετα-ισλαμισμού στην οποία εισέρχονται τα Βαλκάνια, δεν πρέπει να παραλείψουμε τις προσκλήσεις που απευθύνουν τόσο η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας όσο και άνθρωποι των Μετέ και Σερήφ  σε προσευχή για την μνήμη του Μ. Μόρσι.

إلي الإخوة مسئولي مساجد أثينا الرجاءالإعلان عن المساجد التي ستقام فيها صلاة الغائب علي روح الرئيس مرسي عقب صلاة الجمعة للتسهيل علي الناس

Gepostet von Naim Elghandour am Dienstag, 18. Juni 2019

Σε ένα ευμετάβλητο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα όπως είναι η τρέχουσα προεκλογική περίοδος με φόντο την ένταση που επικρατεί στα εθνικά θέματα, είναι απαραίτητη η εμπέδωση του σταθερού κλίματος ασφαλείας και κοινωνικής συνοχής, κάτι που απαιτεί  επαγρύπνηση και πλήρη λειτουργία όλων των υπηρεσιών ασφαλείας και προπαντός της κοινότητας των πληροφορίων που πρέπει να προλαμβάνει ενέργειες που μπορούν να εκθέσουν σε κίνδυνο την Χώρα και τους Πολίτες της.

الي الأحرار في اليونان إن شاء الله يوم الجمعة الساعة السابعة والنصف مساءً وفِي ميدان سيندغما وقفة بالشموع مع حزب…

Gepostet von Naim Elghandour am Dienstag, 18. Juni 2019

Αξιολογώντας αναλυτικά τις μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες που διαχέονται από ανοικτές πηγές, αναρωτιέται κανείς αν τελικά την τελευταία πενταετία 2014-2019 ολοκληρώθηκε τελέσφορα η εξαγωγή του τρομοκρατικού δυναμικού της Ikhwan με την ανοχή , την απάθεια, την ιδεοληπτική θεώρηση ή την ανικατότητα δυτικών υπηρεσιών ασφαλείας και κρατικών δομών, προσφέροντας ασφαλές καταφύγιο στις νέες δομές των ισλαμιστών τρομοκρατών στη Δύση.

 

Αρθρογράφος