Γιατί οι ΔΕΕΠ Θράκης δεν στηρίζουν τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ;

14 Αυγούστου 202210:04

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στην δήλωσή του για την υπόθεση παρακολούθησης των συνομιλιών του Νίκου Ανδρουλάκη (8/8/2022) ο πρωθυπουργός κ.Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι “Υπάρχουν πολλοί εχθροί της πατρίδας που καραδοκούν και θα ήθελαν μία αδύναμη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Και αν κάποιες σκοτεινές δυνάμεις εκτός Ελλάδας απεργάζονται οποιοδήποτε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, να ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι και ισχυρή.”

Στις 9/8/2022 ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης βουλευτής και υπουργός της ΝΔ, μας ενημέρωνε τηλεοπτικώς από τον ΑΝΤ1 ότι “στο παρελθόν υπήρχαν βουλευτές από την Μειονότητα (προφανώς της Θράκης) που ήταν πράκτορες των Τούρκων οι οποίοι και θαέπρεπε να παρακολουθούνται.”

Στις 10/8/2022 το παράδειγμα των εκλεγμένων Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών της Θράκης ως υποψήφιων πρακτόρων της Τουρκίας και μάλιστα σε θέματα μεταφοράς μεταναστών χρησιμοποίησε ο ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου για να δικαιολογήσει τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό της Μυτιλήνης «Αίολο».

Στις δηλώσεις των δύο βουλευτών και προβεβλημένων στελεχών της ΝΔ θα πρέπει να παραθέσει κανείς όλες εκείνες τις παραμέτρους που είχαμε επισημάνει με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κομοτηνή , έναν μήνα πριν (8/7/2022) την οποία κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν και να ακυρώσουν.

Τότε είχαμε επισημάνει ότι το σαφές μήνυμα του Πρωθυπουργού από την Θράκη ήταν ένα και μοναδικό: Όσοι θέλουν να υπηρετήσουν τα κοινά θα σέβονται το κράτος και δεν θα είναι ενταγμένοι σε παράλληλες δομές και παρακρατικους μηχανισμούς.

Το καθαρτήριο κάλεσμα του Κυρ. Μητσοτάκη στην Θράκη – Το Ουλάν Μπατόρ μονόδρομος για τον Μουράτ Ομέρογλου;

Ακολούθησε η πρωτοφανής επίδειξη ισχύος των εγκαθέτων του τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή που απαιτούν την φίμωση της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης έκφρασης στην Θράκη με την συμμετοχή και επισήμων στελεχών του ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ακροδεξιού εθνικιστικού φιλοτουρκικού κόμματος στην Θράκη ΚΙΕΦ.

Εντύπωση, ωστόσο,προκαλεί η απόλυτη αφωνία των εκπροσώπων της ΝΔ στην Θράκη , των ΔΕΕΠ, αλλά και κάποιων προβεβλημένων στελεχών τους, με τον βουλευτή Ξάνθης κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη να νομιμοποιεί με την παρουσία του στελέχη του μειονότητας που συνδέονται άμεσα με παρακρατικές δομές στην Θράκη και τον άλλοτε μαχητικό Ευρ. Στυλιανίδη ο οποίος -δικαίως- προσπαθεί να διασώσει το εκλογικό μαγαζάκι του, δρώντας παρασκηνιακά.

Ένας «πιστός» του Τουρκικού Προξενείου η επιλογή του Ανδρουλάκη για την Ξάνθη;

Βεβαίως, στην περίπτωση του Ευρ. Στυλιανίδη το ερώτημα είναι αν συμμερίζεται τις θέσεις του προσωπικού του φίλου κ. Χαρ. Αθανασίου με τον οποίον ανήκουν και στην ίδια εσωκομματική “καραμανλική” πτέρυγα ή κατά πόσο ο ίδιος τον έχει ενημερώσει για τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη.

Να υπενθυμίσουμε και την σιωπή του Ευρ. Στυλιανίδη ακόμη κι όταν το τουρκικό παρακράτος απείλησε και “καρατόμησε” τον κ. Ιλχάν Αχμέτ επειδή τόλμησε ν’αντισταθεί στους σχεδιασμούς του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή κ. Μουράτ Ομέρογλου.

Τί σηματοδοτεί για την Θράκη η άρνηση του κ. Ιλχάν Αχμέτ να μετατραπεί σε αρχιευνούχο (Kizlar Agasi) του Μουράτ Ομέρογλου…

Ο δημοσιογραφικός λόγος δεν είναι αρκετός για να απαντήσει στο ερώτημα περί ύπαρξη ή μη ζητήματος εθνικής και κρατικής ασφαλείας στην Θράκη, είναι όμως ικανός να διαπιστώσει ότι υπάρχουν ανατρεπτικοί κι αντιδραστικοί μηχανισμοί εντός Ελληνικής Επικρατείας που επιβιώνουν επειδή απολαμβάνουν ένα ιδιότυπο καθεστώς ατιμωρησίας και ασυλίας από τους μηχανισμούς του Κράτους: από τον Οντέρ Μουμίν της Προύσσας και της Άγκυρας και τον Οζγκιούρ Φερχάτ της “παράκαμψης των συντρόφων” μέχρι τους εγκάθετους συνδαιτυμόνες του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή.

Θα είχε ενδιαφέρον,όμως, να κληθούν από τις αρμόδιες Αρχές ή την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ή την Εξεταστική Επιτροπή που θα συσταθεί στις 22/8/2022  οι κκ Άδωνις Γεωργιάδης και Χαρ. Αθανασίου για να καταθέσουν τί ακριβώς γνωρίζουν για τους “πράκτορες τουρκικών συμφερόντων στην Θράκη”.

Αρθρογράφος