Η Άγκυρα στοχοποίησε την  ερευνητική δημοσιογραφία με την ανοχή των Ταγών της Θράκης!

20 Ιουλίου 202200:19

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

“Πρόσεξε να μην γίνεις στατιστικό στοιχείο στην Έκθεση του 2022” ! Αυτό μου έστειλε σε μήνυμα  Συνάδελφος Δημοσιογράφος μετά την αποκάλυψη της σκευωρίας των Δεκαεπτά Υπαλλήλων του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής σε βάρος της Ελεύθερης Έκφρασης και του Δημοσιογραφικού Λειτουργήματος.

Η Πρόεδρος και τα δύο ηγετικά στελέχη του ημεδαπού εθνικιστικού τουρκικου κόμματος ΚΙΕΦ/DEB μαζί με δύο  (2) βουλευτές (ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ),  δύο (2) δημάρχους τέσσερις (4) δημοτικούς συμβούλους, ένα (1) κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ  και άλλους έξι (6) υπαλλήλους του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στοχοποίησαν, υπό την καθοδήγηση της Άγκυρας, την ερευνητική δημοσιογραφία του Komotinipress.

Οι υποστηρικτές του ερντογανικού καθεστώτος στην Θράκη αντιδρούν με την χρήση αντιδραστικών μεθόδων εξουσίας στο δικό μας δικαίωμα να τους ασκούμε σκληρή, οξεία , δριμεία κριτική, κάθε φορά που με τις πράξεις τους καταστρατηγείται η Ελληνική Έννομη Τάξη και η Συνθήκη της Λωζάνης που διασφαλίζει ως θετό δίκαιο την αρμονική συνύπαρξη των συνοίκων στοιχείων στην Θράκη.

Οι Δεκαεπτά εγκάθετοι της Άγκυρας, ενεργούμενα του Γενικού Προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή,  στραγγαλίζουν το δικαίωμα της Μειονότητας στην κατάκτηση της δικής της κοινωνικής απελευθέρωσης ενώ ταυτίζονται με εκπροσώπους ενός καθεστώτος που καταγγέλεται από ολα τα ελεύθερα κράτη της γης ότι αναστέλλει τις δημοκρατικές ελευθερίες του ίδιου του λαού του.

Την ίδια στιγμή , στοχοποιούν έναν Δημοσιογράφο ο οποίος από το 2017 στην Θράκη, επειδή δεν συμμορφώνεται διώκεται, απολύεται, καταστρέφεται οικονομικά  και το μόνο που μένει είναι η εκτέλεσή του….

Οι «17» του Τουρκικού Προξενείου που θέλουν να «λιντσάρουν» δημοσιογράφο στην Κομοτηνή – Ανάμεσα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Να υπενθυμίσουμε, ότι συνολικά 45 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης δολοφονήθηκαν το 2021, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ), η οποία αριθμεί 600.000 μέλη σε 140 χώρες. Επίσης, με βάση τα στοιχεία της CPJ, οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο που βρίσκονταν στις φυλακές σε όλο τον κόσμο ήταν 293 την 1η Δεκεμβρίου 2021.

Την ίδια στιγμή καταγγέλονται απο διεθνείς ενώσεις δημοσιογράφων πρακτικές περιορισμού, ποινικοποίηση της έρευνας και υπονόμευση της ελευθερίας του Τύπου, καθώς και η στοχοποίηση δημοσιογράφων τα οποία άλλωστε αποτελούν ζητήματα που οδήγησαν στην εκ νέου υποβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στον δείκτη ελευθερίας του Τύπου.

Με τη δολοφονία του Γιώργου Καταϊβάζ ανεπίλυτη (πυροβολήθηκε σε ενέδρα έξω από το σπίτι του στην Αθήνα στις 9 Απριλίου του 2021), η μη-υπεράσπιση του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και της Ελευθεροτυπίας στην περιφέρεια και δη απο επιθέσεις με επώνυμη στόχευση και διαπιστωμένη προέλευση, δεν αποτελεί δίλημμα, αλλά αναπόδραστη προτεραιότητα.

Βεβαίως, καταβάλλεται – όπως μαθαίνουμε- τεράστια προσπάθεια σε τοπικό επίπεδο, το θέμα να περιορισθεί ενδοκοινοτικά ενώ είναι “εκκωφαντική” η σιωπή των τοπικών παραγόντων, κάποιοι εκ των οποίων διατηρούν ανοιχτούς διαύλους με την Ιώνων.

Την ίδια στιγμή το τοπικό πολιτικό σύστημα στέλνει μηνύματα απαξιωτικά στην Αθήνα διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα , ενώ οι Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στην περιοχή τηρούν σιγή ιχθύος. Οι δε βουλευτές έχουν ρυθμίσει τα τηλέφωνά τους στην σίγαση ή έχουν εντάξει τον αριθμό μας στην “λίστα ανεπιθυμήτων κλήσεων”.

Οι “Δεκαεπτά” και οι συνεργοί τους συμμετέχουν -κι αυτοί – στην προσπάθεια εκφοβισμού της εναλλακτικής ενημέρωσης η οποία τρομάζει τις εξουσίες και απελευθερώνει τον δυναμισμό, την ορμή και την αυθεντικότητα της νέας εποχής κι έχει γίνει συστατικό της δημοκρατικής διαδικασίας. 

Οι “Δεκαεπτά” θα κληθούν ν’απαντήσουν για τις πράξεις τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη όταν έρθει η ώρα..

Καλούνται όμως ν’απαντήσουν και στο απλό ερώτημα: Πιστεύουν άραγε, ότι με μεθόδους τρομοκράτησης θα σταματήσουν την ενημέρωση ή την αποκάλυψη του ρόλου τους;  Εμείς τους προτείνουμε να ηρεμήσουν και ας συμβιβαστούν με τη νέα πραγματικότητα. Δεν γίνεται να την αποτρέψουν.

Εγώ θα μείνω πιστός στον δρόμο της εναλλακτικής δημοσιογραφίας, αντιστεκόμενος σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού της εναλλακτικής ενημέρωσης η οποία τρομάζει τις εξουσίες και απελευθερώνει τον δυναμισμό, την ορμή και την αυθεντικότητα της νέας εποχής

Η Ελληνική Πολιτική και Πολιτειακή Ηγεσία , οι Επαγγελματικές Ενώσεις Δημοσιογράφων, οι ίδιοι οι Δημοσιογράφοι οφείλουμε να λειτουργήσουμε συντεταγμένα κι ενωμένοι απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα….εκτός κι αν η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ σηματοδοτεί μία νέα , άλλη εποχή στέλνοντας το μήνυμα ότι Ο ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ….

Όσον αφορά στους Ταγούς της Θράκης, αυτοί πρέπει μάλλον να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του Εθνικού Συμφέροντος στην ατζέντα τους  και κυρίως να λάβουν υπόψη τους τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην περιοχή.

Η Σιωπή των Ταγών

Αρθρογράφος